research paper topics global warming papers on anxiety buying a dissertation youtube
KANT køkkenrulleholder i egetræ
Justerbare hylder fra Yamazaki
Laforma 3-personers havesofa i massiv teak
Øreringe Mette Scherning
Kategori: Gravid
Kost og graviditet

Ernæringsrådet har undersøgt, om der er behov for ændringer af de officielle råd omkring kostråd til gravide, som gives i dag og finder, at flere områder trænger til justering...

Hvad er sundt at spise, når man er gravid? Er der behov for at tage kosttilskud? Hvad er en acceptabel vægtstigning? Hvad med kaffe og alkohol? Ernæringsrådet har undersøgt, om der er behov for ændringer af de officielle råd, som gives i dag og finder, at flere områder trænger til justering.

”Kost og graviditet” er et forskningsområde i rivende udvikling, og der opstår løbende ny viden om, hvordan den gravide via kosten kan give barnet den bedst mulige start på livet.

I dag anbefales et folsyretilskud på 400 mikrogram om dagen fra graviditeten planlægges, og til man er 3 mdr. henne, og der er god grund til at følge denne anbefaling for at forebygge misdannelser hos fosteret.

"Problemet er, at mange graviditeter ikke er planlagte og selvom de er planlagte, så er der mange kvinder, som ikke tager folsyre, før de opdager, de er gravide. Man bør derfor overveje, om fødevarer skal beriges med folsyre", udtaler adjungeret professor, afdelingslæge, dr.med., ph.d. Sjúrður F. Olsen, formand for arbejdsgruppen.

Det er svært at få nok jern gennem kosten, når man er gravid. Hver femte gravide, som ikke tager jern under graviditeten, får blodmangel, og i dag anbefales alle gravide at tage et jerntilskud på 50-70 mg om dagen fra 20. graviditetsuge.

"Både for meget jern og for lidt jern er uheldigt, så det optimale vil være at måle jernstatus tidligst muligt i graviditeten og derudfra vurdere behovet for tilskud", fortsætter Sjúrður F. Olsen.

Anbefalingen om, at overvægtige kvinder kun bør tage ca. 8 kg på under graviditeten er fornuftig, men der er også god grund til at råde overvægtige til at tabe sig, før de bliver gravide, fordi overvægt øger risikoen for flere typer problemer så som forhøjet blodtryk, svangerskabsforgiftning, graviditets-diabetes og behov for kejsersnit.

Ernæringsrådets rapport gennemgår en lang række andre emner på ”kost-graviditet” området – både i forhold til de aktuelle officielle råd, men også helt nye områder, hvor et nyt supplerende råd kunne overvejes. Fx foreslås det, at myndighederne bør overveje at anbefale gravide et D-vitamintilskud på 10 mikrogram om dagen.

”Der har ikke tidligere eksisteret en samlet oversigt over de officielle råd om kost til gravide. Samtidig er det første gang, at det videnskabelige grundlag for de eksisterende råd præsenteres i en helhed. I rapporten kan man også finde vurderinger af, i hvilken grad gravide og deres børn kan få gavn af den nyere tids forskningsresultater” udtaler professor, overlæge, dr.med. Bjørn Richelsen, formand for Ernæringsrådet.

”Vi håber, at rapporten vil være til hjælp for dem, der rådgiver kvinder, som ønsker at blive eller er blevet gravide, samt at den vil være til hjælp for myndighederne, da den giver baggrunden og et overblik over de kostmæssige anbefalinger på området”, slutter Bjørn Richelsen.

Kilde: Ernæringsrådet

Gravid
Graviditetstanker ? Husk folsyre!

Ikke alle kvinder, der planlægger graviditet, følger myndighedernes anbefaling og tager et tilskud af folsyre....

Læs mere
Gravid
Gravide glemmer folinsyre

Kvinder, der planlægger at blive gravide, bør tage et tilskud af folinsyre for at undgå at føde et barn med rygmarvsbrok eller andre neuralrørsdefekter.

Læs mere
Gravid
Beskadiget lukkemuskel

Beskadiget lukkemuskel er en af de irriterende problemer man kan opleve i forlængelse af en fødsel...

Læs mere
Gravid
Gravid og overvægtig

Desto mere overvægtig, desto flere kejsersnit og komplikationer for børnene, skriver Sundhedsstyrelsen..

Læs mere
Gravid
Graviditet og spiseforstyrrelse

Et stigende antal kvinder med spiseforstyrrelser får børn, en del dem med hjælp fra fertilitetsklinikker. Mange af kvinderne håber at et barn kan kurere deres lidelse...

Læs mere
Gravid
Graviditetskvalme

Mange gravide kvinder døjer med graviditetskvalme.

Læs mere
Gravid
Hvor meget tager man på under graviditeten?

En vægtøgning på 10-12 kilo regnes for normal. Her er vægtøgningen delt op i tremestre.

Læs mere
Gravid
Amning styrker børns intelligens

Særlig fedtsyre i modermælken er muligvis årsagen til amningens gavnlige indvirkning på intelligensen..

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
STJERNETEGN - 57 NORTH -TVILLINGEN *** 22/5 - 21/6

STJERNETEGN - 57 NORTH -TVILLINGEN *** 22/5 - 21/6

Headset holder i lys eller røget eg

Headset holder i lys eller røget eg

Fyrfadsstage i Lyst træ

Fyrfadsstage i Lyst træ

Tablet og Mobil Holder

Tablet og Mobil Holder

Nye Bøger
Shopping
Loppemarkeder 2023
^