Spiselige potteplanter – det nye krydderi

Kategori: Sommer

Spiselige potteplanter – det nye krydderi

Spiselige potteplanter – det nye krydderi 

Blade fra pelargonier, tagetes, mynte, wasabi, og citrongræs er det nye hotte krydderi ...

Med de nye spiselige blomsterblade rykker blomster som pelargonier og tagetes ind i middagsretten og udfordrer krydderihyldens tørrede urter ..

Potteplanter som krydderi
Nu rykker blomster som pelargonier og tagetes fra vindueskarmen og ind i middagsretten med nye spiselige blomsterblade, der rammer butikkerne til sommer. De friske, krydrede blade skal udfordre krydderihyldens glas med tørrede urter.
Det nye produkt på supermarkedets grønthylder er det første af sin art i landet og består af nænsomt afklippede blomsterblade, der er udviklet for at give traditionelle tørrede krydderurter kamp til stregen med en række friske, nye smagsvarianter.
”Blomsterblade er køkkenets nye krydderurt, der gør det nemt at pifte gryderetten eller salaten op med den fantastiske smag fra friske blade. Samtidig er de farverige blomsterblade på taller-kenen med til at give øjet en æstetisk tilfredsstillelse, der spiller en afgørende rolle for vores oplevelse om bordet,” fortæller prydplantegartner Alf Andersen.

Pelargonier får gourmetstempel
En af de blomstersorter, som finder vej til middagsbordet, er den knaldlyserøde pelargonie-plante. Med fire forskellige sorter er der garanti for at løfte smagsoplevelsen.
”En af sorterne smager for eksempel af hasselnødder og er oplagt som smagsforstærker til den italienske risotto, mens en anden sort med smag af citrus giver pastaretten et tvist,” siger Alf Andersen.

Tagetes til lakridselskerne
Et andet bud på sommerens nye krydderi er tagetes, hvis aflange, grønne blade har smag af krydret lakrids.
”Det er oplagt at anvende tagetes, når eksempelvis den franske fiskesuppe skal smages til, eller hvis lørdagens kyllingeret skal have et eksotisk pust. Blomsterbladene kan samtidig anvendes, hvis man er fan af en stærk kop te,” fortæller Alf Andersen.
De spiselige blomsterblade leveres til supermarkederne i bakker, så det er nemt at anvende blomsterbladene, der holdes friske på køl. Blomsterbladene sælges samtidig til restaurations- og cateringbranchen.

Fakta..:
• De spiselige blomsterblade er en ny serie af frisk krydderi, der består af afklippede blade fra potteplanter.
• De anderledes blomsterblade er de første af sin art i landet og fås i over 15 forskellige sorter, eksempelvis pelargonie og tagetes. Derudover fås forskellige varianter af mynte, wasabi, kardemomme og citrongræs.
• De spiselige blomsterblade leveres til butikkerne i bakker og rammer de første butikker i løbet af sommeren. Blomsterbladene sælges også til restaurations- og cateringbranchen.

Sommer
Jordbærkoldskål 

Der er ikke meget der overgår den traditionsrige rød/hvide danske dessert: Friske jordbær med fløde. Men nu, hvor jordbærsæsonen er på sit højeste, må du ikke glemme en rigtig sommerfavorit: Jordbærkoldskål!

Læs mere
Sommer
Spiselige haveblomster - rose, lavendel & pelargonier 

Både rosenblade, lavendel og nogle duftpelargonier kan anvendes til at give smag eller dekorere madretter med. Det ser helt fantastik ud, og det smager spændende. Et nemt og meget dekorativt tip er at fryse blomsterbladene og servere dem i en punch eller velkomstdrink.

Læs mere
Sommer
Ærtesæson: Ærtecreme og ristede ærtebælge 

Selvom danske ærter fås helt frem til september, så er det her i juni og juli, de smager allerbedst. Sprøde og saftige, er de en fantastisk sommersnack, og helt perfekte i grønne salater.

Læs mere
Sommer
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Sommer
Salat med mozzarella og jordbær 

En super lækker, nem og let sommersalat med jordbær, mozzarella og spinat - og en frisk og dejlig dressingen.

Læs mere
Forår
Idéer til den lille have og altanen 

Er man så heldig at have adgang til altan, terrasse eller et lille stykke have, så gælder det om at få mest muligt ud af de små kvadratmetre. Man må være kreativ og nøje overveje, hvordan man bedst indretter sig praktisk og hyggeligt.

Mangler du lidt inspiration, så er designere og producenter…

Læs mere
Sommer
Beskær frugttræerne 

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien 

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen? 

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført…

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden  

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
^