Kategori: Sundhed

Børn i familier med alkoholproblemer

Børn i familier med alkoholproblemer 

I Danmark vokser ca. 60.000 børn og unge op i familier, hvor en af forældrene har en alkoholrelateret lidelse. Tallet involverer ikke børn, hvor forældrene er gået til egen læge, i alkoholbehandling eller endnu ikke har søgt hjælp...

I Danmark vokser ca. 60.000 børn og unge op i familier, hvor en af forældrene har en alkoholrelateret lidelse, viser opgørelser fra Sundhedsstyrelsen. Tallet involverer ikke børn, hvor forældrene er gået til egen læge, i alkoholbehandling eller endnu ikke har søgt hjælp.

Børn af alkoholikere er ofte plaget af ensomhed. De føler sig usikre, angste, skammer sig over deres forældres opførsel og gør hvad de kan for at skjule problemerne.

Børnene undlader typisk at invitere venner med hjem af frygt for at andre skal opleve deres forældres upassende og pinlige opførsel.

Lærere og pædagoger har pligt til at sørge for at der gribes ind og støttes op om familier med alkoholproblemer, men børn af alkoholikere bliver ofte så dygtige til at skjule problemerne, at det kan være svært, selv for de voksne der omgås børnene i hverdagen, at se hvad der foregår.

Når myndighederne griber ind og støtter en familie som slås med alkoholproblemer, er naturligvis for at forbedre barnets aktuelle situation, men også for at forebygge at vanskelighederne strækker sig ind i voksenlivet. Ifølge Sundhedsstyrelsen har en undersøgelse fra Fyn vist at 40% af brugerne i den amtslige alkoholbehandling, selv voksede op i familier med alkoholproblemer.

Opskrifter med bælgfrugter
Opskrifter & råvarer
Derfor er bælgfrugter helt geniale  

Hvis bælgfrugter ikke indgår som en væsentlig del af din kost, så skyldes det måske at du ikke ved, hvor nemt det er at tilberede skønne retter med bønner, kikærter, linser og ærter.

At vælge bælgfrugter betyder nemlig ikke, at du på nogen måde skal gå på kompromis med smagsoplevelserne. Det…

Læs mere
Hyppige toiletbesøg om natten kan forstyrre din søvn og livskvalitet.
Sundhed
Forebyg nattetisseri: Sådan tager du kontrol over din nattesøvn 

Hyppige natlige toiletbesøg, også kaldet nykturi, kan i høj grad påvirke både din søvn og livskvalitet. Når du vågner flere gange om natten for at tisse, forstyrrer det ikke blot din søvn, men kan også resultere i træthed, koncentrationsbesvær og en konstant følelse af udmattelse i løbet af dagen.…

Læs mere
Undgå knogleskørhed – gode tips til stærkere knogler
Sundhed
Bekymret for osteoporose? Sådan forebygger du knogleskørhed 

Osteoporose, også kendt som knogleskørhed, er en sygdom, der svækker dine knogler og øger risikoen for brud. For mange kan tanken om svage knogler i fremtiden være skræmmende, men der er heldigvis meget, du selv kan gøre for at forebygge sygdommen.

Læs mere
Efterår
Kan vinterbadning forebygge demens?  

Sæsonen for vinterbadning er godt i gang. Fra badebroerne springer de danske vinterbadere i bølgen og nyder det kolde gys. Det sætter gang i blodomløbet og vækker alle sanser, siger de, ligesom de er enige om, at vinterbadning er en yderst effektiv kur mod både træthed, dårligt humør og smerter.

Læs mere
Forbrugere advares mod sundhedsskadelige PFAS-stoffer i engangsservice
Sundhed
Advarsel: Farlige PFAS-stoffer fundet i engangsservice fra Temu 

En ny undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk viser, at mange papkrus, tallerkener og sugerør fra webshoppen Temu indeholder farlige PFAS-stoffer. Kemikalierne, der gør produkterne vand- og smudsafvisende, er forbudt i Danmark, når de bruges i pap og papir til madvarer. PFAS, også kendt som…

Læs mere
Ondt i ryggen rammer millioner af danskere hvert år.
Sundhed
Især kvinder betaler prisen for lænderygsmerter 

Danmark er en nation med rygproblemer, og det er noget, der kan mærkes – både på kroppen og på samfundsøkonomien.

Ondt i ryggen er ikke bare en plage for den enkelte, det er også en folkesygdom, der koster os alle dyrt. Sygefravær, førtidspension og endda tidlig død er nogle af konsekvenserne af…

Læs mere
Effektive behandlinger mod hårtab: Fra Regaine til hormonelle behandlinger og hårpleje.
Skønhed & Pleje
Hårtab hos kvinder efter de 30: Årsager, forebyggelse og effektive behandlinger 

At miste sit hår kan føles som at miste en del af sig selv. Hår er en vigtig del af vores identitet, og når det begynder at tynde ud, kan det være både skræmmende og frustrerende. Men der er håb! For heldigvis findes der, afhængig af årsagen til hårtabet, flere effektive måder at tackle problemet…

Læs mere
Mood Food: Sunde madvarer der løfter humøret
Sundhed
Mood Food: Tidens store madtrend  

Har du nogensinde tænkt over, hvordan maden på din tallerken påvirker dit humør? Mood Food – eller 'humørmad' – er en ny trend, der har fanget opmærksomhed verden over, fordi den handler om mere end blot at spise sundt. Det handler om at vælge fødevarer, der ikke bare nærer din krop, men også giver…

Læs mere
Demens: Sådan kan højt LDL-kolesterolniveau påvirke hjernen.
Sundhed
Ny viden om kolesterol og demens 

Ny forskning fra The Lancet Commission i 2024 kaster lys over en vigtig forbindelse mellem kolesterol og risikoen for at udvikle demens. Forskningen ændrer forståelsen af sammenhængen mellem hjertesundhed og hjernesundhed, og understreger vigtigheden af at overvåge kolesterolniveauer gennem hele…

Læs mere
Forskning om demens risiko og livsstil
Sundhed
Forskning: Reducér risikoen for demens med 10 livsstilsvalg 

Demenssygdomme er nogle af de mest udbredte handicap og dødsårsager blandt ældre. På verdensplan lever mere end 55 millioner mennesker på nuværende tidspunkt med demens, og man vurderer, at antallet vil være tredoblet i 2050.

Der findes på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling af demens,…

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^