Flere i voldelige parforhold søger hjælp

Kategori: Sjæl & psyke

Flere i voldelige parforhold søger hjælp

Flere i voldelige parforhold søger hjælp 

Stadig flere henvender sig til Danner ...

1.907 voldsudsatte og pårørende henvendte sig til Danners Rådgivning og Krisecenter i 2009. Dermed er henvendelserne mere end fordoblet på fem år.
Stigningen i antallet af henvendelser skyldes sandsynligvis ikke, at der er mere vold i parforhold, familier og andre nære relationer, men snarere at flere søger hjælp i den svære situation. ”Vi tror og håber på, at de mange henvendelser er et tegn på, at flere tør bryde tabuet om vold og søge hjælp og råd hos et krisecenter eller en relevant rådgivning - både voldsudsatte og pårørende”, siger direktør i Danner Vibe Klarup Voetmann.

Mange søger hjælp over nettet
Danner har bl.a. fået mange henvendelser til deres anonyme netrådgivning, som blev lanceret i 2009. I løbet af de første fire måneder var Danner i dialog med over 80 personer. Personer, som i mange tilfælde ellers ikke ville kontakte Danner.

”Der ser ud til, at vi med netrådgivningen har fået kontakt til en ny gruppe af voldsudsatte og pårørende, der normalt ikke søger hjælp. Fx møder vi langt oftere voldsudsatte kvinder, som ikke er klar til at bryde ud af det voldelige parforhold. De har ofte ikke fortalt nogen om volden, og de er ikke parate til at møde op eller ringe til Danner for at få hjælp. Men de vil gerne skrive til netrådgivningen, fordi den er anonym og mere uforpligtende end telefon og personlig henvendelse. Netrådgivningen hjælper dem til at turde handle og forlade den voldelige partner. At vi er kommet i dialog med en ny gruppe mennesker via netrådgivningen tyder på, at netrådgivningen fremover bliver et vigtigt bidrag i indsatsen mod vold i nære relationer”, siger Vibe Klarup Voetmann.

Voldsramte og pårørende er anonyme, når de skriver og får råd og vejledning på www.dannerhuset.dk. De behøver ikke at oplyse deres navn, og Danner registrerer hverken IP- eller e-mail-adresse. Svaret henter den skrivende selv på nettet via en kode. Mailkorrespondancen kan derfor ikke ses af andre end den anonyme bruger og rådgiveren. Derved undgår voldsudsatte og pårørende, der skriver til Danners Netrådgivning, at benytte private e-mail-adresser, som andre personer måske også har adgang til.

Læs også...

Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Sjæl & psyke
Misundelse 

Om den lille, grimme, nagende følelse, som alle kender, men ingen af os har lyst til at kendes ved.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun finder sine drømme frastødende  

Fra brevkassen: Det generer og bekymrer hende, at hun har erotiske drømme om sine stedsønner, og hun spørger psykologen, hvorfor hun har sådan nogle drømme, når hun på alle måder finder dem forkerte.

Læs mere
Sjæl & psyke
Voksen - men stadig morsyg 

Fra brevkassen: Hun er flyttet hjemmefra, men har så svært ved at slippe sin mor og skal helst tale med hende dagligt.

Læs mere
Sjæl & psyke
Sladder og anklager 

Fra brevkassen: Der bliver snakket og rettet alvorlige anklager mod en bekendt, men hun er i tvivl om historierne er sande, og hvordan hun skal forholde sig.

Læs mere
Sjæl & psyke
Hvordan får man styr på vreden? 

Fra brevkassen: Hun er frustreret og skræmt over sine egne voldsomme vredesudbrud, og bekymret for hvordan det påvirker børnene.

Læs mere
Sjæl & psyke
Bedre selvværd, af psykolog Irene Oestrich 

Et højt selvværd er roden til vores trivsel livet igennem. Med psykolog Irene Oestrich bog får du 10 trin til at styrke selvværdet og selvtilliden ...

Læs mere
Sjæl & psyke
Hun savner sin hemmelige elsker  

Fra brevkassen: Hun er frustreret, vred og forvirret efter hendes hemmelige elsker gennem 15 år, har forladt hende for at hellige sig sit nye, faste parforhold...

Læs mere
Sjæl & psyke
Kan man tillade sig at være vred?  

Fra brevkassen: Hun er vred og ked af at finde ud af at hendes kæreste, i begyndelsen af deres forhold, havde sex med sin ex-kæreste. Men dengang var deres forhold casual og de havde ikke snakket om nogen "spilleregler".

Læs mere
Sjæl & psyke
Han gør det forbi igen og igen 

Fra brevkassen: Han er charmerende og omsorgsfuld, og hun synes deres forhold er godt. Alligevel har han flere gange, og uden forklaring, gjort det forbi ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^