Rugbrød, havregryn, müsli, grahamsbrød og andet grovbrød er kilde til de gode fibre. Også grønsager kan bidrage med fibre, og her er især kål, porrer, gulerødder, bønner, ærter og tørrede bælgfrugter super gode fiberkilder.
I frugtafdelingen finder man også fibre. Her kan især pærer, æbler, bær, blommer, figner, abrikoser, svesker og nødder, virke effektiv på fordøjelsen. Syrnede mælkeprodukter, som kærnemælk, tykmælk mv. bidrager både til god balance i bakteriefloraen i mave-tarmsystemet og er også med til at holde maven i topform. Endelig er det ekstremt vigtigt, at få rigelig væske. Drik mindst 1½-2 liter væske om dagen (mælk, vand og juice, men ikke for meget kaffe, te og cola, bl.a. på grund af indholdet af koffein).
* Den daglige anbefaling er på 20-30 g kostfibre.
NB. Kostfibre ødelægges ikke ved findeling, formaling, kogning, stegning eller frysning.