Hvid Parasol
Kurvestol Chic Antique
Løvefigurer til haven
Eichholtz havestol 'Delta'
Unge på slankekur - tips til forældrene

Flere og flere børn og unge er overvægtige, føden indeholder for meget sukker og fedt og med mindre motion lægges grunden......

Flere og flere børn og unge er overvægtige, føden indeholder for meget sukker og fedt og med mindre motion lægges grunden for problematisk voksenliv og evig kamp mod vægten. Ikke en særlig opkvikkende start på livet!

De fleste forældre er opmærksomme på problematikken vedrørende barnets overvægt, også når det kommer til selvværd i det hele taget, men er på samme tid ret ofte overbevidste om at mangel på de overflødige kalorier kan være lige så skadeligt. Mens mangel på de nødvendige fedtsyrer kan skade de meget unge børn, kan en mere fedtfattig diæt være netop sagen for det ældre barn, især hvis overvægt er et problem i familien i forvejen.

Børn skal spise de nødvendige fedtsyrer for at sikre kroppens og hjernens udvikling. I det hele taget er dog en diæt hvor omkring 30% af energien stammer fra fedt helt i orden. Børn fra 2 års alderen, uanset kropsbygning burde spise kost der indeholder mindre mættede fedtsyrer, kolesterol og sukker. De burde i stedet spise kost der indeholder flere kulhydrater, pasta og grøntsager.

Med den gode forudsætning at slanke barnet sker det at forældrene indfører en af de moderne slankekure, noget de selv har prøvet med eventuelt godt resultat, men det kan være sundhedsfarligt for en ung krop i udvikling. Atkins diæten, f.x. der baseres på uhæmmet spise af protein og fedt og i stedet fjerner kulhydraterne fra den daglige kost, kan resultere i seriøs fejlernæring hos børn. Børn og unge, der holder sig til kost af denne art mangler hurtigt vitaminer og mineraler, samt kalcium, jern og folsyre. Andre slankekure fokuserer på at fjerne børnenes yndlingsspise, og det er heller ikke særlig motiverende. Det holder ikke at fortælle en 8-årig at han/hun aldrig igen må spise en dessert. Desserten kan godt indgå som en belønning på et senere tidspunkt, det drejer sig om total omlægning af kosten, ikke hver enkelt mundfuld.

Hvis barnet har brug for at tabe sig kan nedenstående råd være behjælpelige.
· Stil op et mål der kan holde. 500 g. om ugen er et realistisk mål, gå langsomt men sikkert fremad og undgå mirakel diæter.
· Mindre mættet fedt. Øg mængden af frugt, grønt og kornprodukter og nedsæt i stedet mængden af sukker, fedtrige kødprodukter og fede mælkeprodukter.
· Mindre portioner giver færre kalorier. Superstørrelser for mindre pris er ikke lige sagen, selvom det lyder lokkende især når familien skal på burgerbar.
· Involver hele familien i processen. Sundere spise til hele familien er sagen, ikke alene er forældrene rollemodeller, men barnet der kæmper mod vægten vil ikke føle sig udstødt på nogen måde.
· Gør motion til en daglig vane. Ud at cykle, svømme og gå ture. Børn og unge kan ikke gå ned i vægt ved enten at ændre kost eller motionere. Begge dele skal til. Og en fælles aktivitet er sjovt for hele familien.
· Mindre TV-kiggeri. Børn der ser meget fjernsyn rører ikke på sig og med TV-kiggeriet følger der TV-spisning.

Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Cider - en sundhedsdrik

Rødvin og grønt te har hidtil scoret højest på ranglisten over flydende former for antioxidanter, men også den fermenterede drik, cider, er at finde på listen.

Læs mere
Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik. Ifølge...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder, og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gyngestol fra Sika Design

Gyngestol fra Sika Design

Havestol Venture Design

Havestol Venture Design

Få smukke og lange vipper<BR> med vippeserum

Få smukke og lange vipper
med vippeserum

Kurve i kulørte farver fra RICE

Kurve i kulørte farver fra RICE

Nye Bøger
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Surdej - Kom Godt I Gang - af James Morton

Det behøver ikke være så svært, at bage skønne brød med surdej, og som alle ved, så er surdejsbrød et helt særlig sprødt og lækkert brød med dejlig, saftig krumme og stor smag.

Læs mere
Seneste nyt fra medierne ..
08.10.2021

Plejeprodukter: Top 10 spørgsmål om uønsket kemi

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Skal man undgå fluor i tandpasta? Er aluminium problematisk i deodoranter? Få svar på de oftest stillede spørgsmål om uønsket kemi i plejeprodukter. Læs mere


02.10.2021

Brystkræft rammer enlige kvinder hårdest

Aarhus Universitet

Enlige kvinder, der får brystkræft, har en højere dødelighed sammenlignet med kvinder i parforhold. Det samme har kvinder med lav indkomst, lav uddannelse eller kvinder uden for arbejdsmarkedet. Det viser et nyt forskningsresultat fra Aarhus Universitet. Læs mere


30.09.2021

Danmark skal have et nationalt net af naturstier

Miljøministerie

Alle danskere skal have glæde af vores fantastiske natur og have rig mulighed for gode oplevelser i naturen. Derfor ønsker regeringen at etablere et nationalt net af stier og ruter i Danmark, som skal være med til at udbrede kendskabet til naturen. Læs mere


29.09.2021

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane

Arbejdstilsynet

Ny indsats sætter fokus på seksuel chikane og andre krænkende handlinger i udvalgte brancher, blandt andet indenfor; universiteter og forskning, film & bøger, presse, politi, beredskab og fængsler ... Læs mere


08.09.2021

Historisk høj tilslutning til influenzavaccination

Apotekerforeningen.dk

Tilslutningen til vaccination mod influenza blandt personer over 65 år ramte et historisk højt niveau i den forgangne sæson. Det skyldes ikke mindst, at cirka 275.000 flere personer over 65 år valgte at lade sig vaccinere i forhold til tidligere Læs mere


06.09.2021

Titaniumdioxid: Populært farvestof i madvarer bør snart være forbudt

Forbrugerrådet Tænk Kemi

Farvestoffet titaniumdioxid kan findes i mad og slik. Men stoffet er ifølge EU ikke sikkert og kan snart være blive forbudt. Flere virksomheder udfaser nu. Læs mere


Arkiv

^