Prinsesse Alexandra afslører havehemmeligheder fra Egeskov Slot

Tag en vandring gennem Egeskov Slots betagende haver, hvor Prinsesse Alexandra deler ud af sin passion og ekspertise for at skabe levende kunst i naturen.

Boganmeldelse: En have for livet - Royal haveentusiast deler ud af sin passion 

Prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg er ikke blot en del af den danske kongefamilie; hun er også en passioneret haveelsker og en sand visionær, når det gælder landskabsdesign. Hendes nye bog, 'En have for livet - Fra Egeskov Slot - til din egen have', er en invitation ind i hendes grønne verden, hvor hun deler både sin viden og sin kærlighed til haver.

Sammen med sin ægtefælle, greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, har Prinsesse Alexandra skabt en blomstrende oase ved Egeskov Slot, et af Europas smukkeste renæssanceslotte, der afspejler parrets kærlighed til natur og design.

Indenfor i de vidunderlige slotshaver

I bogen tager prinsessen os med på en guidet tur gennem Egeskovs fem mest populære haverum: Rosenhaven, Den Hvide Have, Dufthaven, Solens Have og Livets Have. Hver have har sin egen unikke atmosfære og er nøje planlagt og plejet, så blomster og planter præsenteres på smukkeste vis. I sin bog dykker hun ned i detaljer om, hvordan man vælger de rette blomster og planter til sine egne haverum.

Bogen er fuld af praktiske råd til anlægning og vedligeholdelse af bede, som illustreres med billeder og prinsessens egne håndtegnede bedplaner. Bogen fungerer således som en inspirerende guide til, hvordan man kan overføre elementer fra Egeskovs haver til sin egen baghave. 

Familietraditioner og personlige erfaringer

Prinsessens passion for havedesign synes næsten at ligge i generne. Særligt hendes mor, prinsesse Benedikte, deler hendes passion, ligesom mormor, dronning Ingrid, nød tiden i Danmarks slotshave. Denne kærlighed til haven er videregivet fra generation til generation og har givet Prinsesse Alexandra den viden og indsigt, der fungerer som udgangspunkt for hendes egen havestil.

'En have for livet - Fra Egeskov Slot - til din egen have' er mere end blot en havebog; det er en kilde til inspiration og en mulighed for at bringe et stykke af Egeskovs historiske og botaniske rigdom ind i eget hjem. Prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg har med sin smukke havebog cementeret sin status som en naturformidler, der ønsker at dele sin passion og ekspertise.

 


 

Forfattere: Prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg og Nanna Louise Teckemeier
Forlag: Politikens Forlag

Bogen kan købes hos din lokale boghandel eller online

 

Fra Pelargonier til Lavendel: De bedste krukkeplanter, der blomstrer længe
Haven & altanen
Nemme blomster til krukkehaven 

Udbuddet af sommerblomster til blomsterkasser er stort, men ikke alle er lige nemme at få til at trives. Her er fem bud fem længeblomstrende sommerblomster, der er særligt velegnede og nemme at passe i krukkehaven.

 

Læs mere
Forår
Haveselskabet: Flytning af roser trin-for-trin 

Smukke, gamle rosenbuske kan være højt skattet klenodier, som man nødigt skiller sig af med fx i forbindelse med en flytning. Men det behøver man heldigvis heller ikke.

Ifølge gartner og landskabsarkitekt Jesper Carl Corfitzen, der er leder af Haveselskabets rådgivning, kan du sagtens flytte gamle…

Læs mere
Inspiration til blomsterkrukker og højbede fra Karma Shop DeLuxe
Haven & altanen
Skab den smukkeste udendørs oase med krukker 

For at få mest mulig glæde af udendørsrummet - haven, terrassen, altanen og køkkenhaven - er indretningen vigtig. Det gælder blandt andet i forhold til, hvor meget plads man har til rådighed, solindfald og hvordan pladsen udnyttes bedst.

Læs mere
Kampen mod skvalderkål: Effektive metoder til at bekæmpe havens plage
Haven & altanen
Overgartnerens råd mod skvalderkål 

Er du en af de haveejere, der synes at livet er for kort til at luge skvalderkål? Med plantens lange, tynde rødder, er den svær at få skovlen under, for misser man blot et lille stykke rod, så vender de tilbage. Og hvor gør man overhoved af den 'inficerede' jord? Her får du 4 alternativer til at…

Læs mere
Pasning af stedmoderblomst
Haven & altanen
Stedmoderblomst - Forårets skønhed 

De findes i de mest vidunderlige farver hos blomster- og grønthandlere lige nu, og med deres yndefulde statur, er der ikke mange, der kan dy sig for at tage dem med hjem.

Sådan får du størst glæde af dem!

Læs mere
Få en sund, tæt og velplejet græsplæne
Forår
Sådan får du en flot græsplæne - 4 vigtige haveråd 

I foråret, når græsplænen ikke længere er alt for våd, skal blade og sidste års visne græs rives sammen for at sikre luft til græsrødderne og de nye græsspirer. Desværre fremmer det også væksten af mos i plænen. Mos trives gennem vinteren og kan derfor have et forspring, når foråret starter.

Læs mere
Frost i køkkenhaven
Forår
Frost i køkkenhaven i april? Sådan beskytter du nyplantede frø og spirer 

Er man ivrig ejer af en køkkenhave, så ligger der formentligt allerede grøntsagsfrø i jorden i april. Men med udsigt til kolde nætter og frostgrader melder spørgsmålet sig: Kan de nyplantede frø og nye små spirer overleve?

Læs mere
Hjemmedyrkning af grøntsager
Forår
Kickstart dyrkning af grøntsager og krydderurter på kun 30 minutter 

Dyrkning af egne grøntsager hitter! Mere end en tredjedel af danskerne dyrker selv deres krydderurter og grøntsager, og flere har mod på at anlægge en køkkenhave.

Læs mere
Forår
Planteguide: Sådan får du robuste krydderurter 

Kan du mærke, at foråret er på vej? Kribler det lidt i fingrene?

Med forspiring af krydderurter i vindueskarmen kan du allerede nu nyde forårsfornemmelsen inden døre. Det er et super nemt og overskueligt projekt, og en fornøjelse at se dem vokse sig til dekorative, duftende krydderurter.

Læs mere
Haven & altanen
Forår i haven: Styr på stauderne 

Med forårssol og plusgrader begynder stauderne at sætte nye skud, og så er det en god idé at tynde lidt ud og få luget bedet:

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
Shopping
^