sample business plan download best college application essay ever read business plan pitch advanced high school civics homework help
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Gulerødder og frugt på arbejde

Projektet "Mad på Arbejde" er en succes. Flere og flere medarbejdere på danske virksomheder har i dag mulighed for at få frisk frugt på arbejde hver dag.

Flere og flere medarbejdere på danske virksomheder har i dag mulighed for at få frisk frugt på arbejde hver dag. Det sker ofte som en firmafrugtordning, hvor det er besluttet at tilbyde et sundt, billigt personalegode i form af frisk frugt leveret til døren.

Men der er også andre måder at lave en frugtordning på. Det er virksomheden Larsen Danish Seafood i Løgstør et godt eksempel på. Her havde medarbejderne et ønske om, at kunne købe frisk frugt og grønt dagen igennem. Og da virksomheden kom med i projekt "Mad på Arbejde" var det oplagt at gå i gang med en frugtordning som det første.


Larsen Danish Seafood er en virksomhed med lidt over 50 ansatte, og alle medarbejderne spiser deres medbragte mad i et stor fælles spiselokale.

To af medarbejderne, som også står for rengøringen, indvilgede i at købe frisk frugt og skrælle gulerødder hver dag. Idéen var at det skulle stå fremme i spiselokalet hele dagen og at folk selv skulle lægge penge for hvad de havde taget.

Frugt og gulerødder blev købt ind i nærområdet og medarbejderne blev orienteret om ordningen. De fik samtidig at vide, at det var alles ansvar, at der ikke blev svind i kassen!

Frugtordningen blev hurtig en succes. Driftleder Bjarne Jensen fortæller: "Medarbejderne er glade for vores frugtordning. Det var vores mål, at der skulle sælges ca. 1 stk. frugt eller gulerod pr. medarbejder pr. dag. Og det er lykkes. Her ca. 1½ måned efter sælger vi ca. 50-60 stk. frugt eller gulerødder hver dag. Det er vi ganske godt tilfredse med".

Det store spørgsmål har været om det kunne løbe rundt, og det kan det faktisk. "Vi sælger frugten cirka til indkøbspris, og det vil sige 1 kr. for en gulerod, og 2 kr. for en appelsin eller et æble", siger Bjarne Jensen. "Men eftersom at det er sådan en succes kan det tænkes, at vi skal have leveret frugten til døren. Det ville jo gøre det lidt nemmere, men nok også dyrere. I så fald er det tænkeligt at virksomheden vil støtte ordningen", slutter Bjarne Jensen.

Mad på Arbejde er et samarbejdsprojekt imellem SiD og Fødevareministeriet, hvor målet er et at fremme en sundere madkultur på arbejdspladsen.

Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Cider - en sundhedsdrik

Rødvin og grønt te har hidtil scoret højest på ranglisten over flydende former for antioxidanter, men også den fermenterede drik, cider, er at finde på listen.

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Økologisk vægmaling i smukke nuancer

Økologisk vægmaling i smukke nuancer

3 tips til at finde flotte cardigans

3 tips til at finde flotte cardigans

Derfor er nederdelen din bedste ven!

Derfor er nederdelen din bedste ven!

Pas godt på din hud gennem hele livet

Pas godt på din hud gennem hele livet

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^