Påskeæg i glas fra Kodanska
Dekorationsæg
Påskeæg i metal
Påskekrans:  Messingring til ophæng
Te i kampen mod kræft

Mennesker der til dagligt drikker te kan halvere risikoen for diverse kræftformer i modsætning til dem der aldrig drikker te.

Mennesker der til dagligt drikker te kan halvere risikoen for diverse kræftformer i modsætning til dem der aldrig drikker te.

Det er amerikanske forskere der ifølge bbc.co.uk har forsket i teens virkning på kræft især i mave og tarmsystemet, Stor del af undersøgelsen er foretaget i Kina. Forskerne har især undersøgt om stoffet polyfenol, der er det aktive stof i teen, kunne måles i forsøgsmændenes urin. Tilstedeværelsen af stoffet er forbundet med mindre risiko for kræft ifølge de amerikanske forskere. Polyfenoler er antioxidanter med en karudvidende effekt.

Te kommer fra planten Camellia sinensis, der menes at indeholde ekstrem kraftige antioxidanter deriblandt polyfenoltypen catechins, der har vist sig at være lige så kraftig antioxidant som C og E vitaminer i kampen mod de skadelige fri radikaler. Andre undersøgelser har tilkendegivet at catechin kan sætte stopper for vækst af tumorer og stå værne om cellernes sundhed.

Grøn te indeholder mest catechin efterfulgt af sort te.

Forskerholdet startede deres arbejde tilbage i 1986. De har fulgt over 18.000 mænd i alderen 45 til 64 med bopæl i Shanghai. I gruppen blev der opfanget lidt over 230 kræfttilfælde især i mave og tarmsystemet. Disse blev holdt op i mod 772 mænd der ikke havde kræft. Forsøgsgrupperne blev undersøgt for polyfenol og for stoffer der viser sig i kroppen når denne nedbryder polyfenol. Når man havde korrigeret for kendte risikofaktorer som rygning og for stor nydelse af alkohol og for faktorer der naturligt er forebyggende som karotiner blev konklusionen at polyfenol i te kan modvirke kræft i mave og tarmsystemet.

Thomas Lober fra det engelske institut for kræftforskning siger til BBC: "Grøn og sort te har begge vist lovende virkning i kampen mod kræft i tidligere kliniske undersøgelser og te kan forbindes med mindre risiko for nogle kræftformer hos mennesker. Men den beskyttende effekt er langt fra at være helt bevist og flere undersøgelser på mennesker er påkrævet. Men det skader vel ikke at nyde en god daglig kop te eller to.

Kost & Ernæring
Døjer du med oppustethed og mavebesvær?

Ny bog præsentere 'Low FODMAP diet', som går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, der ifølge diætister er årsag til de gener man oplever, når man har irritabel tarm.

Læs mere
Kost & Ernæring
LCHF - spis dig mæt og glad

Kosttrenden LCHF - Low Carb High Fat, vinder frem. Her handler det om at skære ned på kulhydraterne og i stedet øge indtaget af fedt. Ny bog introducerer principperne sammen med 70 lækre opskrifter

Læs mere
Kost & Ernæring
Varme supper - Quick fix

Dage med regn og rusk indbyder til hygge i sofahjørnet, levende lys, gode bøger og en god varm suppe. Det behøver ikke være tidskrævende at lave sunde og velsmagende supper.

Læs mere
Kost & Ernæring
Syv sunde skridt

Lad Anette Harbech Olesen inspirere og motivere dig til at få gjort noget ved dine dårlige vaner. Lær, hvad der er godt for din sundhed og hvorfor, og mærk, hvordan du med små daglige, sunde tiltag, kan få større livsglæde og balance ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Stevia - sødt uden sukker

Udtræk fra planten Stevia er en populær erstatning for sukker og sødemidler. Her er bogen om Stevia med opskrifter og tips til, hvordan du anvender det populære alternativ til sukker...

Læs mere
Kost & Ernæring
Mindful spisning

Mindful spisning er en helt ny måde at tænke spisning og mad på. Det handler ikke om hvad du spiser, men hvordan du spiser, siger Per Brændgaard i interview omkring den nye bog. Se det her ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Havregryn beskytter mod tarmkræft

Kostfibre har en beskyttende effekt mod tyktarmskræft. Det bekræfter et nyt studie – og det er især kostfibre fra helt almindelige kornprodukter, som rugbrød og havregryn, der viser sig at være særligt gavnlige mod sygdommen.

Læs mere
Kost & Ernæring
Maven i balance

Oppustethed, udspilet mave, smerter og ubehag. Trænger du til at få maven i balance?

Læs mere
Kost & Ernæring
Yoghurt to go, tak

Det er særligt singler og par uden børn, som har en forkærlighed for drikkeyoghurter ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Spis fibre

En kost rig på fibre, er ikke kun godt for fordøjelsen. Fiberrig kost kan også være slankende, fordi den giver en god mæthedsfornemmelse – og så kan den også være særdeles velsmagende ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gode rutiner holder dit hår<BR> sundt og glansfuldt

Gode rutiner holder dit hår
sundt og glansfuldt

Sådan laver du en flot håropsætning

Sådan laver du en flot håropsætning

Påskekrans:  Messingring til ophæng

Påskekrans: Messingring til ophæng

Festina Rainbow

Festina Rainbow

Nye Bøger
Shopping
^