Manuel plæneklipning er passé

Især yngre haveejere synes ikke at være synderligt begejstrede for at skubbe rundt på en plæneklipper. Istedet hitter robotplæneklippere. De er, til forskel fra især de benzindrevne klippere, nærmest lydløse. En robotplæneklipper er ganske vist noget af en udskrivning, men så er man også garanteret en flot plæne - uden røre en finger.

Manuel plæneklipning er passé 

At slå plænen, er dejlig sommeradspredelse. Når duften af nyslået græs rammer næsen, og man efterfølgende kan stå og betragte den flot trimmede græsplæne, så er man ikke et øjeblik i tvivl om, at det er hele indsatsen værd. Og så skal man jo heller ikke kimse ad den motion, man får, hvilket kan være betragtelig - især hvis man har en gammeldags manuel græsslåmaskine.

Men nu er der jo nok ikke mange, der orker at skubbe rundt på sådan en. Det kræver nemlig god fysik, og giver sved på panden. De sidste 40-50 år har haveejere i stedet skubbet rundt på benzin- eller eldrevne plæneklippere, og de har naturligvis gjort græsslåning til en langt mere overskuelig og behagelig opgave.

Fuldautomatisk plæneklipning

Nu er de ellers så populære plæneklipper imidlertid på vej på pension. Blandt moderne haveejere, og især de yngre, er det nemlig blevet populært at klippe plænen uden at røre en finger.

Ifølge en ny undersøgelse fra Husqvarna, så har hver 7. danske haveejer i dag en robotplæneklipper, og tæt på hver anden haveejer overvejer at købe en. I undersøgelsen giver haveejerne udtryk for, at den store fordel ved robotplæneklipper er, at det giver mere tid til andre ting. Så har man ikke tid, og måske heller ikke den store lyst til at skubbe rundt på en plæneklipper, så skulle man måske overveje at anskaffe sig en robotmodel.

Den store investering

I ethvert byggemarked finder man et stort udvalg af alverdens plæneklippere - det gælder også moderne robotplæneklippere. Men det kan være temmelig svært at gennemskue, hvorfor der er så ekstrem stor prisforskel på de fuldautomatiske vidundere. Fx koster en Husqvarna robotplæneklipper alt mellem 6.700 og 37.000.

Det må jo siges, at være lidt af en investering, så er man ikke helt klar til den, så kan vi til sammenligning oplyse, at man kan erhverve sig en spritny, flot manuel Husqvarna-maskine for en flad tusse.

Haven & altanen
Shopping: Udeliv 

Lige nu præsenterer webbutikkerne sommerens kollektioner, der er fulde af nyheder til udelivet.

Læs mere
Haven & altanen
Overgartnerens råd mod skvalderkål 

Er du en af de haveejere, der synes at livet er for kort til at luge skvalderkål? Med plantens lange, tynde rødder, er den svær at få skovlen under, for misser man blot et lille stykke rod, så vender de tilbage. Og hvor gør man overhoved af den 'inficerede' jord? Her får du 4 alternativer til at…

Læs mere
Haven & altanen
Sæson: Sådan sår du lavendel og får dem til at trives 

Det er ikke uden grund, at den smukke, duftende lavendel er så populær. Den nøjsomme plante gror og trives i næsten hvilken som helst type jord – selv i en næringsfattig, sandet og stenet jord.

Lavendel er således en forholdsvis hårdfør plante, der har det godt i potter på altanen såvel som i…

Læs mere
Haven & altanen
Besøg Sydsveriges haver 

Skåne i Sydsverige er rig på skønne haver, eller 'trädgårdar' som det hedder på svensk, og gennem hele sommeren og frem til efteråret åbner de fine haver til ekstraordinære have- og parkoplevelser.

Læs mere
Haven & altanen
Citronmelisse 

Citronmelisse, også kaldet hjertensfryd, er en skøn lille krydderurt, som dufter så dejligt og er så utrolig anvendelig. Læs hvordan munkene anvendte citronmelisse som lægeplante, og få opskriften på en plejende og helende citronmelissesalve, du nemt kan fremstille hjemme.

Læs mere
Haven & altanen
Havegrupper på Facebook hitter  

Have-fællesskaber hitter som aldrig før, også på Facebook, hvor mere end 100.000 danskere har meldt sig ind i en digital havegruppe under corona-krisen.

Læs mere
Forår
Med masser af purløg 

Purløg er en ukuelig forårsbebuder, som hurtigt vokser sig stor og derfor kan høstes flittigt. Det grønne drys er ikke kun en herlig delikatesse, men også rig på C-vitamin.

Læs mere
Haven & altanen
Hornviol - den lille fine forårsbebuder 

Selv om vejret er mildt i februar, så er jorden stadig for kold til at så sommerblomster og anlægge køkkenhave. Længes man efter blomsterflor i krukker og altankasser, skal man holde sig til sæsonblomster som fx hornviol, anbefaler Haveselskabet. Og hornviolen har, ifølge havearkitekt Jeanette Roust…

Læs mere
Haven & altanen
DIY: Patinerede havekrukker 

Hvis du holder af det idylliske og rustikke, så holder du sikkert af fine, gamle, patinerede terracotta potter til dine krydderurter og sommerblomster. Hvis potterne endnu ikke er nået en alder, hvor de har nået en naturlig patinering, så kan du nemt hjælpe det rustikke look lidt på vej.

Læs mere
Forår
Syrener i flor 

Ingen blomsterbuske er så overdådige som syrenen i maj. Lige nu blomstrer de overalt med grene fulde af yndige små blomster i alverdens betagende farver og nuancer.
Overvejer man at sætte en syrenbusk i haven, men er i tvivl om hvilken sort man skal vælge, så kan man lige nu, hvor Heides…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^