At grille er hyggeligt og sommermenuen tilberedt på grill er delikat, men svensk test viser at det sundhedsmæssigt ikke er ligegyldigt hvilen grill man bruger. Det er det svenske forbrugerblad Testfakta, der har undersøgt indholdet af de kræftfremkaldende PAH (Poly Aromatiske Hydrocarboner) i kød, der er grillet ved brug af forskellige grillmetoder; gasgrill med låg, kulgrill med og uden låg, vertikalgrill og grill i almindelig ovn. Resultatet viser at man ved brug af gasgrill, får næsten 3 gange så højt indhold af PAHer i kødet end ved brug af kulgrill. Det sundeste valg er at grille i ovnen eller ved brug af vertikalgrill.
Vælger du kulgrill er det vigtigt, at du er udstyret med en god portion tålmodighed; kullene skal være helt grå inden du smider bøfferne og pølserne på grillen. Er du af den utålmodige type, der ikke kan vente, så risikerer du nemlig at få et lige så højt indhold af PAH i kødet ved kulgrillning, som ved gasgrillning.