good topics to do a research paper on lincoln university admission essay professional writing basics pay someone to do my business plan
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Ny diæt mod nyresten!

For meget kød og salt kan være den største årsag for dannelse af nyrestene.

Det gør rigtig ondt! Spørg enhver der har oplevet nyresten. Op til 10 procent af alle mænd og halvt så mange kvinder får på et tidspunkt i livet symptomer fra nyresten.

For at undgå dannelse af nyresten har man indtil videre i fleste tilfælde anbefalet at undgå fødevarer der indeholder meget calcium (kalk). Nyrestenens byggeklods er calcium og mennesker der danner nyrestene har ofte et højt indehold af calcium i urinen. Men det viser sig nu at det virker bedre at skære ned på kød og salt i føden.

Det er forskere fra Universitetet i Parma i Italien der har prøvet sig frem til at en daglig kost der indeholder normalt niveau af calcium, men hvor der blev skåret ned på animalsk fedt og salt, gav langt større effekt end den tidligere calciumfattig diæt, i bekæmpelsen af nyresten. Resultat af undersøgelsen kan findes i The New England Journal of Medicine.

Undersøgelsen der løb over 5 år omfattede 60 mænd, tilfældigt udvalgt, med tilbagevendende tilfælde af nyresten. Disse spiste calciumfattig diæt i de fem år. En anden gruppe bestående af tilfældig valgte 60 mænd, med lignende sygdomshistorie, spiste en diæt i de fem år, der indeholdte et normal niveau af calcium, men hvor der blev skåret ned på kød og salt.

I slutningen af fem års perioden var der dobbelt så mange (23) af de mænd der havde skåret ned på calcium, der igen havde dannet nyresten i forhold til de mænd (12), der havde skåret ned på kød og salt.

De italienske forskere anbefaler en kost bestående af grønt og frugt, samt mælkeprodukter i mængder der er tilpasset køn og alder. Animalsk fedt bør kun være på ca. 600 g. om ugen. Det er lige med en hamburger om dagen, eller en steak tre gange om ugen. Og salt - ja det skal skæres ned til ca. 1 til 1,5 g. om dagen.

For at skylle kroppen godt igennem, der også er en forebyggende akt mod nyrestene, anbefales at drikke i hvert fald 2 liter vand om dagen i vinterhalvåret og 3 liter i sommerhalvåret.


For E-pressen.dk af Marianna Fridjonsdottir, kokkeleg.dk.

Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Cider - en sundhedsdrik

Rødvin og grønt te har hidtil scoret højest på ranglisten over flydende former for antioxidanter, men også den fermenterede drik, cider, er at finde på listen.

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Økologisk vægmaling i smukke nuancer

Økologisk vægmaling i smukke nuancer

Derfor er nederdelen din bedste ven!

Derfor er nederdelen din bedste ven!

Fototapeter

Fototapeter

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^