do your homework expression weekly assignment planner
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Kategori: Gravid
Kost og graviditet

Ernæringsrådet har undersøgt, om der er behov for ændringer af de officielle råd omkring kostråd til gravide, som gives i dag og finder, at flere områder trænger til justering...

Hvad er sundt at spise, når man er gravid? Er der behov for at tage kosttilskud? Hvad er en acceptabel vægtstigning? Hvad med kaffe og alkohol? Ernæringsrådet har undersøgt, om der er behov for ændringer af de officielle råd, som gives i dag og finder, at flere områder trænger til justering.

”Kost og graviditet” er et forskningsområde i rivende udvikling, og der opstår løbende ny viden om, hvordan den gravide via kosten kan give barnet den bedst mulige start på livet.

I dag anbefales et folsyretilskud på 400 mikrogram om dagen fra graviditeten planlægges, og til man er 3 mdr. henne, og der er god grund til at følge denne anbefaling for at forebygge misdannelser hos fosteret.

"Problemet er, at mange graviditeter ikke er planlagte og selvom de er planlagte, så er der mange kvinder, som ikke tager folsyre, før de opdager, de er gravide. Man bør derfor overveje, om fødevarer skal beriges med folsyre", udtaler adjungeret professor, afdelingslæge, dr.med., ph.d. Sjúrður F. Olsen, formand for arbejdsgruppen.

Det er svært at få nok jern gennem kosten, når man er gravid. Hver femte gravide, som ikke tager jern under graviditeten, får blodmangel, og i dag anbefales alle gravide at tage et jerntilskud på 50-70 mg om dagen fra 20. graviditetsuge.

"Både for meget jern og for lidt jern er uheldigt, så det optimale vil være at måle jernstatus tidligst muligt i graviditeten og derudfra vurdere behovet for tilskud", fortsætter Sjúrður F. Olsen.

Anbefalingen om, at overvægtige kvinder kun bør tage ca. 8 kg på under graviditeten er fornuftig, men der er også god grund til at råde overvægtige til at tabe sig, før de bliver gravide, fordi overvægt øger risikoen for flere typer problemer så som forhøjet blodtryk, svangerskabsforgiftning, graviditets-diabetes og behov for kejsersnit.

Ernæringsrådets rapport gennemgår en lang række andre emner på ”kost-graviditet” området – både i forhold til de aktuelle officielle råd, men også helt nye områder, hvor et nyt supplerende råd kunne overvejes. Fx foreslås det, at myndighederne bør overveje at anbefale gravide et D-vitamintilskud på 10 mikrogram om dagen.

”Der har ikke tidligere eksisteret en samlet oversigt over de officielle råd om kost til gravide. Samtidig er det første gang, at det videnskabelige grundlag for de eksisterende råd præsenteres i en helhed. I rapporten kan man også finde vurderinger af, i hvilken grad gravide og deres børn kan få gavn af den nyere tids forskningsresultater” udtaler professor, overlæge, dr.med. Bjørn Richelsen, formand for Ernæringsrådet.

”Vi håber, at rapporten vil være til hjælp for dem, der rådgiver kvinder, som ønsker at blive eller er blevet gravide, samt at den vil være til hjælp for myndighederne, da den giver baggrunden og et overblik over de kostmæssige anbefalinger på området”, slutter Bjørn Richelsen.

Kilde: Ernæringsrådet

Gravid
Børn skal helst ammes i 6 måneder

Børn skal, hvis moderen kan vel og mærke, helst ammes i mindst seks måneder i stedet for fire, og at børnene udelukkende lever af mælken...

Læs mere
Gravid
Overvægtige får ofte kejsersnit

Desto mere overvægtig, desto flere kejsersnit og komplikationer for børnene...

Læs mere
Gravid
Ryg og bækken

Du kan gøre meget for at opnå større velvære under din graviditet og forebygge ryg- og bækkenproblemer..

Læs mere
Gravid
Færre føder ved kejsersnit

I følge sundhedsstyrelsen er antallet af kejsersnit faldet med en enkelt procentpoint..

Læs mere
Gravid
Kejsersnit øger risiko for dødsfald

Kejsersnit er til stadighed genstand for debat og nu påviser en amerikansk undersøgelse flere dødsfald blandt fødende kvinder, der har fået kejsersnit end blandt normalt fødende kvinder.

Læs mere
Gravid
Graviditetskvalme, 16 gode råd mod

Mange gravide kvinder døjer med graviditetskvalme. Her får du nogle god råd til hvordan du dæmper symptomerne...

Læs mere
Gravid
Hormon- og fertillitetsforstyrrelser

Svær overvægt er forbundet med manglende eller uregelmæssige menstruationer....

Læs mere
Gravid
Ammerådgivning på nettet

Foreningen Forældre & Fødsel tilbyder ammerådgivning via e-mail.....

Læs mere
Gravid
Kejsersnit bør være nødløsningen

Antallet af kvinder der vælger at få foretaget kejsersnit er stigende. En del af stigningen skyldes at flere kvinder, på trods af at de fysisk og helbredsmæssigt vurderes til at kunne gennemfører en fødsel uden komplikationer, vælger kejsersnit...

Læs mere
Gravid
Svangerskabsforgiftning

Man kender ikke årsagen til, at cirka hver tiende gravide kvinde udvikler svangerskabsforgiftning. Til gengæld....

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Vægvase i Lyst eller Røget eg.

Vægvase i Lyst eller Røget eg.

Knivmagnet i Lys eller Røget eg

Knivmagnet i Lys eller Røget eg

WILLOW TREE -OUR GIFT

WILLOW TREE -OUR GIFT

Sådan kan du cykle <BR>hele året rundt i Danmark

Sådan kan du cykle
hele året rundt i Danmark

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^