I undersøgelsen deltog hundrede voksne, der alle var konstateret overvægtige, i et 12 ugers langt forløb. Deltagerne blev delt i to grupper. Den ene gruppe modtog måltider, der indeholdt en sk avocado dagligt, mens den anden gruppe fik et måltid, der havde identiske ingredienser og kalorieindhold, men ikke indeholdte avocado.
Efter 12 uger kunne forskerne konstatere, at kvinderne i den forsøgsgruppe, der havde fået en avokado dagligt, havde forbedret deres glukosetolerance og reduceret fedt omkring maven, mens tilsvarende ikke var gældende for gruppen, der ikke havde spist avokado.
Mens indtaget af den daglige avokado ikke havde påvirket deres vægt, så var der sket en omfordeling af fedtet, så det i mindre grad sad omkring organerne.
Blandt de mandlige deltagere i forsøget, kunne der imidlertid ikke konstateres nogen ændring af glukosetolerancen eller ophobningen af fedt omkring maven.
På baggrund af studiet, finansieret af avokadoproducenten Hass Avocado Board, og publiceret i The Journal of Nutrition/Oxford Acedemic, vurderer forskerne, at resultatet af deres undersøgelser bør være anledning til, at der forskes mere i avokadoens sundhedsmæssige egenskaber.
Kilde:
Avocado Consumption, Abdominal Adiposity, and Oral Glucose Tolerance Among Persons with Overweight and Obesity The Journal of Nutrition/Oxford Acedemic
* Ved nedsat glukosetolerance har kroppen problemer med at omsætte tilført sukker (glukose). Nedsat glukosetolerance regnes ikke i sig selv som en sygdom, men øger risikoen for senere at udvikle blandt andet diabetes og hjerte -og karsygdom.