assignment of debt dissertation help indiana examples of critical thinking in everyday life holt biology homework help
Studio Loma armbånd
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt
Kategori: Sundhed
Ernæringsterapeut: Derfor kan din vægt være tung at danse med efter de 40
Luuna Sommer, Universitetsuddannet ernæringsterapeut

Sandhedens time er kommet. Du stiller dig frygtsomt på vægten, men ... hvorfor viser den stadig for mange kilo?! Du har jo gjort alt, hvad der plejer at virke, når du vil smide et par kilo, så hvorfor går vægten ikke nedad nu?

Det skal jeg fortælle dig. Omkring overgangsalderen gennemgår din krop massive forandringer, og det betyder desværre vægtstigning for mange kvinder – faktisk for over 70%. Så stop selvbebrejdelserne, for de gør kun det hele værre, og sæt dig i stedet ind i, hvad det er for udfordringer du nu står med, for der er nemlig en helt naturlig forklaring på det, du oplever.

Det handler hverken om manglende viljestyrke eller dårlige vaner, men om manglende viden og indsigt i din egen krops mekanismer. Du har brug for at vide, hvordan din krops biokemi (altså de interne processer) fungerer efter 40+, og du har brug for at vide, hvad du nu skal gøre, for at genvinde en slank og sund skikkelse.

Hold modet oppe, for med indsigt i sammenhængen mellem kost og trivsel, hormonel ubalance, stofskifte og stress, vil du være i stand til at tabe ekstra kilo og holde normalvægten.

Hvorfor driller vægten pludselig?

De mest almindelige årsager til vægtøgning efter 40-årsalderen er:

  • hormonerne ændrer sig.
  • fedtet sætter sig anderledes.
  • muskelmassen reduceres.
  • stofskiftet falder.
  • søvnen bliver dårligere.

Det betyder bl.a., at din krops evne til at håndtere kulhydrater og forbrænde fedtdepoterne falder. Det handler ikke længere om, hvor mange kalorier du får, men hvor de kommer fra. Dét påvirker nemlig din krops biokemi og dermed både vægten og velværet.

Skjult insulinresistens

Hormonforandringer – eller et højt sukker- og kulhydratindtag gennem mange år – kan føre til skjult insulinresistens. Det er usynligt i de almindelige blodprøver, men gør det utrolig svært at holde sin normalvægt eller tabe sig.

Det forhøjede insulinniveau efter måltider får dine fedtceller til at gå i baglås, så kroppen ikke længere kan forbruge sit fedt. Uanset hvor få kalorier du indtager, sniger der sig bare flere kilo på sidebenene - og måske også et par livsstilssygdomme.

Forstå din krops nye biokemi

Vil du beholde faconen fra tidligere i livet, har du derfor brug for noget bedre brændstof. På mine forløb anbefaler jeg en særlig lav kulhydratkost. Jeg kalder det cellemad. Den består af gode, naturlige råvarer sprængfulde af næringsstoffer, antioxidanter og sundt fedt.

Cellemaden er lækker, og man bliver faktisk afhængig af den, når man først har smagt og mærket effekten af den. Når du ændrer din kost til cellemad, kommer der hurtigt balance i din biokemi. Kroppen kan igen forbrænde fedtet, og du vil endelig tabe dig, sprudle af energi og have det fantastisk i din krop.

Om Luuna Sommer

Forfatter Luuna Sommer er universitetsuddannet ernæringsterapeut (BSc Hons, University of Westminster, UK). Hun er også kvinden bag Luunasommer.dk, hvor hun med sin store viden om kost og sundhed, vejleder kvinder, der stræber efter en smallere talje og en sundere livsstil.

I Luunasommer-universet på Luunasommer.dk deler hun ud af sine erfaringer, og giver kvinder redskaberne til et liv med øget velvære og mere energi og overskud i hverdagen.

Det handler blandt andet om at give kvinder en større indsigt i sammenhængen mellem kost og trivsel, forstå de biokemiske sammenhænge fx hvordan vi påvirkes af hormonel ubalance, vores stofskifte og den stress vi udsætter os selv for i hverdagen.

Med viden og indsigt, tips og strategier er vejen banet for et liv i balance, øget selvtilfredshed, bedre humør og mere energi og overskud til at nyde tilværelsen.

Læs mere om cellemad, biokemi og vægttab efter 40-årsalderen på Luunasommer.dk

Forår
Sommertid 2023 - Skal uret stilles frem eller tilbage?

Natten mellem lørdag 25. marts og søndag 26. marts 2023 går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder, at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange...

Læs mere
Sundhed
Sådan bliver du bedre til at huske dine succeser

Har du nemmere ved at rose andre end dig selv?

Du er et opmærksomt, imødekommende og omsorgsfuldt menneske, der lytter, roser og opmuntre mennesker omkring dig. De nyder din opmærksomhed, og det er ofte med din hjælp, at de kommer i tanke om, at de faktisk har rigtig meget at være stolte af.

Læs mere
Spiritualitet
Kroppens egen smertelindring - lær metoden

Man kan have held til selv at lindre en let hovedpine, ved at aktivere kroppens egen smertelindring, endorfiner. Endorfiner udløses normalt i forbindelse med hård træning, løb, latter og sex, men også akupunktur og zoneterapi kan aktivere stoffet.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem brug af afføringsmidler og demens

Et stort videnskabeligt studie, der netop er publiceret i det anerkendte, amerikanske tidsskrift Neurology®, peger på, at mennesker, der regelmæssigt bruger håndkøbspræparater til behandling af forstoppelse, har en øget risiko for at udvikle demens.

Læs mere
Sundhed
Kostfibre skal have væske i rigelige mængder

Oplever man problemer med fordøjelsen som fx forstoppelse kan det skyldes, at der er for lidt fibre i kosten, men det kan også skyldes, at man ikke indtager tilstrækkelig væske i forhold til mængden af kostfibre.

Læs mere
Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi

Foråret har stadig lange udsigter, men allerede nu er pollensæsonen i gang, meddeler Astma-Allergi Danmark, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge...

Læs mere
Sundhed
Kostfibre mod forstoppelse: De bedste kilder til kostfibre

Mangel på kostfiber er et udbredt problem i den vestlige verden, hvor mange mennesker døjer med forstoppelse og relaterede problemer, som fx hæmorider eller irritabel tyktarm. Der findes et righoldigt batteri af håndkøbsmedicin, som ikke just er skadelige, men der findes, som bekendt, også den...

Læs mere
Sundhed
Forsker: Sådan bliver du fri af din sukkerafhængighed

Sukkersøde sager kan være dejlig forkælelse i ny og næ, problemet er at trangen til sukker, og den tilfredsstillelse som sukker giver, kan blive en afhængighed, skriver Anette Sams, farmaceut, forsker, og forfatter til bogen 'Sandheden Om Sukker'.

Læs mere
Sundhed
Sukker og humørsvingninger

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt. Specielt vil mange kvinder opleve, at præmenstruelt er den helt gal. Måske føler man ligefrem en længsel indeni, som kan undre,...

Læs mere
Sundhed
Børnepsykolog Charlotte Diamant: Forældres helbredsangst påvirker barnet

Danskerne søger i stigende grad efter helbredsmæssig information på internettet til private formål. Mens det i år gælder for næsten hver tredje dansker, gjaldt det for fem procent færre i 2018, og for ti år siden var det kun lidt mere end hver anden, der søgte efter helbredsmæssig information...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Tips til at finde et godt match online

Tips til at finde et godt match online

De bedste tips til at undgå<BR> natlige forstyrrelser

De bedste tips til at undgå
natlige forstyrrelser

Aqua Dulce smykker

Aqua Dulce smykker

Følg din intuition og brug krystaller<BR> til meditation og visualisering

Følg din intuition og brug krystaller
til meditation og visualisering

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
^