Christina Watches
Heathcote & Ivory Morris & Co.
Havekrukke - Bergs Potter
Au Maison Diffuser
Succes for jod-kampagne

Sygdomme der opstår på grund af jod-mangel vil være helt nedbragt på verdensplan i løbet af de næste tre år, det mener.....

Sygdomme der opstår på grund af jod-mangel vil være helt nedbragt på verdensplan i løbet af de næste tre år, det mener førende eksperter på området.

Mangel på jod i den daglige kost høster flere steder i verden skylden for adskillige sygdomme og mangel på mental og fysisk udvikling. Millioner af børn fødes hvert år med nedsat evne til at lære og udvikle sig fordi deres mødre ikke fik jod nok under graviditeten.

Jod er bl.a. vigtigt for skjoldbruskkirtlens hormonproduktion og højst nødvendig for kroppens udvikling. Fisk og skaldyr samt mælk er gode kilder til jod, men det kan knibe med denne føde mange steder på kloden. Mangel på jod kan betyde 10-15 points nedsættelse af barnets IQ og det kan i det lange løb påvirke de pågældende lands fremtidsudvikling og økonomi.

Ved at introducere salt, der er tilsat jod og flittigt at udbrede budskabet de sidste årtier, er antallet af børn der lider af jod-mangel blevet dramatisk nedsat. Salt der er tilsat jod findes nu i 70% af hjemmene i de udviklede lande, i 1990 var det kun et ud af fem hjem der brugte beriget salt. Eksperter fra Unicef mener at rundt omkring i verden er 91 million nyfødte børn nu i mindre risiko for underernæring på grund af jod-mangel, netop fordi det berigede salt har fundet frem til den daglige madlavning.
Og man mener at have kommet problemet til livs i 2005.
Werner Schultink fra Unicef fortæller til bbc.co.uk. "Den globale indsats mod jod-mangel har kun taget 15 år at gennemføre. Det er en af historiens største solstrålehistorier når det kommer til internationale kampagner."

Især enkelte nationer har fokuseret på at udbrede budskabet om at tilføje jod til den daglige dosis salt. Således er 95% af det salt der findes på de kinesiske borde nu tilsat jod. De østeuropæiske lande halter stadig bagud, her bruges det berigede salt kun i en fjerde del af husholdningerne.

Kost & Ernæring
Fordele og ulemper ved fuldkorn og gluten

Omfattende forskning giver ny viden om de sundhedsmæssige fordele der er ved at øge indtaget af korn og kerner, og undersøger samtidig fordele og ulemper ved at vælge en glutenfattig kost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Den sunde chokolade - 5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god ide at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniliekranse, klejner, is-deserter og slik. Ifølge...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Granatæblet

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og orientalske eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomaten, en ungdomskilde?

Tomaten henter den røde farve via stoffet lycopen, der er en form for karotin. Lycopen menes at kunne modvirke flere sygdomme samt at modvirke aldringsprocessen. Stoffet findes også i hyben, vandmeloner og lyserød grape. Lycopen er i familie med beta karotiner, der findes bl.a. i gulerødder og...

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram Google+
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Bomulds karklude i smukke farver

Bomulds karklude i smukke farver

Rengøringskurv Simple Goods

Rengøringskurv Simple Goods

Skurebørster fra Humdakin

Skurebørster fra Humdakin

Holder til opvaskebørste og svamp

Holder til opvaskebørste og svamp

Nye Bøger
Kål og kærlighed, af Lisbeth Tordendahl

Boost din sundhed, forkæl dine smagsløg og få fornyet inspiration med Lisbeth Tordendahls 'Kål og kærlighed'. I sin nye bog præsenterer hun 100 nemme, varierede og kreative opskrifter på indbydende retter med kål, som kan indgå i mange typer måltider, og som samtidig alle er veganske eller...

Læs mere
Krydret, Anne Hjernøe & Ditte Ingemann

Med en fælles passion for mad og krydderier, har Anne Hjernøe og Ditte Ingemann udgivet den dejligste opskriftsamling fuld af inspiration til hvordan man nemt kan føje ekstra krydderi på tilværelsen.

Læs mere
30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner

Med Louisa Lorangs kogebog '30 opskrifter, 30 minutter og 30 kroner', får man konkrete tips og opskrifter på, hvordan man laver lækker mad - nemt, sundt og billigt. Alle bogens opskrifter er ernæringsberegnet og indeholder masser af grønt og godt. Som Louisa selv siger:

Læs mere
Happy Food

De seneste år har forskere fundet ud af, at forbindelsen mellem tarmen og hjernen er meget stærkere, end vi i vores vildeste fantasi kunne havde forestillet os. Maden på tallerkenen påvirker således ikke bare kroppen, men også vores humør og sanser, og muligvis også udviklingen af alvorlige psykiske...

Læs mere
Det Skriver Andre Medier...
01.10.2019

Mobbeofre bliver mere syge og tjener mindre resten af livet

Dr.dk

Mobning i barndommen trækker dybe spor ind i voksenlivet, viser forskning. Selv i en alder af 50 år døjer mange mobbeofre med depression, selvmordstanker og angst. De har større risiko for at få blodpropper, og de tjener mindre end gennemsnittet.

 

Læs mere


26.09.2019

Ny rapport: Danskerne ved for lidt om demens

Alzheimerforeningen.dk

Viden om demens er nøglen til forståelse af nogle af de mest tabubelagte sygdomme, vi kender. Og forståelse er noget af det, dem der lever med sygdommen til hverdag, efterspørger allermest. Desværre står det sløjt til med danskernes viden om demens, viser en ny befolkningsundersøgelse, som YouGov... Læs mere


25.09.2019

Svært overvægtige mister oftere jobbet og har sværere ved at finde et nyt

Sdu.dk

Risikoen for at blive arbejdsløs er markant højere for personer med svær overvægt, viser nyt dansk studie, hvor 87.000 danskeres jobsituation er fulgt gennem længere tid ...

Læs mere


03.09.2019

Fortsat skæv kønsfordeling

Kvinfo.dk

Kvindelige studerende er på vej ind på de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser. Men det går langsomt, og når rekordmange unge i disse dage begynder deres studieliv, er der fortsat flest kvinder at finde på uddannelser inden for omsorg og pleje. Unge mænd begynder derimod på tekniske og... Læs mere


06.08.2019

Copenhagen Pride Week 2019

Copenhagenpride.dk

Copenhagen Pride Week 2019 løber af stablen i alle regnbuens farver fra tirsdag den 13. august til søndag den 18. august 2019, hvor københavnerne tager godt imod forventede festende 85 nationaliteter. Læs mere


14.06.2019

Hjerteforeningen: E-dampere har større risiko for hjerte-kar-sygdom

Hjerteforeningen

Nye undersøgelser foretaget af forskere fra Stanford University peger på, at særligt smagsstofferne i rygevæsken øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme markant i forhold til, hvis du ikke ryger. Det her er et endnu klarere bevis for, at e-cigaretter er skadelige, siger tobaksekspert fra... Læs mere


Arkiv

Send en hilsen
^