Hvornår har du sidst udskiftet tandbørsten?

Kategori: Tand & mund

Hvornår har du sidst udskiftet tandbørsten?

Hvornår har du sidst udskiftet tandbørsten? 

En slidt tandbørste øger risikoen for tandkødsbetændelse, paradentose og huller i tænderne.


Børster du tænder med toiletbørsten?
Tandlæger anbefaler, at man udskifter tandbørsten hver tredje måned. Alligevel viser salgstal ifølge Aquafresh, at danskerne i gennemsnit kun køber ny tandbørste et par gange om året. Tandbørsten udvikler sig ellers hurtigt til en ren bakteriebombe, som ofte huser flere bakterier end et offentligt toilet, og undersøgelser viser, at en slidt tandbørste øger risikoen for tandkødsbetændelse, paradentose og huller i tænderne.

Udskift tandbørsten regelmæssigt
Tandlægerne er gode til at huske os på, at vi skal bruge tandtråd. Men vi glemmer ofte, at vi også som udgangspunkt bør udskifte tandbørsten hver tredje måned for at opretholde en sund mundhygiejne. Og salgstallene taler deres tydelige sprog: I gennemsnit udskifter vi kun tandbørsten 2,27 gange om året.
Tandbørsten er ellers en sand bakteriebombe, som ofte huser flere bakterier end et offentligt toilet, advarer Aquafresh i en ny oplysningskampagne.
”Den våde tandbørste skaber optimale betingelser for bakteriernes vækst og trivsel, ligesom bakterier – og dermed også sygdomme som influenza og herpes - nemt spreder sig fra tandbørste til tandbørste, når hele familiens tandbørster står opbevaret i samme tandkrus.”, siger tandlæge Carsten Blok, som samtidig påpeger at tandbørsten efter tre måneder, er så nedslidt, at børstens effekt forringes med op til 30 pct.
”En gammel og slidt tandbørste kan ikke børste lige så effektivt som en ny tandbørste, og det kan blandt andet føre til betændelse i tandkødet, paradentose og flere huller i tænderne. Derfor er det vigtigt at skifte tandbørsten ud ca. hver tredje måned for at opretholde en god mundhygiejne.”

Tand & mund
Sunde og velplejede tænder 

At have smukke velplejede tænder er en god investering hvis man skal have succes i kærlighedslivet ...

Læs mere
Tand & mund
Mange sjusker med mundplejen  

En stor Gallupundersøgelse viser, at selvom stort set alle danskere går op i at have frisk mund, sjusker knap fire ud af ti med den daglige mundpleje ...

Læs mere
Tand & mund
Hvide tænder er et statussymbol 

Hvide tænder er blevet et statussymbol, og flere og flere går til tandlægen for at få deres tænder bleget.

Læs mere
Tand & mund
Advarsel mod tandblegemidler 

Miljøstyrelsen advarer mod tandblegemidler, der købes over nettet, da de kan indeholder høje koncentrationer af brintoverilte. Tandblegning med brintoverilte kan give øget tandfølsomhed, irritation af tandkød og mundslimhinde samt ætsning af emaljen, og det er blandt andet på grund af disse risici,…

Læs mere
Tand & mund
Tandlægeskræk? 

Hver anden dansker er bange og nervøs, når de skal til tandlægen, fordi de finder behandlingen smertefuld - og op mod hver tredje har haft en dårlig oplevelse i tandlægestolen. Kampagne sætter fokus på, hvad der afhjælper skrækken.

Læs mere
Tand & mund
Pro-emalj 

- ny tandpasta beskytter mod syreskader ...

Læs mere
Tand & mund
Tandforsikring 

Undgå problemer med dine tænder i fremtiden. Tegn en forsikring og få dækket op til 80% af alle dine fremtidige tandlægeudgifter ....

Læs mere
Tand & mund
Eltandbørster børster ikke bedre 

Eltandbørsterne børster ikke tænderne renere end en hånddreven tandbørste..

Læs mere
Tand & mund
Højere tilskud til tandlægebesøg i udlandet 

Hidtil har tilskuddet fra sygeforsikringen ”danmark” til en række behandlinger været begrænset af et loft på 25 %, men fra 1. januar 2006 hæver ”danmark” loftet til 50 %...

Læs mere
Tand & mund
Vælg tandpasta uden triclosan 

Tandlæger anbefaler, at man bruger tandpasta, som indeholder fluor, da stoffet beskytter mod udvikling af huller i tænderne ..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^