kathryn stockett the help essay cordonnier segger dissertation oxford buy dissertation cheapest cheap essay editing
Sofapude i okkergul uld
Juletræ House Doctor
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Kategori: Sundhed
Gennembrud i stamcelleforskning

Stamcelleforskere er, med en banebrydende opdagelse, et lille skridt nærmere på at kunne benytte stamceller i forbindelse med behandling af f.eks. Alzheimers syge og hjerteproblemer.

Matthias Mann, 44 år og professor ved Syddansk Universitet står i spidsen for forskning der på sigt få revolutionerende betydning for behandlingen af patienter med eksempelvis Alzheimer og hjerteproblemer


Lægevidenskaben har længe forsøgt at bruge stamceller og deres unikke evner til at erstatte ødelagte eller mistede celler hos syge patienter. Men trods alle stamcellernes gode evner, har manglende kendskab til dem gjort det svært at udnytte deres potentiale optimalt.

Nu har en forskergruppe fra Institut for Biokemi og Molekylær Biologi på Syddansk Universitet gjort en banebrydende opdagelse, der kan få stor betydning for fremtidens behandlinger af sygdomme og skader.

Gruppen har analyseret stamcellernes proteiner og vist, hvilke af disse proteiner, der bliver aktive, når stamcellerne udvikler sig.

”Dermed kan vi i langt højere grad påvirke stamcellerne og styre den måde, de arbejder på. Det kan på sigt få revolutionerende betydning for behandlingen af patienter med eksempelvis Alzheimer og hjerteproblemer, fortæller professor Matthias Mann, der har stået i spidsen for forskningen.

Resultaterne gør sig samtidig bemærket ved at være et enestående eksempel på, hvordan proteinforskning og klinisk forskning kan forenes med store resultater til følge. Den teoretiske viden om stamceller er nemlig allerede blevet afprøvet i praksis på universitets Medicinsk Bioteknologiske Center, hvor specialister har brugt metoden til at genskabe knogler hos mus.

”Tidligere har det nærmest været ”black magic”, hvordan stamcellerne udviklede sig til for eksempel knogler til en ny finger hos en mand, der har mistet sin tommelfinger i en arbejdsskade. Nu har vi redskaberne til at forstå og effektivisere denne proces - og i fremtiden at overføre denne viden til andre områder, og dermed blive bedre til at skabe hjerneceller, hjerteceller eller hvad en patient nu måtte have brug for,” forklarer Mann.

Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem balanceevne og levetid

Kan du stå på ét ben og holde balancen i 10 sekunder? En videnskabelig undersøgelse bragt i det anerkendte britiske tidsskrift, British Journal of Sports Medicine, viser at folk i alderen 50 til 75 år, der ikke kan holde balancen på ét ben i 10 sekunder, har næsten dobbelt så stor risiko for at dø...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget...

Læs mere
Sundhed
Invitation til Brysternes Motionsdag

I Danmark lever lige knap 74.000 kvinder med brystkræft. Støt Brysterne inviterer for tredje år i træk til Brysternes Motionsdag den 11. september for at støtte op om de mange kvinder og pårørende, der hver dag har sygdommen inde på livet.

Læs mere
Sundhed
Ernæringsterapeut: Derfor kan din vægt være tung at danse med efter de 40

Sandhedens time er kommet. Du stiller dig frygtsomt på vægten, men ... hvorfor viser den stadig for mange kilo?! Du har jo gjort alt, hvad der plejer at virke, når du vil smide et par kilo, så hvorfor går vægten ikke nedad nu?

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen?

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført...

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn?

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Sundhed
Snus kan give varige skader i mundhulen

Snus hitter hos de unge, men kan give varige skader i mundhulen, slimhindeforandringer og tandkød, der trækker sig tilbage, advarer Tandlægeforeningen.

Læs mere
Sundhed
Apotekerforening: Kontakt apoteket i stedet for vagtlægen, når det drejer sig om receptfornyelse

Der er ingen grund til at belaste sidde i telefonkø og belaste vagtlægetelefonen, hvis recepten er udløbet. Gå i stedet for på apoteket, for her kan man hjælpe med at genordinere p-piller og medicin mod en række kroniske sygdomme.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Julepynt Xmas var

Julepynt Xmas var

Hvordan finder man<BR> de bedste bøger til kvinder?

Hvordan finder man
de bedste bøger til kvinder?

Potteplanteholder

Potteplanteholder

Nye Bøger
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^