Nye plejende vinterfavoritter
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Kategori: Sundhed

Vær opmærksom på, at fejlinformationer og misforståelser omkring coronavirus florerer på nettet. Brug myndighedernes egne hjemmesider som kilder, hvis du vil holde dig opdateret.

Coronavirus: Ingen kender det reelle omfang
Redaktionen

Siden det første tilfælde af coronavirus, covid-19, blev fundet i Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i december 2019, har virussen ifølge WHO spredt sig til en verdensomspændende epidemi. I mellemtiden har sundhedsmyndigheder verden over forsøgt at holde os ajour med udbredelsen og løbende orienteret om symptomer, smittefare, inkubationstid, behandling og dødelighed i henhold til den nyeste viden. Men da covid-19 er en ny type coronavirus har ingen endnu det fulde overblik over de reelle risici ved netop denne virustype, ligesom der også hersker usikkerhed omkring inkubationstidens længde, hvordan smitten overføres, hvem der er særlig udsatte og hvor farlig virussen er.

Herhjemme sender Statens Serum Institut ganske vist løbende statusopdateringer ud, så vi kan følge med i antallet af danskere, der er testet for virussen og antallet af bekræftede tilfælde. Men hvor mange danskere, der reelt er smittet, vides ikke, for ifølge WHO kan symptomerne hos nogle mennesker vil være så milde, at de aldrig registreres som symptomer på covid-19. Den megen usikkerhed skaber grobund for misforståelser, fejlfortolkninger og panik. Lige nu er meldes mundbind fx udsolgt flere steder i Danmark, selvom mundbind ikke indgår i de anbefalede forholdsregler, som ifølge Seruminstituttet er det, der forebygger virussen bedst.

Generelle forholdsregler anbefalet af Seruminstituttet:

Ifølge Sundhedsstyrelsen, så spreder coronavirus sig typisk på steder med mange mennesker bl.a. via håndtryk og små dråber fra hoste og nys. Beskyt dig selv og andre med Sundhedsstyrelsens råd:

  • Undgå håndtryk, kindkys og kram – begræns den fysiske kontakt
  • Vær opmærksom, når du er på steder med tæt kontakt til mange mennesker, og undgå kontakt med personer med symptomer som hoste, løbende næse og nys
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Host eller nys i engangslommetørklæde eller albuebøjningen og puds næse i engangslommetørklæde
  • Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  • Vær opmærksom på symptomer som feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær
  • Ring til lægen, hvis du oplever symptomer. Lad være med at møde op hos lægen uopfordret, da du risikerer at smitte andre. Ring til lægevagt eller akuttelefon i din region, hvis du oplever symptomer udenfor din læges åbningstid
  • I forbindelse med planlægning af rejser, anbefales det at læse Udenrigsministerets rejsevejledninger, som opdateres løbende

Her kan du holde dig opdateret

Vær opmærksom på, at fejlinformationer og misforståelser omkring coronavirus florerer på nettet. Brug myndighedernes egne hjemmesider som kilder, hvis du vil holde dig opdateret.

Kilde:
'Report of the  WHO on Convid 19 Coronavirus Disease, WHO, februar 2020
'Spørgsmål og svar om ny coronavirus, COVID-19', Sundhedsstyrelsen, februar 2020
'Udbrud med ny coronavirus COVID-19', Statens Serum Institut, februar 2020

Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
Generer varmen din søvn?

Sommeren er dejlig, men for nogle mennesker kan varmen føles så generende, at det går ud over deres velbefindende, og ødelægger nattesøvnen. Her får du en stribe tips til, hvordan du nemt afkøler kroppen, og får en rar og rolig nattesøvn.

Læs mere
Sundhed
Snus kan give varige skader i mundhulen

Snus hitter hos de unge, men kan give varige skader i mundhulen, slimhindeforandringer og tandkød, der trækker sig tilbage, advarer Tandlægeforeningen.

Læs mere
Sundhed
Apotekerforening: Kontakt apoteket i stedet for vagtlægen, når det drejer sig om receptfornyelse

Der er ingen grund til at belaste sidde i telefonkø og belaste vagtlægetelefonen, hvis recepten er udløbet. Gå i stedet for på apoteket, for her kan man hjælpe med at genordinere p-piller og medicin mod en række kroniske sygdomme.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Reducér risikoen for demens med 10 livsstilsvalg

Demenssygdomme er nogle af de mest udbredte handicap og dødsårsager blandt ældre. På verdensplan lever mere end 55 millioner mennesker på nuværende tidspunkt med demens, og man vurderer, at antallet vil være tredoblet i 2050.

Der findes på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling af demens,...

Læs mere
Sundhed
Tag testen: Har du øget risiko for syreskader?

Isninger i tænderne, små stykker af tænder, der brækker af, slidte og let misfarvede tænder, kan være tegn på, at du har syreskader på tænderne. Og meget tyder på, at flere danskere har fået syreskader. Ifølge Tandlægeforeningen rapporterer halvdelen af landets tandlæger at de har fået flere...

Læs mere
Sommer
Sådan undgår du dehydrering

Mennesket består af mellem 50 og 75% vand. Uden en jævn tilførsel af vand, fungerer krop og hjerne ikke optimalt. Dehydrering kan medføre hovedpine og utilpashed, og i alvorlige tilfælde være livstruende.

Læs mere
Sundhed
Europas cykelnation cykler i sommerferien

Rundt omkring i verden bliver Danmark ofte forbundet med at være en cykelnation, og det renommé er selvfølgelig kun blevet yderligere forstærket af sommerens Tour de France.

Ifølge transportvaneundersøgelsen bliver 15 procent af alle ture i Danmark foretaget på cykel, og det har jo, som alle ved,...

Læs mere
Sundhed
Mindsk risikoen for ’turistmave’

Går sommerens rejse til eksotiske rejsemål, er det klogt at indstille sig på at man måske skal tilbringe et par feriedage med maveonde og diarré. En mave-tarm-infektion er nemlig den sygdom, rejsende oftest rammes af på ferie i udlandet i sommermånederne. SOS International vurderer, at hver anden...

Læs mere
Sundhed
Forskning viser honnings skjulte egenskaber

Gennem historien har honning været hyldet som vidundermiddel mod alverdens lidelser. Den gule nektar har blandt andet haft ry for at være et effektivt elskovsmiddel, ligesom den har været brugt til behandling af sår og betændelsestilstande i huden, til lindring af astma-, gigt-, hjerte- og...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Kosttilskud til PMS: Virker det?

Kosttilskud til PMS: Virker det?

2 beautyprodukter du må prøve!

2 beautyprodukter du må prøve!

Kuglevase fra Cooee Design

Kuglevase fra Cooee Design

Spar på dine udgifter<BR>-  og få lidt ekstra til julegaveindkøb

Spar på dine udgifter
- og få lidt ekstra til julegaveindkøb

Nye Bøger
^