Tips: Undgå indbrud mens du holder ferie

Kategorier: Sommer  -  Sommerferie

"Årvågne naboer, der står sammen, gør det bøvlet at være indbrudstyv," fastslår politiet, og opfordrer til, at man laver aftaler med hinanden, inden man tager på ferie. Det gælder om, at huset fremstår som om, der er nogen hjemme.

Tips: Undgå indbrud mens du holder ferie 

Sommerferien er desværre ikke kun lig med lange, lyse nætter og store is, det er også højsæson for indbrud. Politiet har udarbejdet en stribe gode råd, der forebygger indbrud. Her fremhæves nabohjælp, som et af de bedste værn mod indbrud.

"Årvågne naboer, der står sammen, gør det bøvlet at være indbrudstyv," fastslår politiet, og opfordrer til, at man laver aftaler med hinanden, inden man tager på ferie. 'Det gælder om, at huset fremstår som om, der er nogen hjemme.'

Aftal fx med naboen, at de:

  • skubber posten ind ad brevsprækken
  • tømmer postkassen
  • smider affald i jeres skraldespande
  • rykker rundt på havemøblerne
  • hænger deres vasketøj til tørre i jeres have
  • parkerer en bil i jeres indkørsel

Inden du forlader huset

Kig på dit hus med indbrudstyvens øjne. En høj hæk og gode gemmesteder er noget, som tyven kan lide.

  • Fjern værdigenstande, så man ikke kan se dem udefra.
  • Fjern redskaber i din have - de kan måske bruges til at brække et vindue op.
  • Vis tegn på liv og aktivitet omkring huset. Placer et par løbesko eller andet fodtøj ved hoveddøren og lad børnenes legetøj ligge uden for i haven, så det ser ud som om der er nogen hjemme.
  • Lad opvasken stå på køkkenbordet.
  • Brug tænd-/slukure til lys.
  • Hvis du har en indbrudsalarm så sørg for at alarmetiketter er synlige på vinduer og døre. Det har en stor præventiv effekt.
  • Sørg for at alle vinduer, også dem på første eller anden sal er ordentligt lukkede. Du kan også sikre dine vinduer med vindueslåse, der gør det ekstra svært for tyven at komme ind.
  • Selv om det er sommer og længe lyst, er det en god ide med lys, der automatisk tænder om aftenen.
  • Nye moderne alarmer forbundet til din smartphone via en app giver dig muligheden for, at holde øje med dit hjem, selvom du er mange 1.000 km væk på sommerferie.
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
10 kølige tips i varmen 

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^