Vi bombarderes med oplysninger om sol og hudkræft, men nu viser det sig, at den rigtige kost kan forebyggehudkræft. En stor forskningsundersøgelse omfattende 8 europæiske landes befolkninger viser, at indtagelse af fødevarer med visse antioxidanter forebygger hudkræft. Især antioxidanter i granatæbler viste sig at have indflydelse på udviklingen af hudkræft.
"Det er glimrende og vigtigt, at vi forebygger hudkræft ved at solbeskytte os i en sommer som den, vi netop har oplevet, men nu skal vi også huske at tænke på, hvordan vi lever i de mørkere sæsoner, vi går i møde. Sund kost med gode anti-oxidanter vil forebygge hudkræft i de fremtidige somre. Granatæbler og andre grøntsager og frugter med anti-oxidanter og betændelseshæmmende spor-stoffer er generelt vigtige mod hudkræft og mod at vores hud ældes for tidligt" skriver hudlæge Janne Touborg fra Cutanea Aarhus Hudlægecenter i en pressemeddelelse.