conclusion help for essays doctoral thesis ethnography
Sofapude i okkergul uld
Juletræ House Doctor
Berber gulvtæppe
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Sundhed
Ernæringsterapeut: Derfor kan din vægt være tung at danse med efter de 40
Luuna Sommer, Universitetsuddannet ernæringsterapeut

Sandhedens time er kommet. Du stiller dig frygtsomt på vægten, men ... hvorfor viser den stadig for mange kilo?! Du har jo gjort alt, hvad der plejer at virke, når du vil smide et par kilo, så hvorfor går vægten ikke nedad nu?

Det skal jeg fortælle dig. Omkring overgangsalderen gennemgår din krop massive forandringer, og det betyder desværre vægtstigning for mange kvinder – faktisk for over 70%. Så stop selvbebrejdelserne, for de gør kun det hele værre, og sæt dig i stedet ind i, hvad det er for udfordringer du nu står med, for der er nemlig en helt naturlig forklaring på det, du oplever.

Det handler hverken om manglende viljestyrke eller dårlige vaner, men om manglende viden og indsigt i din egen krops mekanismer. Du har brug for at vide, hvordan din krops biokemi (altså de interne processer) fungerer efter 40+, og du har brug for at vide, hvad du nu skal gøre, for at genvinde en slank og sund skikkelse.

Hold modet oppe, for med indsigt i sammenhængen mellem kost og trivsel, hormonel ubalance, stofskifte og stress, vil du være i stand til at tabe ekstra kilo og holde normalvægten.

Hvorfor driller vægten pludselig?

De mest almindelige årsager til vægtøgning efter 40-årsalderen er:

  • hormonerne ændrer sig.
  • fedtet sætter sig anderledes.
  • muskelmassen reduceres.
  • stofskiftet falder.
  • søvnen bliver dårligere.

Det betyder bl.a., at din krops evne til at håndtere kulhydrater og forbrænde fedtdepoterne falder. Det handler ikke længere om, hvor mange kalorier du får, men hvor de kommer fra. Dét påvirker nemlig din krops biokemi og dermed både vægten og velværet.

Skjult insulinresistens

Hormonforandringer – eller et højt sukker- og kulhydratindtag gennem mange år – kan føre til skjult insulinresistens. Det er usynligt i de almindelige blodprøver, men gør det utrolig svært at holde sin normalvægt eller tabe sig.

Det forhøjede insulinniveau efter måltider får dine fedtceller til at gå i baglås, så kroppen ikke længere kan forbruge sit fedt. Uanset hvor få kalorier du indtager, sniger der sig bare flere kilo på sidebenene - og måske også et par livsstilssygdomme.

Forstå din krops nye biokemi

Vil du beholde faconen fra tidligere i livet, har du derfor brug for noget bedre brændstof. På mine forløb anbefaler jeg en særlig lav kulhydratkost. Jeg kalder det cellemad. Den består af gode, naturlige råvarer sprængfulde af næringsstoffer, antioxidanter og sundt fedt.

Cellemaden er lækker, og man bliver faktisk afhængig af den, når man først har smagt og mærket effekten af den. Når du ændrer din kost til cellemad, kommer der hurtigt balance i din biokemi. Kroppen kan igen forbrænde fedtet, og du vil endelig tabe dig, sprudle af energi og have det fantastisk i din krop.

Om Luuna Sommer

Forfatter Luuna Sommer er universitetsuddannet ernæringsterapeut (BSc Hons, University of Westminster, UK). Hun er også kvinden bag Luunasommer.dk, hvor hun med sin store viden om kost og sundhed, vejleder kvinder, der stræber efter en smallere talje og en sundere livsstil.

I Luunasommer-universet på Luunasommer.dk deler hun ud af sine erfaringer, og giver kvinder redskaberne til et liv med øget velvære og mere energi og overskud i hverdagen.

Det handler blandt andet om at give kvinder en større indsigt i sammenhængen mellem kost og trivsel, forstå de biokemiske sammenhænge fx hvordan vi påvirkes af hormonel ubalance, vores stofskifte og den stress vi udsætter os selv for i hverdagen.

Med viden og indsigt, tips og strategier er vejen banet for et liv i balance, øget selvtilfredshed, bedre humør og mere energi og overskud til at nyde tilværelsen.

Læs mere om cellemad, biokemi og vægttab efter 40-årsalderen på Luunasommer.dk

Sundhed
Forskning: En positiv indstilling i alderdommen forlænger livet

En positiv indstilling og tilgang til tilværelsen i alderdommen mindsker risikoen for aldersrelateret sygdom og forlænger livet. Det konkluderer forskere, som har undersøgt, hvordan vores tanker og forestillinger om det at blive ældre påvirker levealderen.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem balanceevne og levetid

Kan du stå på ét ben og holde balancen i 10 sekunder? En videnskabelig undersøgelse bragt i det anerkendte britiske tidsskrift, British Journal of Sports Medicine, viser at folk i alderen 50 til 75 år, der ikke kan holde balancen på ét ben i 10 sekunder, har næsten dobbelt så stor risiko for at dø...

Læs mere
Årstidens råvarer
Tomat og forebyggelse af kræft

Lige nu bugner grøntsagsafdelingen af saftige, solmodne tomater, som ikke kun smager, men også er en eminent kilde til antioxidanten lycopen. Lycopen har gennem det seneste årti været genstand for talrige videnskabelige studier, som har undersøgt stoffets helbredsmæssige fordele. Og rigtig meget...

Læs mere
Sundhed
Invitation til Brysternes Motionsdag

I Danmark lever lige knap 74.000 kvinder med brystkræft. Støt Brysterne inviterer for tredje år i træk til Brysternes Motionsdag den 11. september for at støtte op om de mange kvinder og pårørende, der hver dag har sygdommen inde på livet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen?

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført...

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn?

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Sundhed
Snus kan give varige skader i mundhulen

Snus hitter hos de unge, men kan give varige skader i mundhulen, slimhindeforandringer og tandkød, der trækker sig tilbage, advarer Tandlægeforeningen.

Læs mere
Sundhed
Apotekerforening: Kontakt apoteket i stedet for vagtlægen, når det drejer sig om receptfornyelse

Der er ingen grund til at belaste sidde i telefonkø og belaste vagtlægetelefonen, hvis recepten er udløbet. Gå i stedet for på apoteket, for her kan man hjælpe med at genordinere p-piller og medicin mod en række kroniske sygdomme.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Reducér risikoen for demens med 10 livsstilsvalg

Demenssygdomme er nogle af de mest udbredte handicap og dødsårsager blandt ældre. På verdensplan lever mere end 55 millioner mennesker på nuværende tidspunkt med demens, og man vurderer, at antallet vil være tredoblet i 2050.

Der findes på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling af demens,...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Julepynt Xmas var

Julepynt Xmas var

Skulptur: Yoga Man in Flying Position

Skulptur: Yoga Man in Flying Position

Elegant æske med spil Tre på Stribe fra by Margit Brandt

Elegant æske med spil Tre på Stribe fra by Margit Brandt

Indskudsbakker

Indskudsbakker

Nye Bøger
Shopping
JULEMARKEDER 2022
^