Hun er gift og har børn - men er forelsket i en anden

Hun er gift og har børn - men er forelsket i en anden 

Fra brevkassen: Hun er 42 og har to store børn med sin mand gennem 20 år. Nu har hun mødt en yngre mand og oplever en samhørighed med ham, hun ikke har oplevet før. Nu overvejer hun, om hun skal følge sit hjerte og forlade mand og børn …

_________________________________

 

Hej brevkasse.
Jeg ved ikke mine levende råd. Jeg er 42 år, har været sammen med min mand siden jeg var 21, med hvem jeg har to børn på henholdsvis 15 og 18 år. Min mand og jeg har været gennem sorger, udfordringer og glæder sammen, og vi er nærmest vokset ind i hinanden. Men de sidste år synes jeg, vi er gledet fra hinanden. Hvor jeg gerne vil udvikle mig, lære nye ting og opleve en masse, er han egentlig fint tilfreds med tingenes tilstand. Jeg føler, jeg bliver kvalt.
Jeg ser ham nu mere som en meget kær og nær ven eller et familiemedlem. Jeg er sjældent tilfreds med den person jeg er, når jeg er sammen med ham og jeg har absolut og på ingen måde lyst til ham seksuelt. Han ved, at jeg tumler med store tanker om, hvordan jeg skal blive mere glad, og hvad jeg vil med mit liv.

Dilemmaet er nu, at jeg sidste sommer mødte en anden mand. En ung, fantastisk, dedikeret, kærlig og beslutsom mand. Vi har lært hinanden bedre og bedre at kende og har åbnet os for hinanden, som jeg ikke har oplevet før i mit voksne liv. Han ser mig som ingen andre og med ham føler jeg mig tryg og set og elsket for den person, jeg er i dag.

Han er gået fra sin kæreste gennem flere år for nylig og siger, at jeg har åbnet hans øjne for hvad virkelig kærlighed er, og at han vil kæmpe sit livs kamp for at det skal blive os to. Det virker så forkert, at skjule at jeg ser ham, fordi det føles så rigtigt når vi er sammen.
Til gengæld kan jeg ikke overskue konsekvenserne for min mand og min familie, hvis jeg vælger at gå. Bla. har min mand og jeg for nylig købt et dyrt hus og sidder med en stor gæld.
- vores yngste barn er lidt skrøbelig og har svært ved at følge med i disse sidste hårde år i folkeskolen.
- min mand og jeg arbejder på samme arbejdsplads
- min såvel som hans familie, vil slet ikke kunne forstå mit valg.

Derudover er der også problematikken med børn, for jeg ved at mit nye bekendtskab brændende ønsker sig børn og det var jeg i min bevidsthed ligesom færdig med. Han vil respektere min beslutning siger han, men kan jeg være bekendt at trække den beslutning ned over hans hoved?

Jeg har bedt om en måned uden kontakt for at klare mine tanker og følelser, men er ved at gå til af længsel efter ham. Jeg vil meget gerne høre dine tanker om dette, for i mit hoved er der bare rod.

_________________________________

Tak for din mail, hvor du ønsker hjælp til at finde en vej ud af det store dilemma du befinder dig i.
Når jeg læser din mail, er min umiddelbare tanke, at hvis der er noget man virkelig ønsker, så må man tage imod det, når det manifesterer sig lige foran en. Du har
tilsyneladende mødt manden, der kan møde dig, der hvor du står i livet lige
nu. Vælger du at række ud efter ham og efter det liv, som du tror vil gøre dig lykkelig, så må du også være indstillet på at skulle betale prisen. Prisen for at forfølge dine længsler vil først og fremmest være, at du kommer til at gøre dine kære meget ondt. Derudover vil dit valg have en økonomisk pris, da du vel må påtage dig halvdelen af den gæld, I har i huset. Samtidig kan det være, at du er nødt til at skifte arbejde, hvis det bliver for svært at se hinanden hver dag.
Familiemedlemmer vil blive vrede og skuffede, i bedste fald vil deres skuffelse aftage i løbet af et stykke tid. Og fælles venner kan tænkes at vrage dig, fordi du svigter familien.

Er det prisen værd?
Hvis du elsker den mand du har mødt så højt, at du må vælge ham, må du gøre op om du vil tale prisen, uanset hvor høj den måtte blive. Det er uansvarligt og kan udvikle sig til en meget svært, hvis du vælger at følge dit hjerte blindt. Du må også gøre op med dig selv, hvad konsekvensen vil være, hvis du bliver hvor du er. Føler du dig helt overbevist om, at du vil forblive ulykkelig, hvis du bliver og vil din ulykkelighed gøre, at også dine børn og din nuværende mand bliver ulykkelige?
Ingen af dine valg er nemme, men du må komme dit valg nærmere ved at være realistisk og ærlig, når du spørger dig selv, hvad er rigtigt for dig.
Du skal uanset hvad du vælger, er prisen høj. Mærk meget nøje efter, inden du beslutter dig, men vent ikke for længe. Kærligheden kommer ikke forbi ens dør hver dag …
Med ønsker om at du, uanset hvad du vælger, har mod og styrke til hurtigst at få truffet en beslutning, og få bekendtgjort din beslutning for alle implicerede, sender jeg dig varme og kraftfulde tanker.

Sjæl & psyke
Forskning afslører de mest almindelige årsager til at folk lyver 

Forskere fra University of British Columbia har fornyelig gennemført en undersøgelse der klarlægger, hvor ofte vi lyver, og hvad der motiverer os til at lyve. Lidt overraskende bekræfter undersøgelsen, at løgne ikke altid er ondsindede, selviske, umoralske eller uetiske.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed  

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed.…

Læs mere
Sjæl & psyke
Terapeuten: Styrk dit selvværd 

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit…

Læs mere
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning 

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro…

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14 

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer…

Læs mere
Sjæl & psyke
Ny bog af Bo Østlund: Modne Kvinder - Samtaler om livets patina 

Den svenske skuespiller Ingrid Bergman er citeret for engang at skulle have sagt: 'Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt'.

At vi med årene får bedre udsigt og større indsigt, får mere ro og bliver mere rummelige, er noget af det…

Læs mere
Job & karriere
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker 

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -…

Læs mere
Sjæl & psyke
Vold i parforholdet 

Hvor meget tyranni, nedgørende og truende adfærd skal man finde sig i, fra det menneske man lever sammen med? Hvor mange gange skal man tilgive, når vedkommende, efter sin urimelige opførsel, undskylder? Hvor meget skal man finde sig i for børnenes skyld?

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne  

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^