Sofapude i okkergul uld
Berber gulvtæppe
Fototapeter
Toilettaske fra Derrière la Porte
Kategori: Sommer
Sov dig smuk og sund igennem sommeren

Hvis du sover for varmt om natten, forringer det din søvn – og det har konsekvenser for dit helbred og udseende. Få gode tips til en bedre søvn ...

Hvis du sover for varmt om natten, forringer det din søvn – og det har konsekvenser for dit helbred og udseende. Tag temperaturen på dit soveværelse, inden sommerheden sætter ind...

Sover du godt?
En af de afgørende faktorer for, hvor godt du sover, er hvor godt din dyne regulerer din temperatur.
Undersøgelser viser, at 3 ud af 5 sover med den samme - alt for varme - dyne året rundt. Og det på trods af, at blot 3-4 grader for høj temperatur i løbet af natten kan forringe din søvn. Dårlig søvn, fx forårsaget af overophedning og natlige svedeture, kan få alvorlige konsekvenser for dit helbred i form af fx øget blodtryk og højere niveau af stresshormoner i kroppen.
For lidt eller dårlig søvn gør det også sværere for din krop at regulere blodsukkeret og det vægtregulerende hormon Leptin – og det kan være med til at øge risikoen for diabetes og overvægt.

Vigtig for dit velbefindende
En god nats søvn styrker blandt andet din lyst til at tage initiativer, hukommelsen, din evne til at tage beslutninger, din indlæringsevne, dit aktivitets- og effektivitetsniveau, din frustrationstærskel og din huds evne til at genopbygge sig selv - og så ser du bare bedre ud, når du er udhvilet!

Vælg den rigtige dyne
Det kan altså godt betale sig at tage temperaturen på dit sengemiljø lige før sommersæsonen. Både for nydelsens og helbredets skyld. Om efteråret og vinteren skal dynen kunne holde dig varm, men om sommeren er det lige omvendt – der skal den kunne køle. Dynen skal være tyndere og åndbar, så kroppens overskudsvarme kan trænge ud.

4 tips til sommerdynen
• Bakterier: Generelt anbefales det, at du vasker din dyne hver tredje måned. Det nedsætter bl.a. risikoen for at udvikle allergi overfor husstøvmider. Vælg derfor en dyne, der tåler maskinvask
• Allergi: Vælg en allergivenlig dyne, fx i silke
• Kemiske stoffer: Vælg dyner mærket med Oeko-Tex, der er testet for indhold af skadelige kemiske stoffer
• Komfort: Tjek at dynen er åndbar, temperaturregulerende og fugtabsorberende

Om søvnens faser
• Non REM søvn: Når du falder i søvn, går du igennem fire faser, der kaldes non-REM-søvn. Stadium 1 er døs. Stadium 2 er let søvn. Stadium 3 og 4 kaldes dyb søvn eller slow-wave-søvn, fordi de elektriske bølger i hjernen bliver gradvis langsommere. Samtidig bliver du mere afslappet og sover dybere. Særligt den dybeste del af denne søvn bliver regnet som vigtig for at kunne fungere godt næste dag. Denne søvn har vi mest af tidligt på natten.
• REM-søvn: Cirka halvanden time efter, at du er faldet i søvn, begynder den femte søvnfase, som kaldes REM-fasen. I denne fase er hjernebølgerne næsten, som når man er vågen, men alle kroppens muskler er fuldstændigt afslappede. De fleste drømme findes i REM søvnfasen.

Sommer
Beskær frugttræerne

I sensommeren, i slut september, bør heldige ejere af frugttræer, have beskæring af træer og buske på to do-listen.

Læs mere
Sommer
Sensommerhaven

Sommeren lakker mod enden, men for haveejere er der er ingen grund til at føle sig trist til mode. Der er stadig rigeligt med blomster, farver og oplevelser i haven, og masser af praktiske opgaver - ikke mindst, hvis man har frugttræer og bærbuske: Ribs, hyldebær, brombær, hyben, stikkelsbær,...

Læs mere
Sommer
Sæson: Høst dine blomsterfrø

Midt i det ellers så smukke efterår ser blomsterbedet lidt ynkeligt ud. Hist og her står stadig et par trætte sommerblomster og hænger med hovederne, men ellers er der kun frøstande tilbage på de tynde, halvvisne stængler. Nu gælder det om at få samlet og tørret frøene inden efterårets regn og blæst...

Læs mere
Sommer
8 tips til hvordan du kommer nænsomt i gang efter ferien

Velkommen tilbage fra ferie. Vi håber, at du har nydt det og fået slappet af. Nu gælder det om at få en god start på hverdagen og ikke brænde al energi, det gode feriehumør og nyvundne overskud af på én gang. Her får du en 8 gode tips, som er gode at have med, når du vender tilbage til jobbet.

Læs mere
Sommer
Svimmelhed og hovedpine i varmen?

Med hedebølgen er det vigtigt at huske, at træthed, svimmelhed, forstoppelse og hovedpine, kan være symptomer på væskeunderskud. Ifølge anbefalingerne bør du drikke 1½ liter (ca. 8 glas) væske om dagen. Kroppen har ganske vist brug for ca. 2½ liter væske i døgnet, men den ene liter får du tilført...

Læs mere
Sommer
Giftige alger: Pas på blågrønalger på stranden

Når varme sommerdage bliver tilbragt på stranden, så er det vigtigt at holde øje med vandkvaliteten. Ser vandet grumset eller misfarvet ud, så kan det skyldes blågrønne alger, og de er giftige for mennesker og dyr.

Læs mere
Sommer
10 kølige tips i varmen

Trænger du til at blive kølet ned i varmen? Her får du vores bedste tips til, hvordan du effektivt får sænket kropstemperaturen og kommer godt igennem hedebølgen.

Læs mere
Sommer
Bakterierne blomstrer i soppebassiner og badebassiner

Badebassiner kan hurtigt udvikle sig til bakteriebomber i sommervarmen og i værste fald resultere i roskildesyge, diarré og udslet. Derfor gælder det om at være opmærksom på vandskvaliteten i børnenes soppebassin såvel som i store bassiner, der rummer flere tusind liter vand.

Læs mere
Sommer
Tips til de varmeforskrækkede

Med hedebølgen er al snak om det ustadige danske vejr forsvundet som dug for solen. Nu glæder det om at finde badetøjet og madkurven frem, hoppe i klipklappere og korkbælte og komme afsted til stranden.

Læs mere
Sommer
Undgå drukneulykker: 10 vigtige råd til badeturen

Under hedebølgen vælger mange at nyde dagen på stranden, og i den forbindelse, er det vigtigt at huske badesikkerheden.

Læs mere
Pinterest Facebook Twitter RSS Instagram
Nyhedsbrev
Seneste shopannoncer
Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Gulvløber og kludetæppe fra Bongusta

Fototapeter

Fototapeter

Hvordan finder man<BR> de bedste bøger til kvinder?

Hvordan finder man
de bedste bøger til kvinder?

3 tips til at finde flotte cardigans

3 tips til at finde flotte cardigans

Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med...

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
ANNONCER
^