Især yngre haveejere synes ikke at være synderligt begejstrede for at skubbe rundt på en plæneklipper. Istedet hitter robotplæneklippere. De er, til forskel fra især de benzindrevne klippere, nærmest lydløse. En robotplæneklipper er ganske vist noget af en udskrivning, men så er man også garanteret en flot plæne - uden røre en finger.

Manuel plæneklipning er passé 

At slå plænen, er dejlig sommeradspredelse. Når duften af nyslået græs rammer næsen, og man efterfølgende kan stå og betragte den flot trimmede græsplæne, så er man ikke et øjeblik i tvivl om, at det er hele indsatsen værd. Og så skal man jo heller ikke kimse ad den motion, man får, hvilket kan være betragtelig - især hvis man har en gammeldags manuel græsslåmaskine.

Men nu er der jo nok ikke mange, der orker at skubbe rundt på sådan en. Det kræver nemlig god fysik, og giver sved på panden. De sidste 40-50 år har haveejere i stedet skubbet rundt på benzin- eller eldrevne plæneklippere, og de har naturligvis gjort græsslåning til en langt mere overskuelig og behagelig opgave.

Fuldautomatisk plæneklipning

Nu er de ellers så populære plæneklipper imidlertid på vej på pension. Blandt moderne haveejere, og især de yngre, er det nemlig blevet populært at klippe plænen uden at røre en finger.

Ifølge en ny undersøgelse fra Husqvarna, så har hver 7. danske haveejer i dag en robotplæneklipper, og tæt på hver anden haveejer overvejer at købe en. I undersøgelsen giver haveejerne udtryk for, at den store fordel ved robotplæneklipper er, at det giver mere tid til andre ting. Så har man ikke tid, og måske heller ikke den store lyst til at skubbe rundt på en plæneklipper, så skulle man måske overveje at anskaffe sig en robotmodel.

Den store investering

I ethvert byggemarked finder man et stort udvalg af alverdens plæneklippere - det gælder også moderne robotplæneklippere. Men det kan være temmelig svært at gennemskue, hvorfor der er så ekstrem stor prisforskel på de fuldautomatiske vidundere. Fx koster en Husqvarna robotplæneklipper alt mellem 6.700 og 37.000.

Det må jo siges, at være lidt af en investering, så er man ikke helt klar til den, så kan vi til sammenligning oplyse, at man kan erhverve sig en spritny, flot manuel Husqvarna-maskine for en flad tusse.

Fra Pelargonier til Lavendel: De bedste krukkeplanter, der blomstrer længe
Haven & altanen
Nemme blomster til krukkehaven 

Udbuddet af sommerblomster til blomsterkasser er stort, men ikke alle er lige nemme at få til at trives. Her er fem bud fem længeblomstrende sommerblomster, der er særligt velegnede og nemme at passe i krukkehaven.

 

Læs mere
Forår
Haveselskabet: Flytning af roser trin-for-trin 

Smukke, gamle rosenbuske kan være højt skattet klenodier, som man nødigt skiller sig af med fx i forbindelse med en flytning. Men det behøver man heldigvis heller ikke.

Ifølge gartner og landskabsarkitekt Jesper Carl Corfitzen, der er leder af Haveselskabets rådgivning, kan du sagtens flytte gamle…

Læs mere
Inspiration til blomsterkrukker og højbede fra Karma Shop DeLuxe
Haven & altanen
Skab den smukkeste udendørs oase med krukker 

For at få mest mulig glæde af udendørsrummet - haven, terrassen, altanen og køkkenhaven - er indretningen vigtig. Det gælder blandt andet i forhold til, hvor meget plads man har til rådighed, solindfald og hvordan pladsen udnyttes bedst.

Læs mere
Kampen mod skvalderkål: Effektive metoder til at bekæmpe havens plage
Haven & altanen
Overgartnerens råd mod skvalderkål 

Er du en af de haveejere, der synes at livet er for kort til at luge skvalderkål? Med plantens lange, tynde rødder, er den svær at få skovlen under, for misser man blot et lille stykke rod, så vender de tilbage. Og hvor gør man overhoved af den 'inficerede' jord? Her får du 4 alternativer til at…

Læs mere
Pasning af stedmoderblomst
Haven & altanen
Stedmoderblomst - Forårets skønhed 

De findes i de mest vidunderlige farver hos blomster- og grønthandlere lige nu, og med deres yndefulde statur, er der ikke mange, der kan dy sig for at tage dem med hjem.

Sådan får du størst glæde af dem!

Læs mere
Prinsesse Alexandra afslører havehemmeligheder fra Egeskov Slot
Haven & altanen
Boganmeldelse: En have for livet - Royal haveentusiast deler ud af sin passion 

Prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg er ikke blot en del af den danske kongefamilie; hun er også en passioneret haveelsker og en sand visionær, når det gælder landskabsdesign. Hendes nye bog, 'En have for livet - Fra Egeskov Slot - til din egen have', er en invitation ind i hendes…

Læs mere
Få en sund, tæt og velplejet græsplæne
Forår
Sådan får du en flot græsplæne - 4 vigtige haveråd 

I foråret, når græsplænen ikke længere er alt for våd, skal blade og sidste års visne græs rives sammen for at sikre luft til græsrødderne og de nye græsspirer. Desværre fremmer det også væksten af mos i plænen. Mos trives gennem vinteren og kan derfor have et forspring, når foråret starter.

Læs mere
Frost i køkkenhaven
Forår
Frost i køkkenhaven i april? Sådan beskytter du nyplantede frø og spirer 

Er man ivrig ejer af en køkkenhave, så ligger der formentligt allerede grøntsagsfrø i jorden i april. Men med udsigt til kolde nætter og frostgrader melder spørgsmålet sig: Kan de nyplantede frø og nye små spirer overleve?

Læs mere
Hjemmedyrkning af grøntsager
Forår
Kickstart dyrkning af grøntsager og krydderurter på kun 30 minutter 

Dyrkning af egne grøntsager hitter! Mere end en tredjedel af danskerne dyrker selv deres krydderurter og grøntsager, og flere har mod på at anlægge en køkkenhave.

Læs mere
Forår
Planteguide: Sådan får du robuste krydderurter 

Kan du mærke, at foråret er på vej? Kribler det lidt i fingrene?

Med forspiring af krydderurter i vindueskarmen kan du allerede nu nyde forårsfornemmelsen inden døre. Det er et super nemt og overskueligt projekt, og en fornøjelse at se dem vokse sig til dekorative, duftende krydderurter.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^