Kategori: Sommer

Sæson for vorter

Sæson for vorter  

Nej, vorter er ikke specielt sexede, men ret så pinlige. Og vi vil nok allesammen helst undgå at snakke om dem. Men faktisk oplever en ud af ti at få vorter på et eller andet tidspunkt i livet.

Nej, vorter er ikke specielt sexede, men ret så pinlige. Og vi vil nok allesammen helst undgå at snakke om dem. Men faktisk oplever en ud af ti at få vorter på et eller andet tidspunkt i livet. Vi føler, at det både er grimt, generende og også ulækkert.

Så måske er det netop en god idé at snakke om dem - vorterne - så problemet kan blive løst, både for vores egen skyld, men også så vi ikke smitter andre i omklædningsrum og swimmingspools.

"vorte sæson"

Vortevirusen florerer efter sommeren, fordi både voksne og børn har været gæster i adskillige badelande og swimmingpools, hvor der er en stor smittefare.

hvad er vorter?

En vorte er en vækst på huden, men bare rolig, den er helt harmløs, den smitter bare enormt meget! Vorter minder for det meste lidt om en blomkål, og sidder oftest på hænder og fødder, men kan være alle steder på kroppen. Omkring 50 % af alle vorter forsvinder indenfor 2 år uden behandling. Men smittefaren er stor, og vorter skal altså behandles med det samme!

børn er særligt udsatte

Vorter er en af de hyppigste virussygdomme i huden - og den næstmest almindelige hudsygdom efter akne. Vi er alle udsat for viruset, men både børn og teenagere er særligt udsatte, fordi de endnu ikke har udviklet disse antistoffer. Hos små børn er vorter sjældne, men så snart børnene starter i skole ses der en kraftig stigning. Ca. 10-15 % af skolebørn har vorter.

smittefare

Vorter smitter voldsomt, og smitter både ved direkte og indirekte kontakt. Det ses ofte, at der går et par måneder fra smitten til at vorten kan ses.
En dansk undersøgelse har vist, at fællesbadning giver større risiko for smitte med fodvorter end dansk og gymnastik med bare føder, fordi at vådt gulv er guf for vorterne.
En anden undersøgelse har vist, at ved brug af badesko under fællesbadning halvere man risikioen for at blive smittet.

• Fugtigt miljø og opblødning af huden øger risikoen for smitte.
• Badesko nedsætter risikoen for smitte.
• Påsmøres vorten med klar neglelak nedsætter det risikoen for at smitte andre.

hvad skal man gøre?

Den nye Wartner pen med TCA-gel giver helt nye muligheder for en hurtig, nem og effektiv hjemmebehandling, mange børn er nemlig mest trygge ved at få hjælp af mor og far i stedet for af en læge.
Man mener ikke, at der findes nogen behandling, der med sikkerhed kan fjerne vorter. Men en Læge kan behandle med ætsende midler, som sammen med flydende plaster kan dryppes på vorterne. Efterfølgende er det nødvendigt et par gange om ugen med en kniv eller skraber at fjerne resterne af vorten, til den er helt væk. Hos en praktiserende læge eller en hudlæge kan vorter også fryses væk. Ofte er flere frysninger nødvendige, før vorterne er helt væk.

hvordan virker Wartner?

Pennen indeholder 40 % TCA (trikloreddikesyre), i stedet for traditionel salicylsyre. Wartner pennen kan bruges til både hånd- og fodvorter.
Pennen anvendes to gange om dagen i fire dage. Herefter skaller huden af i løbet af de næste fire dage. Den højkoncentrerede TCA-gel gør, at de angrebne hudceller falder af, og der derefter dannes ny vortefri hud.
Grillsikkerhed: Gode råd til sikker brug af grillen.
Forbrugernyt
Grillsikkerhed: Vigtige råd om brug af grill 

Med det omend noget ustadige sommervejr er der nok mange, der har gang i grillen. For det er jo bare så nemt og hyggeligt at tilberede lækkerier over de varme gløder.

Her får du en stribe skønne opskrifter - og gode råd og forholdsregler, der giver dig de bedste forudsætninger for en god…

Læs mere
Hjemmelavede BBQ-sauce & marinader
Opskrifter & råvarer
Opskrifter: BBQ-sauce & marinader  

Det er jo krydderierne og marinaderne, som giver det sidste ekstra pift til grillkødet, og med disse to opskrifter på BBQ-sauce og marinade kan du forvandle ethvert stykke kød til en kulinarisk oplevelse.

Læs mere
Opskrifter med nye kartofler
Opskrifter & råvarer
6 herlige sommeranretninger med nye kartofler 

Nye kartofler er en eftertragtet delikatesse, og lige nu ligger årets frilandskartofler klar i dagligvarebutikkerne. Her får du tips til tilberedning af de små knolde og idéer til lette, lækre sommeranretninger med kartofler.

Læs mere
Miljø
Honning- & Jordbærdag 2024 

Der findes næppe to danske fødevarer, der er så tæt forbundne med solskin og dansk sommer som jordbær og honning. Og når de to serveres sammen, har man en absolut himmelsk mundfuld.

Den 22. juni 2024 bliver der rig lejlighed til at dyppe solmodne jordbær i nyslynget honning, for her fejrer biavlere…

Læs mere
Opskrift: Spareribs på grillen
Opskrifter & råvarer
Amerikanske spareribs på grillen 

Ingen steder i verden har grill og barbeque så stolte traditioner og så stor kulturel betydning som i USA. Amerikanerne elsker deres ’Backyard barbeque parties’, og i nogle stater bliver BBQ dyrket så ivrigt, at der afholdes BBQ-festivaler og -konkurrencer.

Læs mere
Lakrids by Bülow Summer Selection Box
Sommer
Sommerens syrlige sensationer: Lakrids by Bülow introducerer nye smagsoplevelser 

Sommeren står for døren, og Lakrids by Bülow har igen formået at imponere med deres nyeste sortiment, der byder på sommersyrlige lakridsoplevelser. Med varianterne Læmon og Sour Strawberry samt den eksklusive Summer Selection Box er der virkelig noget at glæde sig til.

Læs mere
Sommer
Sysler i sensommerhaven 

Sommeren lakker mod enden, men for haveejere er der er ingen grund til at føle sig trist til mode. Der er stadig rigeligt med blomster, farver og oplevelser i haven, og masser af praktiske opgaver - ikke mindst, hvis man har frugttræer og bærbuske: Ribs, hyldebær, brombær, hyben, stikkelsbær,…

Læs mere
Sommer
Sæson: Høst dine blomsterfrø 

Midt i det ellers så smukke efterår ser blomsterbedet lidt ynkeligt ud. Hist og her står stadig et par trætte sommerblomster og hænger med hovederne, men ellers er der kun frøstande tilbage på de tynde, halvvisne stængler. Nu gælder det om at få samlet og tørret frøene inden efterårets regn og blæst…

Læs mere
Sommer
Guide: Hvilke blomster i haven er spiselige og hvordan smager de? 

Lige nu bugner haven og naturen af smukke sommerblomster, som kan tilføje både smag og kulør til salaten. Tagetes, katost og storkenæb er blot nogle af de mange spiselige haveblomster, men hvad med forglemmigej, klokkeblomst og stokrose?

Her er et udvalg af de mest populære spiselige blomster og…

Læs mere
Sommer
Undgå legionella-smitte: Forholdsregler for rejsende til Sydeuropa 

Udlandsrejser til destinationer med ekstrem varme, kan betyde, at flere danskere er udsættes for legionella-bakterier, skriver Statens Serum Institut. Bakterien er svær at få bugt med, men nogle få enkle råd kan mindske risikoen for at blive ramt af den potentielt livstruende sygdom.

Læs mere
PinterestFacebookTwitterRSSInstagram
Nyhedsbrev
Tilmelding til KvindeGuidens nyhedsbrev
Nye Bøger
De usynlige, af Lone Theils

Pigerne fra Englandsbåden, Den blå digters kone, Heksedrengen og Stilleleg. Lone Theils Nora Sand-serie har solgt over 100.000 eksemplarer og udkommt i 16 lande. Krimiserien tager afsæt i virkelige begivenheder, hvilket også gælder for Lone Theils anmelderroste krimi, De usynlige.

Læs mere
Oprindelse, Dan Brown

Den nye Dan Brown thriller ligger stadig i toppen af bestsellerlisten. Med 'Oprindelse' har han skrevet endnu en intens historie fyldt med skjulte koder, religion, symboler og kunst - og med den populære professor Robert Langdon i hovedrollen.

Læs mere
Kvinden Mellem Os, Sarah Pekkanen & Greer Hendricks

En psykologisk thriller med et mesterligt plot, der udforsker ægteskabets skjulte kompleksitet og alle de farlige sandheder, som vi ignorerer i kærlighedens navn. Man kunne tro, at det er historien om en jaloux ekskone, som er besat af sin afløser - en smuk, yngre kvinde, som snart skal giftes med…

Læs mere
Eksodus, Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm

En spændingsroman af ægteparret Lisbeth Zornig og Mikael Lindholm, forfatterne bag 'Bundfald' og 'Arkimedes'.

Læs mere
Shopping
^