Kategori: Sundhed

Konsekvenserne af corona: Flere bliver ramt af angst og depression 

Endnu en skyggeside af den lange nedlukning af samfundet viser sig nu. I de første fem måneder af 2021 har 25 pct. flere end i samme periode sidste år gjort brug af deres sundhedsforsikring, fordi de er ramt af angst eller depression. Det viser helt nye tal fra Topdanmark.

"Desværre er der flere unge mennesker end tidligere, som lige nu har det svært og kontakter os, fordi de er angste eller føler sig deprimerede. Det er en bekymrende udvikling, og vi i har en stor opgave i samfundet og på arbejdspladserne med at være opmærksomme på psykisk mistrivsel", siger Vivian Byrholt, adm. direktør i Topdanmark Livsforsikring.

"Vi mennesker kan have svært ved forandringer. Mange har fundet ud af, at det fungerer rigtig godt at sidde derhjemme, og man skal derfor ikke undervurdere, at der er mange, som er bekymrede for at skulle tilbage på arbejdspladsen og ud blandt andre mennesker igen i en travl hverdag".

Flere unge får angst og depression

Tidligere under nedlukningen har mange været påvirket negativt af at være isoleret derhjemme. Nu rammes flere af bekymringer for at skulle tilbage blandt kollegaer og mange mennesker igen. For nogle handler det om bekymring for at blive smittet. For andre handler det om, at de havde en velfungerende hverdag med familie og børn, fordi de har arbejdet hjemme, og nu står de i en ny situation, hvor de skal tilbage til en mere normal hverdag igen, lyder vurderingen fra Topdanmark.

Erfaringerne fra Topdanmark viser, at angst og depression er mere alvorlige lidelser, som kræver længere behandlingsforløb end for eksempel stress. Personer med angst eller depression kommer igennem et forløb hos en psykolog og i nogle tilfælde også til behandling hos en psykiater.

Tidlig indsats får folk hurtigere tilbage i job

Jo hurtigere behandlingen sættes i gang, jo større sandsynlighed er der for et kortere sygdomsforløb, viser erfaringerne fra Topdanmark.

”Der er ingen tvivl om, at det er afgørende hurtigt at komme i gang med et behandlingsforløb. Derfor er vi også meget opmærksomme på at få vores kunder, som kontakter os, hurtigt i gang med behandling – og vi har en særlig hotline, hvor man kan ringe ind, hvis man har brug for råd eller har små symptomer på stress, angst, depression eller andre psykiske lidelser,” siger Vivian Byrholt.

Gode råd - Hold øje med symptomer

Stress kan udvikle sig til en længerevarende sygdom som fx angst, depression. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på tidlige symptomer:

  • Har svært ved at sove
  • Ikke kan koncentrere dig
  • Let mister overblikket
  • Bliver irritabel og trist
  • Får hjertebanken eller forhøjet blodtryk


Hvis du har symptomer, anbefaler vi, at du søger hjælp. Jo hurtigere du får hjælp, jo bedre kan det forhindres, at det udvikler sig til en længerevarende sygdom.

Hyppige toiletbesøg om natten kan forstyrre din søvn og livskvalitet.
Sundhed
Forebyg nattetisseri: Sådan tager du kontrol over din nattesøvn 

Hyppige natlige toiletbesøg, også kaldet nykturi, kan i høj grad påvirke både din søvn og livskvalitet. Når du vågner flere gange om natten for at tisse, forstyrrer det ikke blot din søvn, men kan også resultere i træthed, koncentrationsbesvær og en konstant følelse af udmattelse i løbet af dagen.…

Læs mere
Undgå knogleskørhed – gode tips til stærkere knogler
Sundhed
Bekymret for osteoporose? Sådan forebygger du knogleskørhed 

Osteoporose, også kendt som knogleskørhed, er en sygdom, der svækker dine knogler og øger risikoen for brud. For mange kan tanken om svage knogler i fremtiden være skræmmende, men der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at forebygge sygdommen.

Læs mere
Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens?  

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Forbrugere advares mod sundhedsskadelige PFAS-stoffer i engangsservice
Sundhed
Advarsel: Farlige PFAS-stoffer fundet i engangsservice fra Temu 

En ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser, at mange papkrus, tallerkener og sugerør fra webshoppen Temu indeholder farlige PFAS-stoffer. Kemikalierne, der gør produkterne vand- og smudsafvisende, er forbudt i Danmark, når de bruges i pap og papir til madvarer. PFAS, også kendt som…

Læs mere
Ondt i ryggen rammer millioner af danskere hvert år.
Sundhed
Især kvinder betaler prisen for lænderygsmerter 

Danmark er en nation med rygproblemer, og det er noget, der kan mærkes – både på kroppen og på samfundsøkonomien.

Ondt i ryggen er ikke bare en plage for den enkelte, det er også en folkesygdom, der koster os alle dyrt. Sygefravær, førtidspension og endda tidlig død er nogle af konsekvenserne af…

Læs mere
Effektive behandlinger mod hårtab: Fra Regaine til hormonelle behandlinger og hårpleje.
Skønhed & Pleje
Hårtab hos kvinder efter de 30: Årsager, forebyggelse og effektive behandlinger 

At miste sit hår kan føles som at miste en del af sig selv. Hår er en vigtig del af vores identitet, og når det begynder at tynde ud, kan det være både skræmmende og frustrerende. Men der er håb! For heldigvis findes der, afhængig af årsagen til hårtabet, flere effektive måder at tackle problemet…

Læs mere
Mood Food: Sunde madvarer der løfter humøret
Sundhed
Mood Food: Tidens store madtrend  

Har du nogensinde tænkt over, hvordan maden på din tallerken påvirker dit humør? Mood Food – eller 'humørmad' – er en ny trend, der har fanget opmærksomhed verden over, fordi den handler om mere end blot at spise sundt. Det handler om at vælge fødevarer, der ikke bare nærer din krop, men også giver…

Læs mere
Demens: Sådan kan højt LDL-kolesterolniveau påvirke hjernen.
Sundhed
Ny viden om kolesterol og demens 

Ny forskning fra The Lancet Commission i 2024 kaster lys over en vigtig forbindelse mellem kolesterol og risikoen for at udvikle demens. Forskningen ændrer forståelsen af sammenhængen mellem hjertesundhed og hjernesundhed, og understreger vigtigheden af at overvåge kolesterolniveauer gennem hele…

Læs mere
Forskning om demens risiko og livsstil
Sundhed
Forskning: Reducér risikoen for demens med 10 livsstilsvalg 

Demenssygdomme er nogle af de mest udbredte handicap og dødsårsager blandt ældre. På verdensplan lever mere end 55 millioner mennesker på nuværende tidspunkt med demens, og man vurderer, at antallet vil være tredoblet i 2050.

Der findes på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling af demens,…

Læs mere
Akupunktur mod angst: En naturlig og effektiv behandling for kvinder i overgangsalderen.
Spiritualitet
Angst: Kan akupunktur lindre angst? 

Angst er en udfordring, ikke mindst for kvinder i overgangsalderen, hvor den ofte skyldes hormonelle forandringer. Men hvad hvis der fandtes en naturlig og effektiv måde at lindre angstsymptomer på? Ny forskning offentliggjort i det anerkendte medicinske tidsskrift Frontiers beskriver akupunkturens…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange…

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om…

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
^