Tandkødsbetændelse

Kategori: Tand & mund

Tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse  

Tandkødsbetændelse, også kaldet gingivitis, er en sygdom, som næsten alle har prøvet at have i lettere eller sværere grad.

Tandkødsbetændelse, også kaldet gingivitis, er en sygdom, som næsten alle har prøvet at have i lettere eller sværere grad. Sygdommen er let at helbrede, hvis den opdages i tide, men sker det ikke, kan den udvikle sig til paradentose.

Er tandkødet rødt og hævet, så har du tandkødsbetændelse. Sommetider er tandkødet også ømt, men det er langtfra altid tilfældet.
Blødning fra tandkødet er tegn på, at der er noget galt. Sandsynligheden taler for tandkødsbetændelse.
Sundt tandkød er blegrødt og ligger stramt ind til tænderne. Overfladen er let nubret, og tandkødet må ikke bløde ved børstning.

Tandkødsbetændelse kommer af bakteriebelægninger, også kaldet plak, som sætter sig på tandfladen. Fjernes plakken ikke hver dag, vil den forårsage betændelse i tandkødet.

Tandkødsbetændelse kan forebygges. Det eneste, som er nødvendigt, er at rengøre alle tandflader i munden omhyggeligt, så alle belægninger fjernes hver dag. Det er ofte nødvendigt at supplere tandbørstningen med hjælpemidler som f.eks. tandtråd eller tandstikkere.

Hvis en tandkødsbetændelse opdages i tide, kan du sammen med din tandlæge eller tandplejer helbrede sygdommen fuldstændig. De kan vejlede dig i hvilke børster og andre hjælpemidler, der passer bedst til netop din mund. De kan også vise dig, hvordan du kan fjerne bakteriebelægningerne mellem tænderne og langs tandkødsranden. På klinikken kan du få dine tænder renset for evt. tandsten.

Tand & mund
Hvornår har du sidst udskiftet tandbørsten? 

En slidt tandbørste øger risikoen for tandkødsbetændelse, paradentose og huller i tænderne.

Læs mere
Tand & mund
Mange sjusker med mundplejen  

En stor Gallupundersøgelse viser, at selvom stort set alle danskere går op i at have frisk mund, sjusker knap fire ud af ti med den daglige mundpleje ...

Læs mere
Tand & mund
Hvide tænder er et statussymbol 

Hvide tænder er blevet et statussymbol, og flere og flere går til tandlægen for at få deres tænder bleget.

Læs mere
Tand & mund
Advarsel mod tandblegemidler 

Miljøstyrelsen advarer mod tandblegemidler, der købes over nettet, da de kan indeholder høje koncentrationer af brintoverilte. Tandblegning med brintoverilte kan give øget tandfølsomhed, irritation af tandkød og mundslimhinde samt ætsning af emaljen, og det er blandt andet på grund af disse risici,…

Læs mere
Tand & mund
Tandlægeskræk? 

Hver anden dansker er bange og nervøs, når de skal til tandlægen, fordi de finder behandlingen smertefuld - og op mod hver tredje har haft en dårlig oplevelse i tandlægestolen. Kampagne sætter fokus på, hvad der afhjælper skrækken.

Læs mere
Tand & mund
Pro-emalj 

- ny tandpasta beskytter mod syreskader ...

Læs mere
Tand & mund
Tandforsikring 

Undgå problemer med dine tænder i fremtiden. Tegn en forsikring og få dækket op til 80% af alle dine fremtidige tandlægeudgifter ....

Læs mere
Tand & mund
Eltandbørster børster ikke bedre 

Eltandbørsterne børster ikke tænderne renere end en hånddreven tandbørste..

Læs mere
Tand & mund
Højere tilskud til tandlægebesøg i udlandet 

Hidtil har tilskuddet fra sygeforsikringen ”danmark” til en række behandlinger været begrænset af et loft på 25 %, men fra 1. januar 2006 hæver ”danmark” loftet til 50 %...

Læs mere
Tand & mund
Vælg tandpasta uden triclosan 

Tandlæger anbefaler, at man bruger tandpasta, som indeholder fluor, da stoffet beskytter mod udvikling af huller i tænderne ..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^