Kategori: Sommer
Spiselige potteplanter – det nye krydderi
Spiselige potteplanter – det nye krydderi 

Blade fra pelargonier, tagetes, mynte, wasabi, og citrongræs er det nye hotte krydderi ...

Med de nye spiselige blomsterblade rykker blomster som pelargonier og tagetes ind i middagsretten og udfordrer krydderihyldens tørrede urter ..

Potteplanter som krydderi
Nu rykker blomster som pelargonier og tagetes fra vindueskarmen og ind i middagsretten med nye spiselige blomsterblade, der rammer butikkerne til sommer. De friske, krydrede blade skal udfordre krydderihyldens glas med tørrede urter.
Det nye produkt på supermarkedets grønthylder er det første af sin art i landet og består af nænsomt afklippede blomsterblade, der er udviklet for at give traditionelle tørrede krydderurter kamp til stregen med en række friske, nye smagsvarianter.
”Blomsterblade er køkkenets nye krydderurt, der gør det nemt at pifte gryderetten eller salaten op med den fantastiske smag fra friske blade. Samtidig er de farverige blomsterblade på taller-kenen med til at give øjet en æstetisk tilfredsstillelse, der spiller en afgørende rolle for vores oplevelse om bordet,” fortæller prydplantegartner Alf Andersen.

Pelargonier får gourmetstempel
En af de blomstersorter, som finder vej til middagsbordet, er den knaldlyserøde pelargonie-plante. Med fire forskellige sorter er der garanti for at løfte smagsoplevelsen.
”En af sorterne smager for eksempel af hasselnødder og er oplagt som smagsforstærker til den italienske risotto, mens en anden sort med smag af citrus giver pastaretten et tvist,” siger Alf Andersen.

Tagetes til lakridselskerne
Et andet bud på sommerens nye krydderi er tagetes, hvis aflange, grønne blade har smag af krydret lakrids.
”Det er oplagt at anvende tagetes, når eksempelvis den franske fiskesuppe skal smages til, eller hvis lørdagens kyllingeret skal have et eksotisk pust. Blomsterbladene kan samtidig anvendes, hvis man er fan af en stærk kop te,” fortæller Alf Andersen.
De spiselige blomsterblade leveres til supermarkederne i bakker, så det er nemt at anvende blomsterbladene, der holdes friske på køl. Blomsterbladene sælges samtidig til restaurations- og cateringbranchen.

Fakta..:
• De spiselige blomsterblade er en ny serie af frisk krydderi, der består af afklippede blade fra potteplanter.
• De anderledes blomsterblade er de første af sin art i landet og fås i over 15 forskellige sorter, eksempelvis pelargonie og tagetes. Derudover fås forskellige varianter af mynte, wasabi, kardemomme og citrongræs.
• De spiselige blomsterblade leveres til butikkerne i bakker og rammer de første butikker i løbet af sommeren. Blomsterbladene sælges også til restaurations- og cateringbranchen.

Sommer
Sysler i sensommerhaven 

Sommeren lakker mod enden, men for haveejere er der er ingen grund til at føle sig trist til mode. Der er stadig rigeligt med blomster, farver og oplevelser i haven, og masser af praktiske opgaver - ikke mindst, hvis man har frugttræer og bærbuske: Ribs, hyldebær, brombær, hyben, stikkelsbær,…

Læs mere
Sommer
Sæson: Høst dine blomsterfrø 

Midt i det ellers så smukke efterår ser blomsterbedet lidt ynkeligt ud. Hist og her står stadig et par trætte sommerblomster og hænger med hovederne, men ellers er der kun frøstande tilbage på de tynde, halvvisne stængler. Nu gælder det om at få samlet og tørret frøene inden efterårets regn og blæst…

Læs mere
Sommer
Guide: Hvilke blomster i haven er spiselige og hvordan smager de? 

Lige nu bugner haven og naturen af smukke sommerblomster, som kan tilføje både smag og kulør til salaten. Tagetes, katost og storkenæb er blot nogle af de mange spiselige haveblomster, men hvad med forglemmigej, klokkeblomst og stokrose?

Her er et udvalg af de mest populære spiselige blomster og…

Læs mere
Sommer
Undgå legionella-smitte: Forholdsregler for rejsende til Sydeuropa 

Udlandsrejser til destinationer med ekstrem varme, kan betyde, at flere danskere er udsættes for legionella-bakterier, skriver Statens Serum Institut. Bakterien er svær at få bugt med, men nogle få enkle råd kan mindske risikoen for at blive ramt af den potentielt livstruende sygdom.

Læs mere
Sommer
Mangler feriehumøret? 

Du har med længsel set frem til sommerferien, til at slippe hverdagen og bare slappe af og nyde. Men nu hvor du har taget hul på ferien, så kører hverdagen videre i baghovedet, tingene foregår mere eller mindre som derhjemme, og den ene dag tager den anden, uden du rigtigt finder ro og får slappet…

Læs mere
Opskrifter & råvarer
Opskrift: Hjemmelavet flødeis med kaffe-, mojito- eller jordbærsmag? 

Med vanligt ustadigt vejr har sommeren ramt Danmark, og det vækker for alvor lysten til en god gammeldags isvaffel. Men har du nogensinde overvejet at lave din egen is? Det er meget nemmere, end man skulle tro.

Tove Færch fra Karolines Køkken giver her opskriften på, hvordan du hurtigt kan lave…

Læs mere
Sommer
Sommer Bazar: Afsted til stranden 

Findes der noget så befriende skønt som en dag på stranden? Bare ligge i solen, lytte til havet og nyde sommerstemningen. På sådan en dejlig dag skal der pakkes i en fart, for det gælder jo om at komme i god tid, hvis man vil sikre sig en af de gode pladser.

Så det er om at fiske den store…

Læs mere
Sommer
Agurken som lindring og pleje af irriteret hud 

Agurken smager godt, men er faktisk også ganske velegnet som skønhedspleje. Måske bruger du allerede skiver af agurk mod hævede øjenlåg, men den har også en særlig lindrende effekt på irriteret, kløende, solskoldet hud og varmeknopper, og er samtidig mild og skånsom.

Som hudplejeingrediens opfylder…

Læs mere
Sommer
Tips: Undgå indbrud mens du holder ferie 

Sommerferien er desværre ikke kun lig med lange, lyse nætter og store is, det er også højsæson for indbrud. Politiet har udarbejdet en stribe gode råd, der forebygger indbrud. Her fremhæves nabohjælp, som et af de bedste værn mod indbrud.

Læs mere
Sommer
Mindsk risikoen for salmonella og campylobacter infektioner 

I sommervarmen er det ekstra vigtigt, at være opmærksom på, hvordan man håndterer og opbevarer sine madvarer. De sygdomsfremkaldende bakterier; salmonella og campylobacter, florerer i varmen, men følger man Sundhedsstyrelsens enkle anbefalinger, så mindskes risikoen for bakterieinfektioner…

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
^