Tips til mere energi og overskud

Alle har dage, hvor tingene ikke rigtig fungerer, man mangler overskud og det gode humør. Med nogle enkle tips og tricks kan man heldigvis ofte vende en dårlig dag til en god og produktiv dag.

Træt og uoplagt? 

Har du fået det forkerte ben ud af sengen? Føler du dig træt og uoplagt? Har du svært ved at overskue, hvordan du skal komme igennem dagen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du kan løfte humøret.

Det har jeg da ikke tid til!

Vi ved godt, at de færreste kan afse tid til både lange bade, skriverier, udflugter til parken og telefonopringninger. Men hvis du tænker efter, kan flere af idéerne flettes ind i hverdagen. Når du først vænner dig til at gøre gode ting for dig selv, vil du blive overrasket over at opleve, hvor lidt der egentlig skal til for at få ny energi og glæde i hverdagen.

 1. Drop en pligt
  Hvis din liste over pligter er lang, kan det være voldsomt befriende at revidere den. Intet er mere stressende end alle de opgaver, vi giver os selv, men aldrig får nået. Det er kilde til kronisk dårlig samvittighed og en følelse af stress og utilstrækkelighed. Så spørg dig selv, om der ikke findes en anden løsning - eller overvej, om pligten overhovedet er din at slæbe rundt på.
   
 2. Skriv - og få luft
  A. Sæt dig ved tastaturet og formuler alle dine negative tanker. Lad det hele komme ud, både små og store bekymringer, irritationer og frustrationer. Find frem til de tanker, der er skyld i dit dårlige humør, og fremhæv dem. Kig på dem et øjeblik og beslut dig for, at nu er de negative tanker ude af dit system. Luk dokumentet – uden at gemme det.
  B. Vælg et nyt, blankt dokument. Skriv 3 gode og positive ting. Print dem ud og gem dem.
   
 3. Beløn dig selv
  Opgaverne bliver mindre uoverkommelige, hvis man har noget rart at se frem til. Hvis det kniber med entusiasmen, så sørg for, at der venter en rar belønning, når opgaven er udført. Det kan være, at du for en gangs skyld skal give dig selv lov til at stoppe op og kigge forbi en dejlig butik, du så ofte haster forbi. Eller måske skal du bare have lov til at sidde og nyde foråret på en bænk i parken, eller forkæle dig selv med en kæmpe buket blomster.
   
 4. Tag tyren ved hornene
  Når man ved, at der i løbet af dagen venter en eller flere besværlige opgaver, kan det være fristende at blive i sengen. Men at ligge her vil formentlig kun øge stressen og irritationen, så bekæmp trangen til at udsætte opgaven og forsøg i stedet at få den løst med det samme. Hvis det er muligt, så sørg for at få styr på opgaven så tidligt på dagen som muligt, så du ikke ødelægger hele dagen ved at trække det i langdrag. Tag tyren ved hornene, få løst opgaven – og nyd resten af dagen lettet og uden dårlig samvittighed.
   
 5. Fokuser på det gode
  Sæt dig ved tastaturet og tving dig selv til at skrive 10 positive tanker. 10 ting, som gør dig glad, som har fået dig til at grine, eller som du ser frem til. Og mens du er i gang, så lav en liste over 10 ting, du kan lide ved dig selv. Har du svært ved at komme i gang med de positive tanker om dig selv og dit liv, så lad en god ven hjælpe dig. Det er faktisk en rigtig dejlig og konkret hjælp at yde en god ven.
  Ved at koncentrere dig om de positive tanker og få dem skrevet ned, vil du se og mærke, at der er mange skønne ting i din tilværelse – og du vil hurtigt føle dig opløftet.
   
 6. Snup et bad
  Der er ikke noget som et varmt bad! De fleste af os når kun et hurtigt bad morgen og aften, men indimellem er det ren luksus at forkæle sig selv med et langt og afslappende bad. Skab en rar stemning i badeværelset, f.eks. med duftlys, store, tykke håndklæder, lækre plejeprodukter og måske lidt musik. Sørg for, at du har badeværelset for dig selv og ikke har mand og børn rendende. Efter et langt bad vil du føle ro i kroppen og opkvikket – især hvis badet afsluttes med en kold bruser!
   
 7. Tag noget lækkert på
  Det kan være rart og næsten opløftende at vide, at selvom man indeni kæmper med træthed og irritation, så er der ingen andre, der kan se det. Gør dig umage med at finde noget lækkert i garderoben og tag noget på, du ved, du ser godt ud i. Nogle gange kan det at se godt ud og lade som om alt er glimrende, faktisk løfte din indre stemning.
   
 8. Tag pauser
  Det er ikke altid lige nemt at finde en pause i en travl hverdag, men måske kan du sikre dig selv en lille pause, hvis den planlægges? Sørg for, at din pause også bliver en pause. Sæt dig, hvor du ved, der er fred og ro. Smæk benene op på bordet og lyt til lidt musik.
   
 9. Gør noget godt for andre
  Nævn 5 mennesker, du elsker. Afsæt et par minutter og ring til en af dem, send en sød mail eller et postkort. Beslut dig for, at du vil gøre noget rart for vedkommende allerede i aften. Det behøver ikke være noget stort, blot noget du ved, den anden vil sætte pris på. Det er rart at gøre noget rart for andre, og der findes i virkeligheden nok ikke noget, der giver så meget overskud og glæde, som at gøre andre glade. Samtidig fjerner det effektivt fokus fra egne bekymringer.

  Lad være med at tage kontakt til hele listen af mennesker på én gang, så ender du med mere stress i stedet for mere overskud. Giv dig selv lov til at tænke lidt over, hvordan du kan glæde ”dagens person” - og nyd det!
   
 10. Afled dig selv med andres selskab
  At tilbringe tid med venner og familie kan have en positiv indvirkning på dit humør. Når du er sammen med andre er din opmærksomhed rettet mod dem i stedet for tanker og frustrationer over alt det du ikke har fået nået og alt det du burde have gjort.

 

Gode råd til at tackle konflikter i familien
Sjæl & psyke
Forstå og løs konflikter med dine voksne børn 

Konflikter mellem forældre og voksne børn kan være utroligt smertefulde og frustrerende for alle involverede, og de kan medføre dybe sår og ødelægge relationer, hvis de ikke håndteres i tide.

Det kan være særligt udfordrende for forældre at navigere den nye rolle, de får, når deres børn bliver…

Læs mere
Sundhed
Ny forskning undersøger hvordan vrede, angst og tristhed påvirker hjertet 

En undersøgelse offentliggjort i Journal of the American Heart Association har kigget på sammenhængen mellem vrede, angst og tristhed, og risikoen hjerteanfald og slagtilfælde. Her peger forskerne på, at især hyppige, kortvarige anfald af vrede belaster blodkarrenes evne til at undgå dannelsen af…

Læs mere
Sjæl & psyke
10 effektive råd: Sådan får du kontrol over din vrede 

Vrede er en naturlig og helt normal følelse, men når den kommer i form af kortvarige, impulsive udbrud, kan det hurtigt eskalere og påvirke vores forhold til mennesker omkring os. Og som forskning viser, kan vrede også have konsekvenser for vores trivsel og fysiske helbred. Mange har glæde af at…

Læs mere
Psykisk stabilitet med en ketogen diæt
Sjæl & psyke
Nyt studie: Keto diæt viser lovende resultater for psykisk sundhed 

Et nyt studie fra Stanford Medicine, ledet af Shebani Sethi, forsker i metabolisk psykiatri, har vist, at en ketogen diæt potentielt kan stabilisere symptomer hos personer med alvorlige psykiske lidelser som skizofreni og bipolar lidelse. Disse sygdomme behandles typisk med antipsykotisk medicin,…

Læs mere
Udvikling af empatiske evner hos børn
Sjæl & psyke
Empati fra vugge til voksenliv  

Det er kendt, at den kontakt, forældre etablerer med deres barn i barnets første år, har afgørende indflydelse på barnets sociale kompetencer gennem livet. Det gælder også evnen til at føle empati, fastslår ny forskning, som viser, at evnen til at genkende og forstå andres følelser former sig…

Læs mere
Sjæl & psyke
Forskning afslører de mest almindelige årsager til at folk lyver 

Forskere fra University of British Columbia har fornyelig gennemført en undersøgelse der klarlægger, hvor ofte vi lyver, og hvad der motiverer os til at lyve. Lidt overraskende bekræfter undersøgelsen, at løgne ikke altid er ondsindede, selviske, umoralske eller uetiske.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed  

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed.…

Læs mere
Sjæl & psyke
Terapeuten: Styrk dit selvværd 

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit…

Læs mere
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning 

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro…

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14 

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
^