Kategori: Sjæl & psyke
Flere i voldelige parforhold søger hjælp
Flere i voldelige parforhold søger hjælp 

Stadig flere henvender sig til Danner ...

1.907 voldsudsatte og pårørende henvendte sig til Danners Rådgivning og Krisecenter i 2009. Dermed er henvendelserne mere end fordoblet på fem år.
Stigningen i antallet af henvendelser skyldes sandsynligvis ikke, at der er mere vold i parforhold, familier og andre nære relationer, men snarere at flere søger hjælp i den svære situation. ”Vi tror og håber på, at de mange henvendelser er et tegn på, at flere tør bryde tabuet om vold og søge hjælp og råd hos et krisecenter eller en relevant rådgivning - både voldsudsatte og pårørende”, siger direktør i Danner Vibe Klarup Voetmann.

Mange søger hjælp over nettet
Danner har bl.a. fået mange henvendelser til deres anonyme netrådgivning, som blev lanceret i 2009. I løbet af de første fire måneder var Danner i dialog med over 80 personer. Personer, som i mange tilfælde ellers ikke ville kontakte Danner.

”Der ser ud til, at vi med netrådgivningen har fået kontakt til en ny gruppe af voldsudsatte og pårørende, der normalt ikke søger hjælp. Fx møder vi langt oftere voldsudsatte kvinder, som ikke er klar til at bryde ud af det voldelige parforhold. De har ofte ikke fortalt nogen om volden, og de er ikke parate til at møde op eller ringe til Danner for at få hjælp. Men de vil gerne skrive til netrådgivningen, fordi den er anonym og mere uforpligtende end telefon og personlig henvendelse. Netrådgivningen hjælper dem til at turde handle og forlade den voldelige partner. At vi er kommet i dialog med en ny gruppe mennesker via netrådgivningen tyder på, at netrådgivningen fremover bliver et vigtigt bidrag i indsatsen mod vold i nære relationer”, siger Vibe Klarup Voetmann.

Voldsramte og pårørende er anonyme, når de skriver og får råd og vejledning på www.dannerhuset.dk. De behøver ikke at oplyse deres navn, og Danner registrerer hverken IP- eller e-mail-adresse. Svaret henter den skrivende selv på nettet via en kode. Mailkorrespondancen kan derfor ikke ses af andre end den anonyme bruger og rådgiveren. Derved undgår voldsudsatte og pårørende, der skriver til Danners Netrådgivning, at benytte private e-mail-adresser, som andre personer måske også har adgang til.

Læs også...

Sjæl & psyke
Forskning afslører de mest almindelige årsager til at folk lyver 

Forskere fra University of British Columbia har fornyelig gennemført en undersøgelse der klarlægger, hvor ofte vi lyver, og hvad der motiverer os til at lyve. Lidt overraskende bekræfter undersøgelsen, at løgne ikke altid er ondsindede, selviske, umoralske eller uetiske.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed  

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed.…

Læs mere
Sjæl & psyke
Terapeuten: Styrk dit selvværd 

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit…

Læs mere
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning 

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro…

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14 

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer…

Læs mere
Sjæl & psyke
Ny bog af Bo Østlund: Modne Kvinder - Samtaler om livets patina 

Den svenske skuespiller Ingrid Bergman er citeret for engang at skulle have sagt: 'Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt'.

At vi med årene får bedre udsigt og større indsigt, får mere ro og bliver mere rummelige, er noget af det…

Læs mere
Job & karriere
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker 

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -…

Læs mere
Sjæl & psyke
Vold i parforholdet 

Hvor meget tyranni, nedgørende og truende adfærd skal man finde sig i, fra det menneske man lever sammen med? Hvor mange gange skal man tilgive, når vedkommende, efter sin urimelige opførsel, undskylder? Hvor meget skal man finde sig i for børnenes skyld?

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne  

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^