Advarsel mod tandblegemidler

Kategori: Tand & mund

Advarsel mod tandblegemidler 

Miljøstyrelsen advarer mod tandblegemidler, der købes over nettet, da de kan indeholder høje koncentrationer af brintoverilte. Tandblegning med brintoverilte kan give øget tandfølsomhed, irritation af tandkød og mundslimhinde samt ætsning af emaljen, og det er blandt andet på grund af disse risici, at man i EU har vedtaget, at det kun er tandlæger, der må blege tænder.

Tips om tandblegeprodukter

  • Hvis du overvejer at få bleget tænder, så tal med din tandlæge og få undersøgt dine tænder.
  • Tandblegeprodukter, der indeholder eller frigør mere end 0,1% hydrogenperoxid må kun forhandles af tandlæger.
  • Tandblegebehandlinger, som tilbydes på hudpleje/kosmetiske klinikker, er ikke lovlige, hvis de baserer sig på produkter, der indeholder eller frigør over 0,1% hydrogenperoxid. Det samme gælder produkter, der kan købes på nettet til brug derhjemme. Du har ingen garanti for din sikkerhed, hvis du køber ulovlige produkter eller behandlinger.
  • Hvis du får bleget tænderne, så følg tandlægens instrukser for, hvordan det gøres, og kontakt tandlægen, hvis der opstår bivirkninger, som eksempelvis irritation af tandkødet.
Tand & mund
Tandlægen truet - aldrig mere huller!  

Mundskylning kan i en nær fremtid måske være nok til at holde på afstand den bakterie der udhuler vores tænder ifølge en rapport der offentliggøres i Infection and Immunity.

Læs mere
Tand & mund
Hver femte har ætseskader på tænderne  

Den kommunale tandpleje i Kolding Kommune har i det sidste år undersøgt en række unge og 18% af de unge havde ætseskader på tandsættet.

Læs mere
Tand & mund
Sunde tænder og tandkød 

Elektriske tandbørster er de mest effektive viser ny undersøgelse..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^