Hjælp med at bryde tavshed, tvivl og tabu

Kategori: Sjæl & psyke

Hjælp med at bryde tavshed, tvivl og tabu

Hjælp med at bryde tavshed, tvivl og tabu 

Unge skal opfordres og støttes i at tale om psykiske problemer ...

Det er svært at tale om psykisk sygdom, og måske allersværest når man er ung. Men fakta er, at 8 procent af alle unge mellem 15-25 år har eller har haft en psykisk lidelse.

At kæmpe med psykisk sygdom er en voldsom belastning for et ungt menneske, for de færreste unge har tilstrækkelig viden om psykiske sygdomme, symptomer og udbredelse, til at kunne identificere symptomer på psykisk sygdom hos sig selv eller andre, de oplever kun at være anderledes og uden for fællesskabet.

Landskampagnen EN AF OS, som siden 2011 har iværksat initiativer, som skal være med til at afstigmatisere psykisk sygdom i Danmark, opfordrer i ny kampagne til mere åbenhed omkring psykisk sygdom blandt unge. På kampagnens hjemmeside er der samlet gode råd og vejledning til forældre og voksne om psykisk sygdom, symptomer og hvordan man skaber kontakt og dialog med unge omkring psykiske lidelser. Hjemmesiden har også et særligt ”ungesite”, som informerer og vejleder de unge om psykiske sygdomme, og som opfordrer de unge til at åbne op og tale om deres tanker og følelser.

Se her videoen, som præsenterer kampagnen:

<script>!function(a,b,c){var d=a.getElementsByTagName(b)[0];a.getElementById(c)||(a=a.createElement(b),a.id=c,a.src=("https:"==document.location.protocol?"http://player-services.goviral-content.com".replace(/^http\:/,"https:"):"http://player-services.goviral-content.com")+"/embed-code/index/find?placementVersionId=6501269713673130341489291",d.parentNode.insertBefore(a,d))}(document,"script","gv_script_6501269713673130341489291");</script>

Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Sjæl & psyke
Misundelse 

Om den lille, grimme, nagende følelse, som alle kender, men ingen af os har lyst til at kendes ved.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun finder sine drømme frastødende  

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

Læs mere
Sjæl & psyke
Voksen - men stadig morsyg 

Fra brevkassen: Hun er flyttet hjemmefra, men har så svært ved at slippe sin mor og skal helst tale med hende dagligt.

Læs mere
Sjæl & psyke
Sladder og anklager 

Fra brevkassen: Der bliver snakket og rettet alvorlige anklager mod en bekendt, men hun er i tvivl om historierne er sande, og hvordan hun skal forholde sig.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hvordan får man styr på vreden? 

Fra brevkassen: Hun er frustreret og skræmt over sine egne voldsomme vredesudbrud, og bekymret for hvordan det påvirker børnene.

Læs mere
Sjæl & psyke
Bedre selvværd, af psykolog Irene Oestrich 

Et højt selvværd er roden til vores trivsel livet igennem. Med psykolog Irene Oestrich bog får du 10 trin til at styrke selvværdet og selvtilliden ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun savner sin hemmelige elsker  

Fra brevkassen: Hun er frustreret, vred og forvirret efter hendes hemmelige elsker gennem 15 år, har forladt hende for at hellige sig sit nye, faste parforhold...

Læs mere
Sjæl & psyke
Kan man tillade sig at være vred?  

Fra brevkassen: Hun er vred og ked af at finde ud af at hendes kæreste, i begyndelsen af deres forhold, havde sex med sin ex-kæreste. Men dengang var deres forhold casual og de havde ikke snakket om nogen "spilleregler".

Læs mere
Sjæl & psyke
Han gør det forbi igen og igen 

Fra brevkassen: Han er charmerende og omsorgsfuld, og hun synes deres forhold er godt. Alligevel har han flere gange, og uden forklaring, gjort det forbi ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^