master thesis elements creative writing workshops for children
Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Sundhed
Invitation til Brysternes Motionsdag
Redaktionen

I Danmark lever lige knap 74.000 kvinder med brystkræft. Støt Brysterne inviterer for tredje år i træk til Brysternes Motionsdag den 11. september for at støtte op om de mange kvinder og pårørende, der hver dag har sygdommen inde på livet.

74.000 kvinder lever med brystkræft

I 2020 fik 4.855 kvinder diagnosen brystkræft. De blev dermed en del af den kedelige statistik af i alt 73.925 kvinder, der ifølge Cancerregistreret lever med diagnosen brystkræft i Danmark. Brystkræft er den mest udbredte kræftform blandt kvinder og rammer hver 9. kvinde. Sygdommen rammer ikke kun kvinderne selv, men i høj grad også deres pårørende.   

Den 11. september afholder Støt Brysterne for tredje år i træk Brysternes Motionsdag. Motionsløbet foregår i år både virtuelt rundt om i landet og til et stort fysisk event på Charlottenlund Travbane.

"Når vi står sammen, kan det mærkes. Når vi går eller løber sammen, er vi både med til at forebygge kræft gennem motion, og vi viser også vores opbakning til kvinder over hele landet, som lever et liv med brystkræft", siger Sisan Bove, projektleder i Kræftens Bekæmpelse.

Cirka halvdelen af de brystkræftramte lever med senfølger

Der er sket mange store gennembrud i brystkræftforskningen, som bl.a. har ført til mere effektive og skånsomme behandlingsmetoder. Desværre er der stadig mange, som lever med senfølger. Cirka 50% af alle, der er diagnosticeret med brystkræft, lever med senfølger og forringet livskvalitet i alderdommen.

"Brystkræft er en forfærdelig sygdom. Mest for patienten, men i høj grad også for de pårørende. Heldigvis er behandlingen af brystkræft over de sidste 40 år blevet væsentligt forbedret. Over 70 procent kan i dag bevare brystet. Den forbedrede diagnostik og efterbehandling med stråler og medicin har medført, at cirka 75 procent af de kvinder, der behandles i dag, aldrig oplever tilbagefald af sygdommen", siger Niels Kroman, professor og overlæge ved Brystkirurgisk Afdeling, Herlev/Gentofte og Cheflæge i Kræftens Bekæmpelse.

Det nytter at snøre løbeskoene

Brysternes Motionsdag blev født under corona, hvor man ikke kunne samles i større grupper.  Landet rundt snørede kvinder løbeskoene og gik eller løb sammen eller hver for sig for at samle ind til brystkræftsagen. I år udvides det virtuelle event med et fysisk motionsløb på Charlottenlund Travbane.

"Der sker noget helt særligt, når man samler mennesker omkring en vigtig sag. Derfor glæder vi os helt vildt til at tilføje et fysisk event til Brysternes Motionsdag efter et par år med adskillelse på grund af corona", siger Sisan Bove.

Det kræver ikke nogen særlige forudsætninger at deltage. Alle kan være med, og jo flere vi går eller løber sammen, jo mere kan vi gøre for brystkræftsagen. Man kan vælge at gå eller løbe 2, 5 eller 10 kilometer. Billetter kan købes frem til d. 31. august 2022.  

Den store opbakning til Brysterne Motionsdag fra både deltagere og sponsorerne har på de to første år indsamlet 2.9 kr.  mio. kroner til brystkræftsagen.

Sponsorerne for Brysternes Motionsdag er hovedsponsor Estée Lauder Cosmetics A/S og sponsorer er Libresse og Newline, som alle bakker op om brystkræftsagen.

Fakta om Brysternes Motionsdag

  • Tid: 11. september 2022
  • Tilmelding senest d. 31. august  2022, hvis man ønsker løbs T-shirt via cancer.dk
  • Sted: Charlottenlund Travbane eller virtuelt rundt om i hele landet
  • Pris: 160-335 kr.

Fakta om brystkræft

  • Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i Danmark og rammer hver 9. kvinde
  • Ca. 1/4 af alle nye kræfttilfælde hos kvinder er brystkræft
  • 73.925 kvinder lever med brystkræft i Danmark (Cancerregistret 2020)
  • Brystkræft rammer sjældent personer under 30 år – og er mest almindeligt hos kvinder mellem 60 og 69 år.
  • Risikoen for brystkræft forøges ved alkoholforbrug, overvægt, fysisk inaktivitet og sen alder ved første fødsel.
  • Overlevelsen efter diagnosen brystkræft er gennem de seneste 15-20 år forbedret.Sundhed
Ernæringsterapeuten: Kostens forunderlige effekt på kolesteroltallet

Fedtet har længe været skurken, når kolesterolniveauet bliver for højt. Et af sundhedsmyndighedernes råd er derfor, at du skærer ned på fedt. Men i den ernæringsvidenskabelige verden er der bred enighed om, at kolesterolet fra kosten faktisk ikke har meget indflydelse på mængden af kolesterol i...

Læs mere
Sundhed
Forskning: Viden om hvidløg og sundhed

Udover at tilføje en delikat løgsmag til maden, og være en fremragende kilde til vitamin B6, vitamin C og mineraler, så har hvidløg gennem tiden været kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber. I Mellemøsten og den østlige del af Asien har hvidløg ifølge historikere, været anvendt til behandling...

Læs mere
Sundhed
Er svesker en superfood?

Svesken er spækket med så mange gode næringsstoffer, at den hører med blandt superfood som chiafrø, gojibær eller broccoli. Her er 5 interessante grunde:

Læs mere
Sundhed
8 trick der hjælper dig huske

I en travl hverdag kan det indimellem være svært at huske det hele. Kalendere og post-it noter er uundværlige, men videnskabelige studier har også fundet en stribe metoder, der kan skærpe hukommelsen og måske hjælpe dig med at huske tingene bedre.

Læs mere
Sundhed
Lugtesansen er kroppens hurtigste advarselssystem

Har du svært ved at skjule dit ubehag, når din næse opfanger en dårlig lugt, så findes der en god forklaring.

Læs mere
Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens?

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Sundhed
Kan man arve psykiske lidelser?

Når det skønnes at hver 3. dansker rammes en psykisk lidelse i løbet af livet, så er det ikke underligt, at det er et emne der optager mange. De fleste ved hvor store omkostninger psykisk sygdom kan have for den enkelte, for pårørende og for samfundet.

Læs mere
Sundhed
Ny 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed

Regeringen, Venstre, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance, Alternativet og Frie Grønne har indgået en bred politisk aftale om en 10-årsplan for psykiatrien og mental sundhed....

Læs mere
Sundhed
Kan man være genetisk disponeret for overvægt?

Føler du ikke, at din krop afspejler, hvad du spiser – og ikke spiser – mens andre ser ud til at slippe markant nemmere afsted med deres madvaner? Kan din overvægt simpelthen være genetisk betinget?

Ja. Hvis kiloene er særligt genstridige, selvom du følger de almindelige sundhedsråd, kan...

Læs mere
Sundhed
Døjer du med urindryp?

Stressinkontinens i form af ufrivillige urindryp, er en yderst udbredt lidelse, som forekommer blandt kvinder i alle aldre. Lidelsen ses hyppigst blandt kvinder over 30 år, hvor op mod hver fjerde døjer med problemet. Alligevel er stressinkontinens et tabu, og måske derfor går mange kvinder rundt i...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Hvordan finder man<BR> de bedste bøger til kvinder?

Hvordan finder man
de bedste bøger til kvinder?

Plakat Mark Rothko 'White center'

Plakat Mark Rothko 'White center'

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Pas godt på din hud gennem hele livet

Pas godt på din hud gennem hele livet

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^