where can i buy an essay online langen needhelpwithtermpaper dissertation help indiana english creative writing classes
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Tand & mund
Eltandbørster børster ikke bedre

Eltandbørsterne børster ikke tænderne renere end en hånddreven tandbørste..

Den New Zealand’ske forbrugerorganisation har offentliggjort en undersøgelse af syv eltandbørster i deres tidsskrift 'Consumer'.

Tre af de testede tandbørster kan købes i Danmark:
● Braun Oral-B Plak Control D 8013 til 249 kr
● Braun Oral-B 3D Exel Power D 17511 til 599 kr
● Colgate Actibrush til 99 kr
Men eltandbørsterne børster ikke tænderne renere end en hånddreven tandbørste.

Desuden har den svenske forbrugerorganisations Råd og Rön i samarbejde med Dagens Nyheter offentliggjort en test af seks eltandbørster på deres hjemmeside.
Der er både fordele og ulemper ved eltandbørster,

Fordele
● Særlig god til mennesker, der har motoriske problemer, for eksempel gigt og for plejepersonale, der skal børste andres tænder.
● Den kan tåle at komme med i brusebadet.
● Nogle eltandbørster har genopladelige batterier, for eksempel Braun.

Ulemper
● Eltandbørster kan ikke børste rent mellem tænderne. Undersøgelser viser, at kun tandtråd kan gøre tilstrækkeligt rent mellem tænderne.
● Eltandbørsterne kan ikke tåle at blive tabt på gulvet.
● Det er ikke alle, der er 'familievenlige' der følger for få børstehoveder med ved køb.

Hvordan fungerer el-tandbørsten?
Tandbørsterne fungerer ikke ens, de fleste el-tandbørster har runde børstehoveder, der roterer frem og tilbage med høj hastighed. På Brauns Plak Control 3 D roterer børstehovedet samtidig med, at det kører frem og tilbage.

Nogle tandbørster har en timer, der giver et signal, når der er gået 2 min. Signalet kan være en ulempe, da man skal børste til tænderne er rene – ikke på tid.

Hvis man er usikker på, hvornår tænderne er rene, kan man købe røde tyggetabletter på apoteket. Belægningerne farves røde, hvis tænderne ikke er rene.

Larm og flade batterier
Den New Zealand’ske test afslørede blandt andet, at nogen af de testede tandbørster brugte alkaline batterier, der skal skiftes ud når de ikke dur længere. Og det er ikke særligt miljøvenligt. Braun kører på genopladelige batterier, der kan holde i mange mange år. Det er ret miljøvenligt og den kører 20 gange per opladning. Mange eltandbørster støjer, men Braun og Colgate Actibrush støjer ikke så meget.
El-tandbørsterne vejer mere end en hånddreven tandbørste, men det skadede ikke manøvreringen. Nogle af tandbørsterne stopper, hvis man trykker for hårdt, det gør for eksempel Braun.
Antallet af børstehoveder, der fulgte med tandbørsten varierede fra 1-4 Det er en fordel at hovederne har forskellige farver.

Køberåd
Inden man skal købe, er der lige nogen ting, man skal tjekke;
● Undersøg om tandbørsten ligger godt i hånden.
● Undersøg om der er nok børstehoveder til hele familien.
● Køb en tandbørste med genopladelige batterier.
● Husk at skifte tandbørsten, én gang i kvartalet er nok.

Hvis man i forvejen har en god tandhygiejne bliver ens tænder ikke renere af at blive børstet med eltandbørste
Tandlægehøjskolen i København udtaler, at hvis man har en god mundhygiejne med en hånddreven tandbørste, så bliver den ikke bedre fordi man skifter til el.

Til sidst har tandlægerne følgende tandbørsteråd:
● Man skal børste tænder mindst 2 gange om dagen og ca. 2 minutter hver gang eller til de er rene.
● Børstehovedet skal skiftes ca. en gang i kvartalet.
● Husk at hjælpe børnene med tandbørstningens svære kunst til de når 9-års alderen.


Kilde: Forbrugerstyrelsen

Tand & mund
Sådan forebygger du syreskader

Når tandemajlen udsættes for syre, sker der en opløsning af kalk fra tandens overflade. Jo stærkere syren er, og jo længere tid den er på dine tænder, jo større opløsning sker der. Nedbrudt emalje kan aldrig blive gendannet, derfor er det vigtigt, at alle kender de forebyggende råd, der mindsker...

Læs mere
Sundhed
Tag testen: Har du øget risiko for syreskader?

Isninger i tænderne, små stykker af tænder, der brækker af, slidte og let misfarvede tænder, kan være tegn på, at du har syreskader på tænderne. Og meget tyder på, at flere danskere har fået syreskader. Ifølge Tandlægeforeningen rapporterer halvdelen af landets tandlæger at de har fået flere...

Læs mere
Sundhed
Forbrugerstyrelsen: Danskerne betaler kassen hos tandlægen

De priser, som forbrugerne betaler hos tandlægen, er tordnet i vejret de senere år. Alligevel er det de færreste, der forsøger at forhandle sig til en bedre pris. Det viser en ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk, der efterlyser mere konkurrence på både pris og kvalitet.

Læs mere
Sundhed
Tandlægeforeningen advarer: Energidrikke er syrebad for dine tænder

Salget af energidrikke eksploderer, men de kan give alvorlige syreskader på tænderne. Det afslører en ny undersøgelse, som DTU Kemi har lavet for Tandlægeforeningen. Se om din energidrik er på listen

Læs mere
Sundhed
Flere unge har syreskader og caries

Cola, energidrikke og en stor pose slik. Det smager godt, giver et energiboost og indtages derfor ofte i stor stil, når børn og unge samles foran skærmen. Men når børn og unge holder energiniveauet højt ved fx at sippe til sodavand over mange timer, gambler de samtidig med deres tandsundhed, advarer...

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Tand & mund
Paradentose kan føre til diabetes og blodpropper

Omkring 200.000 danskere går lige nu rundt med type 2-diabetes uden at vide det. Tidlig opsporing af sygdommen kan redde liv, men da mange med type 2-diabetes ikke har symptomer på diabetes, går de ikke til lægen og bliver undersøgt. Til gengæld går de måske til tandlæge, og da mennesker med...

Læs mere
Tand & mund
Kvinderne skifter oftere tandbørsten ud

Kvinderne skifter oftere ud – når det kommer til tandbørsten. Det fremgår af en undersøgelse foretaget for Oral-B og Dansk Tandplejerforening. Undersøgelsen viser, at de nordiske kvinder er bedre til at skifte børsten ud, når hovedet bliver lidt for flosset. Mens to ud af tre kvinder som minimum...

Læs mere
Tand & mund
Tandkødsbetændelse

Tandkødsbetændelse, også kaldet gingivitis, er en sygdom, som næsten alle har prøvet at have i lettere eller sværere grad.

Læs mere
Tand & mund
'Han SKAL have pæne tænder'

At få opmærksomhed blandt kvinder i de nordiske lande, kræver mere end et venligt smil. Perlerækken skal også være ren og velplejet, for nordiske kvinder går op i pæne tænder. Det viser en undersøgelse fra tandbørsteproducenten Oral-B og Dansk Tandplejerforening. Her fremgår det, at hver fjerde...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Fototapeter

Fototapeter

Kurve multifarvede

Kurve multifarvede

Adventskalendere til ham og hende

Adventskalendere til ham og hende

Pas godt på din hud gennem hele livet

Pas godt på din hud gennem hele livet

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^