chinese homework helper best essay ever the best essay writing service
Enamel Copenhagen
Michael Kors ur - Darci Gold
Trine Tuxen ring
Auro terrasseolie<BR> - miljøvenligt og slidstærkt
Kategori: Sundhed

Danskerne søger i stigende grad information om helbredet, og børnepsykolog advarer mod at projicere helbredsangsten over på børn. Hun råder forældre til at mindske børns angst for at gå til lægen gennem leg.

Børnepsykolog Charlotte Diamant: Forældres helbredsangst påvirker barnet
Redaktionen

Danskerne søger i stigende grad efter helbredsmæssig information på internettet til private formål. Mens det i år gælder for næsten hver tredje dansker, gjaldt det for fem procent færre i 2018, og for ti år siden var det kun lidt mere end hver anden, der søgte efter helbredsmæssig information online. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Børnepsykolog Charlotte Diamant påpeger, at forældre nemt risikerer at projicere deres egen nervøsitet over på deres børn, hvis ikke de kigger indad forud for et barns lægebesøg.

"Det er i forhold til tidligere vigtigt for mange forældre, at deres barn ikke oplever for mange bekymringer. Det i sig selv kan påvirke forældreskabet og kan være medårsag til, at mange børn er bange for at komme til lægen i dag," siger Charlotte Diamant og tilføjer:

"Det er godt at forberede barnet på lægebesøget, samtidig med at man selv bevarer sin egen ro omkring barnet og for eksempel undgår at spørge ind til, om barnet er nervøst. Man skal blot fortælle, hvad der kommer til at ske, så man undgår at fremprovokere ængstelighed hos barnet."

Forbered barnet på lægebesøg

Ifølge Charlotte Diamant kan forældre forberede deres børn på et lægebesøg ved brug af hjælpemidler som bøger og legetøj, der kan visualisere lægerummet, klinikudstyret, og hvad der sker hos lægen.

Spørger man Ann Riemer, der er direktør hos legetøjswebshoppen Legeakademiet, er der fra producenters side et stigende fokus på legetøj, der bidrager til at afhjælpe angst hos børn i alle aldersgrupper.

"Vi har beskæftiget os med udviklingslegetøj gennem 17 år og kan se, der sker en udvikling i legetøj mod angst hos børn. Dels kommer der mere af det på markedet, og dels er det højnet i kvalitet og detaljegrad, og det udfordrer børn mere," fortæller Ann Riemer.

Hos Legeakademiet forhandles blandt andet et interaktivt legesæt, som forvandler ipad’en til en lægeklinik, som barnet kan interagere fysisk med. Ved at bruge medfølgende læge-remedier, heriblandt termometer, bandage og saks, kan barnet behandle spillets patienter og få visualiseret knogler, mave og andre organer med røntgen og ultralyd.

Leg kan mindske børns lægeangst


Leg er det bedste middel til at mindske børns angst for lægebesøg ifølge børnepsykolog Charlotte Diamant, som udtaler sig ud fra generel erfaring frem for på produktniveau.

"Børns angst for et lægebesøg kommer ofte af uvisheden om, hvad der skal ske hos lægen. Det giver børn en tryghed at få visualiseret klinikrummet forud for besøget, og leg er den bedste måde for børn at forstå og huske nye indtryk på – for eksempel kan man lege læge og patient eller anvende fysisk legetøj som figurer," siger Charlotte Diamant og tilføjer:

"Tag højde for barnets alder. Små børn har brug for leg og visuelle billeder for at forstå, hvad der skal ske hos lægen. Større børn kan man tale mere nuanceret med".

Forår
Sommertid 2023 - Skal uret stilles frem eller tilbage?

Natten mellem lørdag 25. marts og søndag 26. marts 2023 går vi over til sommertid. Her skal uret stilles en time frem, hvilket betyder, at dagen begynder en time tidligere, og man 'snydes' for en times søvn.

Formålet med sommertid er at spare energi ved at udnytte dagslyset bedre, men for mange...

Læs mere
Sundhed
Sådan bliver du bedre til at huske dine succeser

Har du nemmere ved at rose andre end dig selv?

Du er et opmærksomt, imødekommende og omsorgsfuldt menneske, der lytter, roser og opmuntre mennesker omkring dig. De nyder din opmærksomhed, og det er ofte med din hjælp, at de kommer i tanke om, at de faktisk har rigtig meget at være stolte af.

Læs mere
Spiritualitet
Kroppens egen smertelindring - lær metoden

Man kan have held til selv at lindre en let hovedpine, ved at aktivere kroppens egen smertelindring, endorfiner. Endorfiner udløses normalt i forbindelse med hård træning, løb, latter og sex, men også akupunktur og zoneterapi kan aktivere stoffet.

Læs mere
Sundhed
Forskning: Sammenhæng mellem brug af afføringsmidler og demens

Et stort videnskabeligt studie, der netop er publiceret i det anerkendte, amerikanske tidsskrift Neurology®, peger på, at mennesker, der regelmæssigt bruger håndkøbspræparater til behandling af forstoppelse, har en øget risiko for at udvikle demens.

Læs mere
Sundhed
Kostfibre skal have væske i rigelige mængder

Oplever man problemer med fordøjelsen som fx forstoppelse kan det skyldes, at der er for lidt fibre i kosten, men det kan også skyldes, at man ikke indtager tilstrækkelig væske i forhold til mængden af kostfibre.

Læs mere
Forår
Årets pollensæson er i gang: Sådan forebygger du symptomer på pollenallergi

Foråret har stadig lange udsigter, men allerede nu er pollensæsonen i gang, meddeler Astma-Allergi Danmark, og det er som altid en stor udfordring for de godt en million danske pollenallergikere.

Vi har samlet 15 gode tips til, hvad man som pollenallergiker selv kan gøre, for at forebygge...

Læs mere
Sundhed
Kostfibre mod forstoppelse: De bedste kilder til kostfibre

Mangel på kostfiber er et udbredt problem i den vestlige verden, hvor mange mennesker døjer med forstoppelse og relaterede problemer, som fx hæmorider eller irritabel tyktarm. Der findes et righoldigt batteri af håndkøbsmedicin, som ikke just er skadelige, men der findes, som bekendt, også den...

Læs mere
Sundhed
Forsker: Sådan bliver du fri af din sukkerafhængighed

Sukkersøde sager kan være dejlig forkælelse i ny og næ, problemet er at trangen til sukker, og den tilfredsstillelse som sukker giver, kan blive en afhængighed, skriver Anette Sams, farmaceut, forsker, og forfatter til bogen 'Sandheden Om Sukker'.

Læs mere
Sundhed
Sukker og humørsvingninger

Er du på smalkost og har besluttet dig for, at nu skal du tabe dig, vil du sandsynligvis på et eller andet tidspunkt støde ind i en stærk trang til spise løs af noget sødt. Specielt vil mange kvinder opleve, at præmenstruelt er den helt gal. Måske føler man ligefrem en længsel indeni, som kan undre,...

Læs mere
Sundhed
Ernæringsterapeuten: Kostens forunderlige effekt på kolesteroltallet

Fedtet har længe været skurken, når kolesterolniveauet bliver for højt. Et af sundhedsmyndighedernes råd er derfor, at du skærer ned på fedt. Men i den ernæringsvidenskabelige verden er der bred enighed om, at kolesterolet fra kosten faktisk ikke har meget indflydelse på mængden af kolesterol i...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
3 drinksopskrifter til girls night

3 drinksopskrifter til girls night

Festina Rainbow

Festina Rainbow

Kosttilskud til PMS: Virker det?

Kosttilskud til PMS: Virker det?

Nyd weekendhyggen<BR> i komfortabelt hjemmetøj

Nyd weekendhyggen
i komfortabelt hjemmetøj

Nye Bøger
Spis dig stærk, let og mæt - Anne Hjernøe

Fra den inspirerende kost- og livsstils ekspert, journalist Anne Hjernøe, kommer bogen 'Spis dig stærk, let og mæt' om forfatteres succes-koncept 'Stærk, let og mæt'.

Læs mere
Low Carb og KETO opskrifter: 'De Bedste Fra Madbanditten'

Fra Jane Faerber, Danmarks ultimative ekspert i Keto og Low Carb kost og livsstil, kommer endnu en inspirerende bog, der vejleder og guider vej gennem Low Carb-junglen.

Den nye udgivelse 'De Bedste Fra Madbanditten' er til dem, der sigter efter vægttab med KETO, og dem, som bare nyder de mange...

Læs mere
Gaven til maven - Den videnskabelige vej til sund fordøjelse

Gennem 20 år har Anette Harbech Olesen arbejdet med formidling af mad og sundhed. Det er blandt andet blevet til bestsellerbøger som 'Mad, mening & magiske øjeblikke', 'Den glutenfri kogebog' og 'Søvnhormonet melatonin'.

Med sin nye udgivelse 'Gaven til maven', deler hun ud af sin store viden om...

Læs mere
Vaginisme - Når kroppen siger nej

Sex er dejligt, og sex gør godt. Men hvad gør man, når sex gør ondt?

Læs mere
Shopping
^