Yoghurt to go, tak

Yoghurt to go, tak

Yoghurt to go, tak 

Det er særligt singler og par uden børn, som har en forkærlighed for drikkeyoghurter ...

Det er endnu ikke sæson for modne blåbær, men så kan man jo snuppe sig en yoghurt med de skønne bær ...

Danskerne efterspørger i stigende grad fødevarer, som er nemme at have med, når de er på farten, i skole og på arbejde. Fødevarer som er velsmagende. Og som lever op til vores krav om kvalitet, økologi og sundhed.
Den tendens oplever man også hos Arla, hvor salget af Cultura drikkeyoghurt det sidste år er steget med godt 13 pct. Det svarer til mere end 600.000 ekstra solgte drikkeyoghurt.
”Vi kan helt tydeligt mærke en ændring i danskernes indkøbsvaner. Efterspørgslen på enkle og sunde mellemmåltider og on the go-produkter bliver større og større. Dér har drikkeyoghurt fundet sin niche, og jeg tror ikke vi har set toppen af bjerget endnu,” siger Category Manager for Arla Cultura, Mette Schacht Færch.

Madpakken er død
Ifølge sociolog, fremtidsforsker og ekspert i forbrugertrends Birthe Linddal Jeppesen er udviklingen endnu et godt bevis på, at vores måltidsvaner generelt er under forandring.
”Madpakken såvel som det mere underlødige fast food udfordres gevaldigt i disse år af sundere og lækrere alternativer på markedet. Moderne mennesker, specielt de yngre, er vilde med såkaldte convenience produkter. Det skal være hurtigt, det skal være nemt – men det skal også være sundt,” forklarer hun.

Sunde alternativ til traditionelt fastfood
Derfor vurderer Birthe Linddal Jeppesen, at vi i de kommende år vil se et stadigt voksende udvalg af det mere sunde alternativ til traditionelt fastfood. I det hele taget vil folk lave langt mindre mad i fremtiden, og i stedet købe convenience-produkter og færdiglavet mad.
”Moderne mennesker har travlt og er ofte på farten. Der er meget, de gerne vil nå, og derfor vælger de mad, der kan gribes i en håndevending og spises på vejen, foran computeren eller efter sport uden at det kræver en masse,” siger hun og fortsætter:
”Den helt store udfordring for fødevarevirksomhederne i den sammenhæng er, at de skal kunne levere ikke bare hurtige produkter, men også sunde, lækre og bæredygtige produkter, der er lige til at gå til - og ikke mindst til at få fat i, når behovet opstår”.
Og den erkendelse er man også nået til hos Arla Cultura.
”I dag er udvalget af sund fast food eller on the go produkter markant større og bedre end for blot et par år siden. En tur rundt i Europa og USA viser os, hvor stort et potentiale, der er på markedet. De virksomheder, som forstår at imødekomme dén efterspørgsel, vil være en del af det nye opsving,” siger Mette Schacht Færch.

Arla Cultura-serien består af light-produkter uden tilsat sukker. Læs mere på

Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen 

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge…

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft 

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble 

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Cider - en sundhedsdrik 

Rødvin og grønt te har hidtil scoret højest på ranglisten over flydende former for antioxidanter, men også den fermenterede drik, cider, er at finde på listen.

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk? 

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er…

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi 

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk 

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes 

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd 

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i…

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt? 

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de…

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
^