Dameur Bering Classic
Stribet sengetøj
DroneRune plakat
Spisebordsstole til Sverige
Forår i haven: Styr på stauderne
Redaktionen

Med forårssol og plusgrader begynder stauderne at sætte nye skud, og så er det en god idé at tynde lidt ud og få luget bedet:

  • Fjern visne stilke og blade fra sidste år, løsn jorden mellem planterne og fjern ukrudt.

  • Hold øje med planter, der breder sig og begræns deres vækst ved at dele dem med en spade. Fjern de overflødige plantedele og smid dem på komposten eller plant dem andre steder i haven.

Tynd ud blandt nye skud

Ved at tynde ud i dine stauder, giver du dem gode betingelser for at vokse og trives. Hvis de sidder tæt, og alle får lov at vokse sig store, bliver der for trangt, og de kommer til at kvæle hinanden. Det er derfor, ældre planter bliver tynde eller måske ligefrem dør. Ved at fjerne nogle af de nye skud midt i planten, får de tilbageblevne plads og kraft til at vokse sig sunde og robuste.

I kanten af planterne er der god plads, så her behøver du ikke tynde ud i skuddene. Der er heller ikke nogen grund til at tynde ud blandt skuddene på de unge planter.

Sæt gang i komposten

Vend kompost, komposteret gødning eller en anden form for langsomt virkende gødning i jordens øverste lag. Der hvor det er svært at vende gødningen i, kan den blot lægges oven på jorden. Hvis din kompost kun består af haveaffald og ikke har fået iblandet køkkenaffald, er den formodentlig så fattig på næring, at det er nødvendigt at supplere med en anden gødningsform.

Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Haven & altanen
Manuel plæneklipning er passé

At slå plænen, er dejlig sommeradspredelse. Når duften af nyslået græs rammer næsen, og man efterfølgende kan stå og betragte den flot trimmede græsplæne, så er man ikke et øjeblik i tvivl om, at det er hele indsatsen værd. Og så skal man jo heller ikke kimse ad den motion, man får, hvilket kan være...

Læs mere
Haven & altanen
Citronmelisse

Citronmelisse, også kaldet hjertensfryd, er en skøn lille krydderurt, som dufter så dejligt og er så utrolig anvendelig. Læs hvordan munkene anvendte citronmelisse som lægeplante, og få opskriften på en plejende og helende citronmelissesalve, du nemt kan fremstille hjemme.

Læs mere
Haven & altanen
Havegrupper på Facebook hitter

Have-fællesskaber hitter som aldrig før, også på Facebook, hvor mere end 100.000 danskere har meldt sig ind i en digital havegruppe under corona-krisen.

Læs mere
Forår
Med masser af purløg

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor og derfor kan høstes flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Læs mere
Haven & altanen
Hornviol - den lille fine forårsbebuder

Selv om vejret er mildt i februar, så er jorden stadig for kold til at så sommerblomster og anlægge køkkenhave. Længes man efter blomsterflor i krukker og altankasser, skal man holde sig til sæsonblomster som fx hornviol, anbefaler Haveselskabet. Og hornviolen har, ifølge havearkitekt Jeanette Roust...

Læs mere
Haven & altanen
DIY: Patinerede havekrukker

Hvis du holder af det idylliske og rustikke, så holder du sikkert af fine, gamle, patinerede terracotta potter til dine krydderurter og sommerblomster. Hvis potterne endnu ikke er nået en alder, hvor de har nået en naturlig patinering, så kan du nemt hjælpe det rustikke look lidt på vej.

Læs mere
Forår
Syrener i flor

Ingen blomsterbuske er så overdådige som syrenen i maj. Lige nu blomstrer de overalt med grene fulde af yndige små blomster i alverdens betagende farver og nuancer.
Overvejer man at sætte en syrenbusk i haven, men er i tvivl om hvilken sort man skal vælge, så kan man lige nu, hvor Heides...

Læs mere
Haven & altanen
Franske anemoner

Franske anemoner er slet ikke til at stå for. De kendes på deres få, men fyldige kronblade omkring en markeret midte, og fås i smukke hvide, røde, blå eller lilla farver. Hvis du sætter dem her i april, vil de blomstre i juni.

Læs mere
Haven & altanen
Shopping: Indret haven

Indret haven med smukke havemøbler, højbede, altankasser og plantekrukker, og tilføj stemning med smukke vandbassiner og bålfade.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
Grill, bålfade og bålsteder

Grill, bålfade og bålsteder

Olielampe til haven

Olielampe til haven

Plantekurve i rattan

Plantekurve i rattan

Buddha havefigur

Buddha havefigur

Nye Bøger
^