Det kan bære frugt i mange sammenhæng at anstrænge sig lidt med hensyn til at indføre mere frugt og grønt i de mange danske kantiner. Det har udviklingsprojektet "6 om dagen - mere frugt og grønt i kantiner og storkøkkener," vist.
Vi fortalte i september sidste år om de fem kantiner, der har deltaget i udviklingsprojektet og i morgen bliver disse takket til et eftermiddagsarrangement, for at have tilberedt frokosten med den grønne omtanke.
Kantinerne har nu i et år deltaget i et forløb, der havde til formål at øge det gennemsnitlige daglige indtag af frugt og grønt pr. kunde. Alle kantiner har næsten fordoblet det gennemsnitlige indtag og selv efter forsøgets afslutning viser kantinernes egne målinger, at de stadig formår at fastholde og endda har fået kunderne til at spise endnu mere frugt og grønt om dagen. Kunderne har via en undersøgelse fortalt om den udbredte tilfredshed med ordningen i de fem kantiner.
Projektets leder, Anne Vibeke Thorsen fortæller:"Det er køkkenerne selv, der har gået foran og trukket ændringerne igennem. Personalet og kunderne i de fem kantiner kan tilsyneladende slet ikke undvære den udfordring og den nydelse menuer med masser af frugt og grønt giver dem i dag."