"Dette kan give grund til at formode, at der måske kan være en fælles årsagsfaktor, der er knyttet til arbejdsmiljøet i disse brancher. Det viser sig nemlig yderligere, at nogle af de brancher, hvor der er øget risiko for brystkræft (f.eks. politi og militær), ikke synes at have særlige kræftfremkaldende kemiske stoffer i arbejdsmiljøet, udtaler SF's arbejsmiljøordfører, Lene Garsdal.
"Derfor er der god grund til at sætte fokus på den nuværende visionsstrategi for kræft og hjerneskader, som udelukkende koncentrerer sig i særlige kræftfremkaldende kemiske stoffer i arbejdsmiljøet, og som ikke rummer en særlig indsats for forskningsmæssig belysning af andre mulige kræftfremmende årsagsfaktorer i arbejdsmiljøet", fortsætter Lene Garsdal.
"På baggrund af Arbejdstilsynets rapport, har jeg i dag rejst sagen i Folketinget overfor Beskæftigelses-ministeren.
Jeg vil nu have oplyst, hvilke initiativer i den nuværende visionsstrategi, der bidrager til øget viden om og/eller øget forebyggelse af årsagsfaktorer knyttet til arbejsmiljøet, som kan tænkes eller mistænkes for at kunne fremme udviklingen af brystkræft.
Endelig skal ministeren svare på, om Arbejdstilsynets rapport - fordelt på Arbejstilsynets 49 brancher giver anledning til at justere 2005-planens visionsstrategi for kræft og hjerneskader", slutter Lene Garsdal.