Med de nye spiselige blomsterblade rykker blomster som pelargonier og tagetes ind i middagsretten og udfordrer krydderihyldens tørrede urter ..
Potteplanter som krydderi
Nu rykker blomster som pelargonier og tagetes fra vindueskarmen og ind i middagsretten med nye spiselige blomsterblade, der rammer butikkerne til sommer. De friske, krydrede blade skal udfordre krydderihyldens glas med tørrede urter.
Det nye produkt på supermarkedets grønthylder er det første af sin art i landet og består af nænsomt afklippede blomsterblade, der er udviklet for at give traditionelle tørrede krydderurter kamp til stregen med en række friske, nye smagsvarianter.
”Blomsterblade er køkkenets nye krydderurt, der gør det nemt at pifte gryderetten eller salaten op med den fantastiske smag fra friske blade. Samtidig er de farverige blomsterblade på taller-kenen med til at give øjet en æstetisk tilfredsstillelse, der spiller en afgørende rolle for vores oplevelse om bordet,” fortæller prydplantegartner Alf Andersen.
Pelargonier får gourmetstempel
En af de blomstersorter, som finder vej til middagsbordet, er den knaldlyserøde pelargonie-plante. Med fire forskellige sorter er der garanti for at løfte smagsoplevelsen.
”En af sorterne smager for eksempel af hasselnødder og er oplagt som smagsforstærker til den italienske risotto, mens en anden sort med smag af citrus giver pastaretten et tvist,” siger Alf Andersen.
Tagetes til lakridselskerne
Et andet bud på sommerens nye krydderi er tagetes, hvis aflange, grønne blade har smag af krydret lakrids.
”Det er oplagt at anvende tagetes, når eksempelvis den franske fiskesuppe skal smages til, eller hvis lørdagens kyllingeret skal have et eksotisk pust. Blomsterbladene kan samtidig anvendes, hvis man er fan af en stærk kop te,” fortæller Alf Andersen.
De spiselige blomsterblade leveres til supermarkederne i bakker, så det er nemt at anvende blomsterbladene, der holdes friske på køl. Blomsterbladene sælges samtidig til restaurations- og cateringbranchen.
Fakta..:
• De spiselige blomsterblade er en ny serie af frisk krydderi, der består af afklippede blade fra potteplanter.
• De anderledes blomsterblade er de første af sin art i landet og fås i over 15 forskellige sorter, eksempelvis pelargonie og tagetes. Derudover fås forskellige varianter af mynte, wasabi, kardemomme og citrongræs.
• De spiselige blomsterblade leveres til butikkerne i bakker og rammer de første butikker i løbet af sommeren. Blomsterbladene sælges også til restaurations- og cateringbranchen.