dissertation paper kkk need help writing thesis
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
De kloge børn bliver ammet

Børn der er blevet ammet har højere IQ og det er ikke det eneste. Barn der er blevet ammet i de anbefalede seks måneder......

Børn der er blevet ammet har højere IQ og det er ikke det eneste. Barn der er blevet ammet i de anbefalede seks måneder er mindre udsat for infektioner i lunge og ører, end børn der bruger sutteflasken.

"Modermælk er en helt enestående væske," fortæller læge Caroline J. Chantry, til webmd.com. Jeg bliver mere og mere fascineret af modermælken og dennes forebyggende evner efterhånden som jeg lærere mere om den, forsætter hun.

Informationen om brystmælkens påvirkning på barnets intelligens stammer fra en dansk undersøgelse, der er offentliggjort i The Journal of the American Association. De danske forskere har samlet information om børn der er født fra 1959 til 1961. Undersøgelsen bygger delvist på standardiserede intelligensprøver der blev foretaget på 973 af disse personer i 27 års alderen og sammenlignet med intelligensprøver foretaget på 2.280 af gruppen i 19 års alderen. Ved at inkludere så mange børn i undersøgelsen har forskerne kunnet fratrække 13 andre faktorer, som forældrenes sociale status, uddannelse og indtægt, der kunne påvirke intelligensen.

Konklusionen er at børn der kun ammes i en måned har en anelse lavere IQ eller 99,4, end et barn, der bliver ammet i mindst to måneder. Det barn har i gennemsnittet en IQ på 101,7. Og gennemsnits IQ-tallet gik op ved længere amning. Børn der blev ammet i 6, 7 og 9 måneder har i gennemsnittet henholdsvis et IQ tal på 102,3 og 106. Men effekten kan ikke forlænges i det uendelige. Børn der ammes i ni måneder har i gennemsnittet et IQ-tal på 104.

Forskere hos Kinsey Instituttet i USA er begejstrede for informationen og mener at konklusionen er ret enestående. En kommentar derfra lyder: "des mere du ammer dit barn op til 9 måneders alderen, des klogere bliver det. En seks points difference i IQ-tallet er enorm stor forskel når det kommer til forskning i intelligens. Og det er kun gennemsnittet. Nogle i forsøgsgruppen har opnået en 15 points forskel."

En anden undersøgelse foretaget på 2.277 amerikanske børn har konkluderet at børn der bliver ammet er mindre udsat for infektion i lunger og ører. Et barn der er blevet ammet i seks måneder er fem gange mindre udsat for infektion i lungerne og for børn der er blevet ammet i 4 måneder gælder det at de er 50% mindre udsat for infektion i ørene.

Kost & Ernæring
5 gode grunde til at spise chokolade i julen

I tiden op til jul, hvor man ved enhver lejlighed bliver budt på søde sager, kan det være en god idé at huske på, at vælger man den mørke chokolade frem for den lyse, så er chokolade faktisk et rigtig sundt og fornuftigt alternativ til de fede vaniljekranse, klejner, is-deserter og slik.

Ifølge...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget...

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Det sunde granatæble

Granatæblet er en spændende frugt. Med sine mange små frø, har den gennem tiden været et symbol på frugtbarhed, og nævnes både i Bibelen, Koranen og Østens eventyr. Frugten har været dyrket i mere end 4.000 år, men er først de senere år opnået popularitet i nordeuropa.

Læs mere
Kost & Ernæring
Cider - en sundhedsdrik

Rødvin og grønt te har hidtil scoret højest på ranglisten over flydende former for antioxidanter, men også den fermenterede drik, cider, er at finde på listen.

Læs mere
Sundhed
Spiser du heller ikke fisk?

Selvom vi, ifølge de officielle kostråd, bør spise fisk som hovedmåltid mindst to gange om ugen, så viser nye beregninger fra DTU Fødevareinstituttet, at mange af os ikke engang spiser fisk til aftensmad én gang om ugen. Således viser de seneste tal, at det samlede fiskeindtag for børn og voksne er...

Læs mere
Økologi
Småbørnsfamilier køber mest økologi

Familier med børn i alderen 0-6 år løber med en klar førsteplads som dem, der lægger flest økologiske varer i indkøbskurven, viser Økologisk Landsforenings nye markedsnotat.

Læs mere
Kost & Ernæring
Vildmedost.dk

Nu lancerer Mejeriforeningen kampagnen Vildmedost.dk, som skal inspirere forældre til at lade deres børn spise mere ost.

Læs mere
Kost & Ernæring
Skyrs succes

Skyr er lidt af et vidunderprodukt: Smagen er rund og syrlig, konsistensen fed og cremet, alligevel hører skyr til blandt de magre surmælksprodukter.

Læs mere
Sundhed
Moderne kostråd

Vælg fuldkorn, spis mere fisk og spis mad med mindre salt. Sådan lyder budskabet i tre af de ti kostråd, som skal guide danskerne til en sundere og mere aktiv livsstil. Bag de 10 kostråd står Fødevarestyrelsen. Styrelsen har hentet solid videnskabelig rygdækning hos ledende danske forskere i...

Læs mere
Kost & Ernæring
Får vi for meget salt?

Der har i medierne, de seneste dage, været sået tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt. Men DTU Fødevareinstituttet understreger, at der er dokumentation for at sænke saltindtaget ...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
3 tips til at finde flotte cardigans

3 tips til at finde flotte cardigans

Derfor er nederdelen din bedste ven!

Derfor er nederdelen din bedste ven!

Derfor er kontinentalsenge<BR> populære blandt danskerne

Derfor er kontinentalsenge
populære blandt danskerne

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Salattøsens - Sunde Fyldige Salater, af Mette Løvbom

Salater som hovedret er et hit, måske især fordi man føler sig godt tilpas efter en fyldig salat. For tii forskel fra tunge kødretter, så er middagssalater lette, mættende og nemmere at fordøje - og så er grøntsagerne jo fulde af vigtige næringsstoffer.

Salater kan sammensættes af lige præcis de...

Læs mere
Sænk Dit Kolesterol - af Jens Linnet og Jerk W. Langer

Fra de populære danske læger og forfattere, Jens Linnet og Jerk W. Langer, kommer bogen 'Sænk Dit Kolesterol'. Det er en vigtig bog, der gør dig klog på nøjagtigt hvilke konsekvenser det kan have, at leve med et højt kolesteroltal.

Læs mere
Krydderier fra A til Z - Stor smag til grøn mad

Bliv klogere på krydderier, og læs om, hvordan krydderier er helt afgørende for at give aromaer og smage til plantebaseret mad. Det er nemlig især, når vi skifter de kraftigt smagende kødretter ud med grønne alternativer, at krydderier spiller en særlig rolle, ved at tilføje aroma og smag.

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^