Mellemmåltider er vigtige, da de holder blodsukkeret stabilt - og så kan små mellemmåltider være med til at forebygge hovedpine og overspisning.
Frugt er velegnet til mellemmåltider
Frugt og grønt er specielt velegnede til mellemmåltider, da de indeholder vitaminer og mineraler, er nemme at have med og medvirker til at du når at få de anbefalede ”6 om dagen”.
For selvom en ny undersøgelse viser at frugt og grønt ikke er det mirakelmiddel mod kræft, som man troede for 15 år siden, så er der dog stadig masser gode grunde til at spise masser af frugt og grønt.
For frugt og grønt er en god og vigtig kilde til mange vigtige vitaminer som kroppen har brug for. Samtidig nedsætter vi risikoen for at blive overvægtig, når vi spiser frugt og grønt. Og netop overvægt – som stadig er et stort problem i Danmark – er en af de store risikofaktorer når det gælder mange livsstilssygdomme, deriblandt også kræft. Derved kan man sige at frugt og grønt har en indirekte effekt på udvikling af kræft.
Tips til dit mellemmåltid
Har du har et par gulerødder eller et æble med til at spise i løbet af dagen, er der større chance for at du ikke fristes til at stoppe ved en tankstation eller kiosk og køber et stykke chokolade for at tage sulten. Et stykke sprød agurk, gulerodsstave, en sød banan, en grovbolle eller youghurt uden sukker er også gode alternativer til marsbaren eller vingummiposen.
Prøv også ...
• Gnavegrønt som f.eks en tomat, et stykke agurk, ½ peberfrugt ...
• Salat eller råkost
• Smoothie
• Rester af frugt og grønt fra aftensmaden dagen før
• Alt slags frugt
• Gulerødder - skrællet og skåret i lange stave