Dekorative påskeæg
Påskeæg i glas fra Kodanska
Dekorationsæg
Påskekrans:  Messingring til ophæng
Er du også vild med pæoner?
Redaktionen

Der er intet som pæoner, der skaber sommerstil og –stemning. De store yndige og overdådige blomster findes i de smukkeste farver og nuancer fra kraftig pink og lilla til mere sarte sommerpasteller, pudder- og cremefarvede nuancer.

Pæoner er romantik og nostalgi - og helt eventyrlige er de, når de er samlet i en større buket. I buket holder den voluminøse blomst sig faktisk sig rigtig godt og længe, hvis man husker at give dem rent vand.

Tips til afskårne pæoner

  • Sat i vase, bør man skifte vandet daglig, og give dem et nyt skrå-snit hver anden dag. Derved kan buketten holde sig i op til to uger, afhængig af sort og hvor udsprunget de var ved plukning.
  • Når buketten ikke er pæn længere, kan du klippe blomsterhovederne af de pæne blomster og lægge dem i små skåle med vand.
  • Hvis du skærer pæonerne mens de stadig er i knop, bør du tjekke at knoppen ikke er hård, for så springer blomsten ikke ud.
  • Hvis du ikke skal bruge buketten med det samme, kan du, mens de er i knop, lægge pæonerne i dvale i køleskabet i op til en uge.
Haven & altanen
Franske anemoner

Franske anemoner er slet ikke til at stå for. De kendes på deres få, men fyldige kronblade omkring en markeret midte, og fås i smukke hvide, røde, blå eller lilla farver. Hvis du sætter dem her i april, vil de blomstre i juni.

Læs mere
Haven & altanen
Shopping: Indret haven

Indret haven med smukke havemøbler, højbede, altankasser og plantekrukker, og tilføj stemning med smukke vandbassiner og bålfade.

Læs mere
Forår
Krydderurter i potter

Det er nemt at dyrke krydderurter i potter på altan og terrasse, og også super nemt at få dem til at trives. Med kønne krydderurter i krukkehaven er du selvforsynende med duftende, frisk grønt til din mad sommeren igennem. Her i slutningen af april, når der ikke længere er risiko for frost, er det...

Læs mere
Forår
Dyrk din C-vitamin

Have- og brøndkarse er nem og taknemlig at dyrke, smager fantastisk og er fuld af C-vitamin. Brøndkarsen er mild i smagen og ikke helt så robust en plante som havekarsen. Dyrk din egen lille karsehave i vindueskarmen, på altanen eller i haven.

Læs mere
Sommer
Kom nemt i gang med at sylte - 8 suveræne syltebøger

Det er ganske tilfredsstillende at sylte lidt af havens høst, så man har skønne, hjemmelavede marmelader, pickles og surt, når sommeren går på held.

Otte bøger, skrevet af nogle af Danmarks mest rutinerede og engagerede madskribenter, viser hvordan du nemt kommer i gang. Bøgerne anviser, trin for...

Læs mere
Sommer
Spis dine haveblomster - rose, lavendel & pelargonier

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Haven & altanen
Prydløg - Kulør i bedet

Måske har du undret dig over, hvad det mon er for plante, der blomstrer med store, kugleformede blomsterstande?

Læs mere
Sommer
Hjælp de vilde bier

Danmarks vilde bier mangler føde og levesteder uden sprøjtegifte, og lige nu er bierne yderligere udfordret af mangel på vand. Derfor opfordrer Økologisk Landsforening alle haveejere til at hjælpe bierne.

Læs mere
Forår
Ideer til den lille have

Med det dejlige forårsvejr er det om at få indrettet sig, så man får mest mulig ud af udearealerne. Hvad enten det drejer sig om et lille stykke have, terrasse eller altan, så er mulighederne mange. Det gælder om at være kreativ, og står man og mangler lidt inspiration, findes der en lang række...

Læs mere
Forår
Kan man spise stedmoderblomster?

De farverige smukke forårsblomster er ikke kun smukke i havekrukker og altankasser, de kan også anvendes i salater, på kager og ost eller kandiseres og gemmes til senere brug. Blomsterne har, siden middelalderen, været anvendt som krydderi – også selvom de små blomsterblade ikke har nogen...

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Shopping Nyheder
AURO økologisk trælasur

AURO økologisk trælasur

Lang måtte i genbrugsplast

Lang måtte i genbrugsplast

Hængepotte i genbrugs materiale

Hængepotte i genbrugs materiale

Grill, bålfade og bålsteder

Grill, bålfade og bålsteder

Nye Bøger
Shopping
^