Hun finder sine drømme frastødende

Kategori: Sjæl & psyke

Hun finder sine drømme frastødende

Hun finder sine drømme frastødende  

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

___________________

 

Hej brevkasse.

Jeg skriver til dig, fordi jeg har nogle drømme, som generer mig, og som jeg har det meget svært med. Det drejer sig om nogle mærkelige drømme om utroskab med bla. mine stedsønner på 18 og 17.
Jeg forstår ikke, hvorfor jeg har disse drømme, men de er ret intense og fylder irriterende meget i min hverdag. Når jeg er vågen, har jeg ikke den slags følelser, ligesom jeg godt ved, at drengene jo heller ikke har den slags følelser for mig.
Hvorfor kan jeg have sådan nogle drømme, når jeg på alle måder finder dem forkerte?

Hilsen en gammel gris på 40
___________________

Kære kvinde,

Jeg forstår godt, at du føler ubehag og irritation over de drømme, du beskriver, du har. Det er altid ubehageligt at drømme, at man gør noget, som man i vågen tilstand finder forkert.

I vores kultur er vi enige om, at sex mellem familiemedlemmer er forkert. Det er forkert, at vi end ikke kan tale om det. Desværre kan netop det, at det er et tabu og noget vi ikke må snakke om, give stof til fantasi og drømme. Samtidig kan det tænkes, at du helt ubevidst påvirkes af drengenes energi og af de hormonelle ændringer der foregår i drenge i den alder.

På det bevidste plan, oplever de fleste af os, at vi generelt stimuleres ved at være sammen med unge, netop fordi de har så meget energi på alle niveauer. Du har hele to unge stedsønner omkring dig, og måske endda af og til også deres venner. Så der må være masser af ung energi og hormoner, der cirkulerer omkring dig, og det er der ikke noget forkert i. Det forkerte ville være, hvis du forsøgte at udnytte den energi, de unge udsender.

Jeg tror, at forklaringen på dine natlige fantasier er, at de impulser du i vågen tilstand ubevidst får og fortrænger, får frit spil i dine drømme. Og ingen kan bebrejde dig, hvad du drømmer om mens du sover, da din underbevidsthed arbejder uden for din kontrol.

Min opfattelse af dine erotiske drømme er, at du er en levende kvinde, som stimuleres af de unges energi. Så længe du holder dine natlige oplevelser for dig selv, er det i mine øjne i orden, at nyde det, der kommer til dig i drømme. Og dét du drømmer, det er hverken utroskab, og det gør dig heller ikke til det, du selv kalder ”en gammel gris". Du er et menneske, der påvirkes af dine omgivelser, som mennesker til alle tider er blevet det. Så længe du respekterer de tabuer vi er underlagt, ser jeg ikke noget problem i, at du har dine drømme.

Jeg er ikke uddannet drømmetyder, så ovenstående er mit bedste bud ud fra de erfaringer, jeg har gennem mange års praksis. Såfremt du fornemmer, at dine drømme skyldes at noget mangler i dit liv, så er det måske noget, du kunne se på.


Sjæl & psyke
Hjælp med at bryde tavshed, tvivl og tabu 

Unge skal opfordres og støttes i at tale om psykiske problemer ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Savner nærvær  

Fra brevkassen: Hun savner nærvær og lidenskab i sit ægteskab gennem 35 år ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Sidespring 

Fra brevkassen: Hun er i tvivl om hun skal fortælle sin mand, om hendes sidespring under en julefrokost ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Ødelæggende temperament 

Fra brevkassen: En læser skriver om, hvor træt og flov hun er over sine temperamentsfulde udbrud ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Kan du tale med din kollega om psykisk sygdom?  

Vi er blevet bedre til at tale om psykiske sygdomme med vores kolleger, men når nogle forsat vælger at holde deres sygdom hemmelig, skyldes det stadig frygten for, at det vil påvirke kollegernes syn på ens faglige kompetencer.

Læs mere
Sjæl & psyke
Lyst til en anden efter 18 års ægteskab 

Fra brevkassen: Hun er 44, gift gennem 18 år og har to børn. Nu har hun mødt en mand, som fuldstændig har slået benene væk under hende, og som tilfredsstiller hende, som hun aldrig har følt sig tilfredsstillet.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hvordan kommer man videre efter utroskab? 

Fra brevkassen: Han siger, at hans sidespring er hans livs største fejltagelse, men hun synes det er svært at genfinde tilliden ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Guide til nye venskaber 

Fra brevkassen: Hun skriver til brevkassens psykolog om sin ensomhed og sit ønske om at lære, hvordan man får og opbygger venskaber ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Kan tidligere overgreb være årsag til manglende sexlyst? 

Fra brevkassen: Hvad gør man når man gerne vil have et aktivt sexliv, men oftest ikke føler nogen egentlig lyst?

Læs mere
Sjæl & psyke
Han holder hende hen 

Fra brevkassen: Hun har ventet på ham i to år. Men nu da han endelig er single og fri, holder han hende hen ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^