Blev forladt som toårig

Kategori: Sjæl & psyke

Blev forladt som toårig

Blev forladt som toårig 

Fra brevkassen: Trods et ellers velfungerende liv med kæreste og karriere, overvældes hun ind imellem af vrede og sorg over at hendes forældre forlod hende som lille …

______________________________

 

Hej brevkasse.
Jeg er en ung kvinde på 23 år. Jeg har to liv inden i. Det ene er mit almindelige dejlige liv med karriere, gode relationer til mine bedsteforældre, mine mostre, deres tilsammen syv børn og min dejlige kæreste gennem tre år. Mit andet indre liv er al den vrede og ulykkelighed jeg føler overfor mine biologiske forældre. De blev skilt og forlod mig begge da jeg var 2 år. Grunden herfor er uklar. Jeg voksede siden op hos mine bedsteforældre, og havde en god barndom (dog med de naturlige problemer der var pga. generationskløften).
Igennem min barndom havde jeg ingen kontakt med min mor og far - andet end den smule jeg så min mor ved større familiebegivenheder (eks. begravelser, bryllupper mv.). I dag har jeg kun meget lidt kontakt med min far, og ingen med min mor. Jeg har skrevet til hende, men hun ignorere mine breve. Det gør mig frygtelig vred og ked af det at blive svigtet og trådt på, på den måde.

______________________________

Kære unge kvinde.
Tak for din mail som berører mig dybt, fordi du stadig, på trods af et godt liv, lider meget under, at du er blevet svigtet af dine forældre som toårig.
Det er en smerte, som selv jeg har haft tæt inde på livet flere gange, en smerte som kræver en stor indsats at forlige sig med og blive i stand at tilgive.
At blive svigtet af sine nære omsorgspersoner som lille, vil næsten altid gå udover et barns selvværd og give barnet en følelse af ikke være elsket, når deres forældre valgte at handle som de gjorde. At de sådan bare forsvandt ud af dit liv og overlod dig til dine bedsteforældre, uden at du senere har fået en forklaring, som du kunne leve med. En sådan handling kan ikke undgå at give et barn nogle dybe ar på sjælen.
Det fremgår ikke af dit brev om du kender til hvorvidt dine forældre er fysisk og psykisk sunde og raske, eller om de af andre grunde ikke har været i stand til at tage ansvaret for et lille barn på to år...
Det positive i dit liv er, at du har haft en god opvækst hos dine bedsteforældre og et godt og nært forhold til dine mostre og dine mange fætre og kusiner. Den kærlige opvækst du har haft hos dine bedsteforældre har givet dig en psykisk robusthed så du alligevel har kunnet leve et normalt liv, hvor du både evner at skabe nære relationer til en kæreste og skabe dig en spændende karriere. Det er særdeles godt gået.
Min opfattelse af dig er, at du på trods af det svigt du har været udsat for, ikke er blevet alvorlig skadet i din følelsesmæssige udvikling. Men alligevel er det smertefuldt og meget svært at acceptere, at du blev svigtet af begge dine forældre, og at du nu som voksen ikke kan få en slags relation til din mor.
Jeg vil opfordre dig til at du først og fremmest påskønner, at det trods alt er gået dig godt, både mht. familie, kæreste og arbejde. Du og din familie har sammen gjort et godt stykke arbejde for, at du har fået et godt liv.
Med hensyn til at lindre din vrede og smerte i forbindelse med at din mor ignorer dine henvendelser, vil jeg give dig følgende råd: Prøv at indhente nogle oplysninger om din mor fra dine bedsteforældre, mostre eller andre der kender din mor. Hvordan var hendes situation psykisk, økonomisk og arbejdsmæssig, da hun gav dig bort? Har hun været syg på den ene eller anden måde? Det vil hjælpe dig at kende til hendes tilstand på det tidspunkt, hvor hun tager dette skridt. Et gammelt ordsprog siger: ”At forstå er at tilgive”. Hvis du får en forståelse hendes bevæggrunde, kan du bedre tilgive hende og slippe fri af den vrede og smerte du i øjeblikket lever med. Du kan måske også gennem din familie få at vide om grunden til at din mor ignorerer dine breve kan være, at hun har det svært med at blive konfronteret med dig. Måske føler din mor stor skam og skyld og er ulykkelig over det hun har gjort mod dig og mod sig selv. Måske har hun fortrængt sin handling fra bevidstheden for at kunne udholde at leve videre..
Det vil være meget værdifuldt for dig, at vide hvad hendes bevæggrunde er for at ignorere dig. Prøv gennem dem der kender din mor at få klarhed over, hvorfor hun ikke tør møde dig. Hvis du ikke kan få bearbejdet din sorg og vrede gennem at kende og forstå din mors handlinger, vil det være en god ide at få bearbejdet dine følelser af sorg og vrede hos en professionel psykolog, en som kan hjælpe dig med at acceptere tingene som de er, så du kan tilgive dine forældre for det de har gjort mod dig. At nå dertil hvor du er i stand til at acceptere og tilgive, er ikke noget du skal gøre for din forældres skyld, men for din egen, fordi det kan give dig fred i sjælen og fred til at komme videre i dit liv. Det kan føles svært at tilgive mennesker der har såret dig og gjort dig uret, men det er en måde for dig at komme fri af fortidens vrede og smerte. Du er så heldig at have flere gode mennesker omkring dig, mennesker der kan støtte dig i at give slip på fortidens smarte, gennem accept og tilgivelse.
Held og lykke med dit arbejde med at gøre dig fri af fortiden.

Sjæl & psyke
Forskning afslører de mest almindelige årsager til at folk lyver 

Forskere fra University of British Columbia har fornyelig gennemført en undersøgelse der klarlægger, hvor ofte vi lyver, og hvad der motiverer os til at lyve. Lidt overraskende bekræfter undersøgelsen, at løgne ikke altid er ondsindede, selviske, umoralske eller uetiske.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed  

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed.…

Læs mere
Sjæl & psyke
Terapeuten: Styrk dit selvværd 

"Selvværdet slides, hvis du går for meget på kompromis med dig selv og dine inderste ønsker", skriver par- og psykoterapeut Connie Kragelund. Her forklarer hun, hvad selvværd er, hvilken stor betydning det har for trivslen og følelsen af glæde og tilfredshed i livet, og hvordan man styrker sit…

Læs mere
Spiritualitet
Lille meditation - Stor virkning 

Er din dag fyldt med tanker om alt det, du skal nå? Oplever du at miste koncentrationen og have svært ved at være tilstede? Prøv at bruge et øjeblik på at koble af ved hjælp af meditation. Du behøver blot at afsætte et par minutter. Selv en kort, intens meditation vil give dig en følelse af øget ro…

Læs mere
Sjæl & psyke
Derfor går du kold klokken 14 

Mens nogle af os er A-mennesker og andre B-mennesker, så har mange af os det til fælles, at vi går kolde først på eftermiddagen. Ifølge forskere fra Swinburne University of Technology i Melbourne, så skyldes fænomenet i vid udstrækning kroppens indre ur, den såkaldte circadianrytme, som styrer…

Læs mere
Sjæl & psyke
Ny bog af Bo Østlund: Modne Kvinder - Samtaler om livets patina 

Den svenske skuespiller Ingrid Bergman er citeret for engang at skulle have sagt: 'Alder er som at bestige et bjerg. Man bliver nok lidt forpustet, men får en langt bedre udsigt'.

At vi med årene får bedre udsigt og større indsigt, får mere ro og bliver mere rummelige, er noget af det…

Læs mere
Job & karriere
Stressekspert: Drop kampen mod din indre kritiker 

Vil du undgå, at dine selvkritiske tanker slår rødder og agerer stopklods for dine store ønsker og drømme? Så stop med at bekæmpe de selvkritiske tanker, og øv dig i at se tankerne som det de er - bare tanker, lyder det fra stressekspert og coach, Birthe Buhl. Hun står bag app'en 'Mindfulness -…

Læs mere
Sjæl & psyke
Vold i parforholdet 

Hvor meget tyranni, nedgørende og truende adfærd skal man finde sig i, fra det menneske man lever sammen med? Hvor mange gange skal man tilgive, når vedkommende, efter sin urimelige opførsel, undskylder? Hvor meget skal man finde sig i for børnenes skyld?

Læs mere
Sundhed
Lykkepiller skader tænderne  

En af bivirkningerne ved lykkepiller er mundtørhed, derfor opfordrer tandlæger patienter, der tager lykkepiller til, at være særlig opmærksom på tandhygiejnen, for mundtørhed øger risikoen for caries.

Læs mere
Parterapeut
Han vil ikke fortælle, hvad der er galt 

Fra brevkassen: Hvad gør man, når ens mand pludselig er fraværende og virker trist, men ikke vil fortælle, hvad der er galt?

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
^