Dekorative påskeæg
Dekorationsæg
Påskeæg i metal
Påskekrans:  Messingring til ophæng
Te i kampen mod kræft

Mennesker der til dagligt drikker te kan halvere risikoen for diverse kræftformer i modsætning til dem der aldrig drikker te.

Mennesker der til dagligt drikker te kan halvere risikoen for diverse kræftformer i modsætning til dem der aldrig drikker te.

Det er amerikanske forskere der ifølge bbc.co.uk har forsket i teens virkning på kræft især i mave og tarmsystemet, Stor del af undersøgelsen er foretaget i Kina. Forskerne har især undersøgt om stoffet polyfenol, der er det aktive stof i teen, kunne måles i forsøgsmændenes urin. Tilstedeværelsen af stoffet er forbundet med mindre risiko for kræft ifølge de amerikanske forskere. Polyfenoler er antioxidanter med en karudvidende effekt.

Te kommer fra planten Camellia sinensis, der menes at indeholde ekstrem kraftige antioxidanter deriblandt polyfenoltypen catechins, der har vist sig at være lige så kraftig antioxidant som C og E vitaminer i kampen mod de skadelige fri radikaler. Andre undersøgelser har tilkendegivet at catechin kan sætte stopper for vækst af tumorer og stå værne om cellernes sundhed.

Grøn te indeholder mest catechin efterfulgt af sort te.

Forskerholdet startede deres arbejde tilbage i 1986. De har fulgt over 18.000 mænd i alderen 45 til 64 med bopæl i Shanghai. I gruppen blev der opfanget lidt over 230 kræfttilfælde især i mave og tarmsystemet. Disse blev holdt op i mod 772 mænd der ikke havde kræft. Forsøgsgrupperne blev undersøgt for polyfenol og for stoffer der viser sig i kroppen når denne nedbryder polyfenol. Når man havde korrigeret for kendte risikofaktorer som rygning og for stor nydelse af alkohol og for faktorer der naturligt er forebyggende som karotiner blev konklusionen at polyfenol i te kan modvirke kræft i mave og tarmsystemet.

Thomas Lober fra det engelske institut for kræftforskning siger til BBC: "Grøn og sort te har begge vist lovende virkning i kampen mod kræft i tidligere kliniske undersøgelser og te kan forbindes med mindre risiko for nogle kræftformer hos mennesker. Men den beskyttende effekt er langt fra at være helt bevist og flere undersøgelser på mennesker er påkrævet. Men det skader vel ikke at nyde en god daglig kop te eller to.

Kost & Ernæring
Avocado - naturens egen vitaminpille

Hvorfor tage kosttilskud, når naturen tilbyder dig det, du har brug for?

Læs mere
Kost & Ernæring
Ti gode tips til morgenmad

Det er ikke så svært at få en god og sund start på dagen …

Læs mere
Kost & Ernæring
Morgenmad er slankende

Spiser du morgenmad, hører du til den gruppe af personer, som generelt spiser mindre fedt og får flere næringsstoffer, end personer som ikke starter dagen med morgenmad....

Læs mere
Kost & Ernæring
Udkørt?

Er du træt hele dagen?

Læs mere
Kost & Ernæring
Tips til mere frugt og grønt

Vi ved godt at kroppen har brug for frugt og grønt - og vi ved godt at vi skal have "6 om dagen" svarende til 600 gram pr. dag. Alligevel kan det knibe med at få tilstrækkeligt frugt og grønt i hverdagen ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Er mælk sundt?

Der har i flere år været diskussioner om, hvorvidt mælk er sundt. Fødevarer er imidlertid sjældent enten sunde eller usunde/sundhedsmæssigt farlige, forklarer forskerne bag en ny undersøgelse …

Læs mere
Kost & Ernæring
Fuldkorn så det batter!

Jagt fuldkornsprodukter i den gode sags tjeneste ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Energi til hele dagen

En af de vigtigste grunde til at spise sunde, mindre måltider i løbet af dagen er, at de stabiliserer blodsukkeret og sikrer en jævn forsyning af energi. Her får du 3 mellemmåltider, du kan ordne i en fart og, som hjælper dig til at yde maksimalt ...

Læs mere
Kost & Ernæring
10 myter om fedt

Myterne og historierne om mad og slankekure er mange, men hvad er opspind og hvad er fakta?

Læs mere
Kost & Ernæring
Nyt om vitaminer

Nyt syn på vitaminers betydning ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Aqua Dulce smykker

Aqua Dulce smykker

Nyd weekendhyggen<BR> i komfortabelt hjemmetøj

Nyd weekendhyggen
i komfortabelt hjemmetøj

De bedste film, tv-serier og <BR>underholdning, der passer til<BR> dit stjernetegn

De bedste film, tv-serier og
underholdning, der passer til
dit stjernetegn

AURO: Miljøvenlig maling <BR> nu i bøtter af genbrugsplast

AURO: Miljøvenlig maling
nu i bøtter af genbrugsplast

Nye Bøger
Shopping
^