Æggeblommer, der er fyldt med nogle af de gode fedtsyrer, nødvendige for kroppens udvikling, er en god føde til børn, der skal over fra flydende til fast føde.
Babyer, der i fire til seks måneders alderen skal vænnes af sutteflasken eller brystet over til en mere solid føde har brug for en meget ernæringsrig føde i overgangsperioden. Modermælk er en god kilde til jern og ungerne har brug for kost der erstatter denne. Børn, der har fået modermælkserstatning kan i overgangen blive udsat for mangel på nogle af de livsnødvendige omega-3 fedtsyrer, der spiller en stor rolle i hjernens udvikling.
Æggeblommen indeholder både jern og den type fedtsyrer babyen har brug for i overgangen fra flydende til fast føde.
Det er en gruppe australske forskere der har set nærmere på æggeblommens ernæringsværdi for børnene i overgangsperioden. I forsøget deltog en gruppe seks måneder gamle børn. Og man brugte to forskellige slags æggeblommer. Den ene del spiste æg fra almindelige høns og den anden fik æg fra høns der var blevet fodret med kost beriget med n-3 fedtsyrer. Resultatet blev undersøgt ved at tage blodprøver fra børnene henholdsvis ved seks og tolv måneders alderen. Her blev mængden af de gode fedtsyrer, jern og kolesterol i blodet undersøgt.
Konklusionen blev at æg fra høns, der fik den berigede kost, gavnede uden at volde negativ effekt på mængden af kolesterol i blodet. Børn der spiste de berigede æggeblommer havde 30-40% højere mængde af de gode fedtsyrer i blodet end børn der fik almindelige æg. Mængden af jern i blodet blev også forøget.
Forskergruppen forslår æg som en god føde i overgangsperioden, ikke alene på grund af ernæringsværdien, men også fordi at børn kan lide æg. Gruppen foreslår også at der skal ses nærmere på mulighederne for at berige æg ved at se nærmere på hønsenes kost og dermed fremtrylle den positive effekt. Og når det kommer til de høje mængder kolesterol i æggene, er det ikke noget forældrene behøver at bekymre sig om i henhold til lige netop denne aldersgruppe.