Mad i stedet for medicin

Mad i stedet for medicin

Mad i stedet for medicin 

Han var ret smart Dr. Harvey Kellogg, der fandt på at producere cornflakes i sin tid.

Den gode doktor mente nemlig at en skål yoghurt kunne klare de fleste kropslige lidelser, alt fra bumser til mentale lidelser.

Og han har godt nok haft den rigtige ide et eller andet sted, i hvert fald viser nutidens forskning stadig stærkere sammenhæng mellem kost og sundhed, samt at bestemte fødevarer kan lige så godt bruges i stedet for medicin, når det kommer til forebyggelse og behandling af adskillige lidelser.

Et par mandler om dagen kan være behjælpelige til at huske bedre og har man åndedrætsbesvær kan en god fiskemåltid eller spinat forhøje mængden af magnesium i kroppen og lette vejrtrækningen. Ømme leder kan hjælpes på vej med flere grøntsager. Ifølge en ny græsk undersøgelse er der 75% mindre forekomst af gigt hos mennesker der spiser godt med kogte grøntsager hver dag. Når grøntsagerne koges nedbrydes cellevævet og det giver kroppen bedre mulighed for at opsnappe de nødvendige stoffer der netop lindrer ledsmerter.

Dårlig ånde fjernes bedre med 8 glas vand om dagen end på nogen anden måde og hvis blodtrykket er i fare for at hoppe for højt op, kan de 8 glas vand erstattes med lige så mange glas appelsinjuice, der giver godt med C-vitamin, samt calcium og potassium. Og vil man føre krig mod det dårlige kolesterol kan 8 glas æblejuice om dagen over en længere periode være et godt alternativ.


For E-pressen.dk af Marianna Fridjonsdottir, kokkeleg.dk.

Kost & Ernæring
Mellemmåltider 

Mellemmåltider er vigtige, da de holder blodsukkeret stabilt - og så kan de være med til at forebygge hovedpine og overspisning ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Til dig med passion for frugt og grønt 

Få nye og flere idéer til mad med mere frugt og grønt ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Lidt frugt og grønt har også ret  

Ny rapport bekræfter, at frugt og grønt kan forebygge alvorlige livsstilssygdomme - også selvom man ikke når op på 600 gram om dagen ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Solanin i grønne kartofler  

Solanin i grønne kartofler dannes især i kartofler, som udsættes for sollys...

Læs mere
Kost & Ernæring
Sødt uden sukker 

To ernæringseksperter forklarer i et enkelt og letforståeligt sprog, hvordan du kan erstatte sukkeret uden at gå på kompromis med smagen...

Læs mere
Kost & Ernæring
Vi elsker light 

Flere foretrækker light sodavand, men selvom man slipper for de ekstra kalorier når man drikker light, er det stadig dårligt for tænderne...

Læs mere
Kost & Ernæring
Nyt lækkert og supersundt bær  

Hvis du tror, at du kender alle de frugter, der findes, så tro om. Acai hedder det lille smækre, supersunde bær, der nu præsenteres for første gang i Danmark...

Læs mere
Kost & Ernæring
Lav sæson for d-vitamin 

Fordi dagene er kortere og solen mer nærig i vinterhalvåret, kan det være nødvendigt med et tilskud af D-vitamin. Avocado er en af de fødevarer som indeholder meget D-vitamin ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Sovsen er den vigtigste ingrediens på tallerkenen 

Mange mennesker tror fejlagtigt på at sovsen på kartoflen, er den fedende synder på tallerkenen. Så derfor sparer vi den væk når vi gerne vil smide de overflødige kilo på sidebenene ...

Læs mere
Kost & Ernæring
Cola skader kvinders knogler 

Cola er skadeligt for kvinders knogler og øger risikoen for knogleskørhed, viser en amerikansk undersøgelse...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^