Kvinderne skifter oftere tandbørsten ud

Kategori: Tand & mund

Kvinderne skifter oftere tandbørsten ud 

Kvinderne skifter oftere ud – når det kommer til tandbørsten. Det fremgår af en undersøgelse foretaget for Oral-B og Dansk Tandplejerforening. Undersøgelsen viser, at de nordiske kvinder er bedre til at skifte børsten ud, når hovedet bliver lidt for flosset. Mens to ud af tre kvinder som minimum finder en afløser hver tredje måned, så er det kun hver anden mand, der køber ny børste mindst fire gange årligt.

Kvinder tråder bedre

Nordiske kvinder bruger oftere tandtråd end deres mandlige modstykker. Mens 60 procent af kvinderne bruger tandtråd ved siden af tandbørsten, så gælder det kun for knap fire ud af ti mænd i de nordiske lande.

Farvebevidste børstevalg

Farven har en vis indflydelse, når nordiske kvinder skal købe ny tandbørste. Ifølge undersøgelsen går hver tredje nordiske kvinde op i, hvilken farve den nye børste har. Det interesserer ikke de nordiske mænd i så høj grad. Knap hver femte mand går op i farven, når børsten skal skiftes ud.

Kvinder gør det selv

Nordiske kvinder gør det selv, når det gælder om at købe tandplejeprodukter. 80 procent af de nordiske kvinder står selv for at købe deres tandplejeprodukter. Kun en enkelt procent overlader det til deres partner. De nordiske mænd er mindre kræsne – 11 procent af dem lader partneren stå for indkøb af tandplejeprodukter.

Mænd tror på kvinderne
Kvinder har indflydelse på mænds tænder. Mere end hver anden mand angiver, at deres partner har nogen eller stor indflydelse på deres vaner i forbindelse med tandpleje. Omvendt udviser nordiske kvinder ikke deres partnere megen tillid på det område. Knap hver tredje kvinde markerer, at partneren ingen eller kun ringe indflydelse har på deres tandvaner.



Tand & mund
Sådan forebygger du syreskader  

Når tandemajlen udsættes for syre, sker der en opløsning af kalk fra tandens overflade. Jo stærkere syren er, og jo længere tid den er på dine tænder, jo større opløsning sker der. Nedbrudt emalje kan aldrig blive gendannet, derfor er det vigtigt, at alle kender de forebyggende råd, der mindsker…

Læs mere
Sundhed
Tag testen: Har du øget risiko for syreskader? 

Isninger i tænderne, små stykker af tænder, der brækker af, slidte og let misfarvede tænder, kan være tegn på, at du har syreskader på tænderne. Og meget tyder på, at flere danskere har fået syreskader. Ifølge Tandlægeforeningen rapporterer halvdelen af landets tandlæger at de har fået flere…

Læs mere
Sundhed
Forbrugerstyrelsen: Danskerne betaler kassen hos tandlægen  

De priser, som forbrugerne betaler hos tandlægen, er tordnet i vejret de senere år. Alligevel er det de færreste, der forsøger at forhandle sig til en bedre pris. Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk, der efterlyser mere konkurrence på både pris og kvalitet.

Læs mere
Sundhed
Tandlægeforeningen advarer: Energidrikke er syrebad for dine tænder 

Salget af energidrikke eksploderer, men de kan give alvorlige syreskader på tænderne. Det afslører en ny undersøgelse, som DTU Kemi har lavet for Tandlægeforeningen. Se om din energidrik er på listen

Læs mere
Sundhed
Flere unge har syreskader og caries 

Cola, energidrikke og en stor pose slik. Det smager godt, giver et energiboost og indtages derfor ofte i stor stil, når børn og unge samles foran skærmen. Men når børn og unge holder energiniveauet højt ved fx at sippe til sodavand over mange timer, gambler de samtidig med deres tandsundhed, advarer…

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne  

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Tand & mund
Paradentose kan føre til diabetes og blodpropper 

Omkring 200.000 danskere går lige nu rundt med type 2-diabetes uden at vide det. Tidlig opsporing af sygdommen kan redde liv, men da mange med type 2-diabetes ikke har symptomer på diabetes, går de ikke til lægen og bliver undersøgt. Til gengæld går de måske til tandlæge, og da mennesker med…

Læs mere
Tand & mund
Tandkødsbetændelse  

Tandkødsbetændelse, også kaldet gingivitis, er en sygdom, som næsten alle har prøvet at have i lettere eller sværere grad.

Læs mere
Tand & mund
'Han SKAL have pæne tænder' 

At få opmærksomhed blandt kvinder i de nordiske lande, kræver mere end et venligt smil. Perlerækken skal også være ren og velplejet, for nordiske kvinder går op i pæne tænder. Det viser en undersøgelse fra tandbørsteproducenten Oral-B og Dansk Tandplejerforening. Her fremgår det, at hver fjerde…

Læs mere
Tand & mund
Sunde og velplejede tænder 

At have smukke velplejede tænder er en god investering hvis man skal have succes i kærlighedslivet ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^