Nye plejende vinterfavoritter
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Kategori: Sundhed
Kaffens sundhedsfremmende virkninger

For kaffeelsker kan det godt være enerverende at skulle lægge øre til sundhedseksperters ernæringsmæssige forbehold til kaffe....

af Louise Pagsberg, redaktionen

For kaffeelsker kan det godt være enerverende at skulle lægge øre til sundhedseksperters ernæringsmæssige forbehold til kaffe.

Men nu antyder resultatet af en ny undersøgelse fra Harvard University Medical School i Boston, at det ikke på langt sigt fører til forhøjet blodtryk at drikke kaffe. Det er til gengæld tilfældet, hvis man drikker cola - uanset om det er den almindelige eller kalorielette slags.

Kaffe har vist sig at hæve blodtrykket umiddelbart efter at man har drukket den, og der har derfor været spekulationer om, at det kunne være farligt på langt sigt.

Men den nye undersøgelse viser tværtimod at kvinder, som drak over tre kopper kaffe om dagen, havde mellem 7 og 12 pct. lavere risiko for at udvikle forhøjet blodtryk end kvinder, som drak meget mindre kaffe eller slet ikke nogen.

Forskerne spekulerer på, at det er kaffens anti-oxiderende stoffer, som gør sig gældende. De menes at have en beskyttende effekt på hjertet og reducere risikoen for kræft. I forvejen er der andre undersøgelser, som har fundet tegn på kaffens sundhedsfremmende virkninger.

Tidligere undersøgelser antyder at kaffeindtag kan reducere risikoen for diabetes og japansk forskning har antydet, at kaffe muligvis kan hjælpe med at forebygge leverkræft.

En norsk undersøgelse foretaget af dr. Åge Tverdal fra Norsk Folkehelseinstitut i 2003, viser, at kaffe reducerer risikoen for at dø af skrumpelever med 40 procent. Tre kopper kaffe om dagen skulle ifølge undersøgelsen næsten halverer risikoen for at dø af skrumpelever.


Kilde: Ugeskrift for Læger, 9. november 2005

Sundhed
Kan man arve psykiske lidelser?

Når det skønnes at hver 3. dansker rammes en psykisk lidelse i løbet af livet, så er det ikke underligt, at det er et emne der optager mange. De fleste ved hvor store omkostninger psykisk sygdom kan have for den enkelte, for pårørende og for samfundet.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed....

Læs mere
Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt?

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan...

Læs mere
Sundhed
Døjer du med urindryp?

Stressinkontinens i form af ufrivillige urindryp, er en yderst udbredt lidelse, som forekommer blandt kvinder i alle aldre. Lidelsen ses hyppigst blandt kvinder over 30 år, hvor op mod hver fjerde døjer med problemet. Alligevel er stressinkontinens et tabu, og måske derfor går mange kvinder rundt i...

Læs mere
Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem balanceevne og levetid

Kan du stå på ét ben og holde balancen i 10 sekunder? En videnskabelig undersøgelse bragt i det anerkendte britiske tidsskrift, British Journal of Sports Medicine, viser at folk i alderen 50 til 75 år, der ikke kan holde balancen på ét ben i 10 sekunder, har næsten dobbelt så stor risiko for at dø...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget...

Læs mere
Sundhed
Invitation til Brysternes Motionsdag

I Danmark lever lige knap 74.000 kvinder med brystkræft. Støt Brysterne inviterer for tredje år i træk til Brysternes Motionsdag den 11. september for at støtte op om de mange kvinder og pårørende, der hver dag har sygdommen inde på livet.

Læs mere
Sundhed
Ernæringsterapeut: Derfor kan din vægt være tung at danse med efter de 40

Sandhedens time er kommet. Du stiller dig frygtsomt på vægten, men ... hvorfor viser den stadig for mange kilo?! Du har jo gjort alt, hvad der plejer at virke, når du vil smide et par kilo, så hvorfor går vægten ikke nedad nu?

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen?

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Julepynt Xmas var

Julepynt Xmas var

DroneRune plakat

DroneRune plakat

Stribet sengetøj

Stribet sengetøj

Spar på dine udgifter<BR>-  og få lidt ekstra til julegaveindkøb

Spar på dine udgifter
- og få lidt ekstra til julegaveindkøb

Nye Bøger
^